reklama
G
Gość
Gość
Hess podobno duze ilosci progesteronu tez falszuja wynik, tak pisaly dziewczyny na watku immunologicznym.W sumie wyczytałam, że stymulacja podczas in vitro, a raczej leki brane w jej trakcie mogą fałszować wyniki testu Pappa....
Zobaczymy co genetyk z Novum powie w środę.
Hess podobno duze ilosci progesteronu tez falszuja wynik, tak pisaly dziewczyny na watku immunologicznym.
Ooooo, nie wiem jaki miałam w dniu testu, ale na początku ciąży miałam gigantyczny prg. No nic, zobaczymy co lekarka powie, idziemy do kliniki gdzie miałam stymulację, więc ona nam coś powie pewnie sensownego.
G
Gość
Gość
U nas na watku dziewczyna brala progesteron w zastrzykach i tez jej wyszlo duze ryzyko.Ooooo, nie wiem jaki miałam w dniu testu, ale na początku ciąży miałam gigantyczny prg. No nic, zobaczymy co lekarka powie, idziemy do kliniki gdzie miałam stymulację, więc ona nam coś powie pewnie sensownego.
U nas na watku dziewczyna brala progesteron w zastrzykach i tez jej wyszlo duze ryzyko.
Ja brałam w sumie do piątku dodatkowo prg, ale to był Duphaston, nie wiem czy on może fałszować.
iga2421
Fanka BB :)
Hess na pewno wszystko bedzie dobrze. Oni maja te swoje wyliczenia co do wieku itd ale to wlasnie jak pisalas jeden na tysiac cos... Moja siostra jak byla w ciazy i miala 28lat lekarz na usg stwierdzil ze nie widzi przegrody nosowej i ze dziecko moze miec zespol downa. Jezdzila na amniopunkcje stresu przezyla co nie miara i wszystko dobrze. Sprobuj byc spokojna chociaz wiem ze to nie takie latwe...
G
Gość
Gość
Ja dokladnie nie wiem o co z tym progesteronem chodzi bo sie tym jakos specjalnie jeszcze nie interesowalam. Wiem tyle ze dziewczyny cos tam wlasnie pisaly ze duze ilosci progesteronu( duphaston, luteina czy prolutex) moga falszowac test. Jak czegos nie pomylilam i dobrze pamietam to chodzi o to ze ten progesteron moze wplywac na wolne beta hcg czy cos tam i dlatego falszuje test.Ja brałam w sumie do piątku dodatkowo prg, ale to był Duphaston, nie wiem czy on może fałszować.
G
Gość
Gość
Hess a tak wogole to sie tym nie stresuj, ten test pappa to jest rachunek prawdopodobienstwa i dziewczynom czesto wychodzi ze jest ryzyko, a dzieci rodza sie zdrowe. Najwazniejsze to przeziernosc i kosc nosowa chyba.
Ja bym tam olala, bo kiedys dawno czytalam na forach o tych testach jak dziewczyny pisaly, one bardzo czesto sie myla i tylko niepotrzebnie kazdy sie nimi stresuje.
Ja bym tam olala, bo kiedys dawno czytalam na forach o tych testach jak dziewczyny pisaly, one bardzo czesto sie myla i tylko niepotrzebnie kazdy sie nimi stresuje.
reklama
Falka302
Fanka BB :)
Hej kobietki. Mam pytanie. We wtorek 8.03 mia!am punkcję, z racji odwołanego transferu od razu zaczęłam brać duphastonu, od wczoraj zaczęłam plamic mimo że dopiero zjadlam 12 tabletek z 20. Jak myślicie odstawić dupka i czekać aż rozwinie się @ czy wziasc do końca całe op?
Podziel się: