reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej dziewczyny.Ja dziś nie poszłam to pracy kiepsko się czuję.Jestem już po scratching u kurde bolało ...Rozmawiam z profesorem o zbadaniu komórek nk tak jak mi radzilyscie i tym bakterii ureaplamy czy mykoplazmy chlamydii i nic nie wskuralam on ma swoje zdanie na ten temat ze to nie udowodniono że komórki zabijają zarodki ze amerykańscy naukowcy tego wcale nie badają i takie tam swoje rację tylko się zdenerwowlam ...Ale jak chce wydać trochę kasy to może to zlecić ale i tak do niczego mu to nie potrzebne... Jak tu nie zwariować w takiej sytuacji co lekarz to inne teorie ...nie wiadomo kogo słuchać. Czasami mam już tego dość...

reklama
Kamka, mam nadzieję, że szybko ból przejdzie i że zabieg docelowo pomoże:) co do chlamydii to rządówki jest wymóg przedtsaiwnia posiewu, nie rozumiem zatem, dlaczego lekarz nie chce tego zbadac:/ szkoda. może nic nie ma, ale przynajmniej byłabys spokojna. niech pobierze posiew, Ty w koncu płacisz, wiec Ty wymagasz!

Hej dziewczyny.Ja dziś nie poszłam to pracy kiepsko się czuję.Jestem już po scratching u kurde bolało ...Rozmawiam z profesorem o zbadaniu komórek nk tak jak mi radzilyscie i tym bakterii ureaplamy czy mykoplazmy chlamydii i nic nie wskuralam on ma swoje zdanie na ten temat ze to nie udowodniono że komórki zabijają zarodki ze amerykańscy naukowcy tego wcale nie badają i takie tam swoje rację tylko się zdenerwowlam ...Ale jak chce wydać trochę kasy to może to zlecić ale i tak do niczego mu to nie potrzebne... Jak tu nie zwariować w takiej sytuacji co lekarz to inne teorie ...nie wiadomo kogo słuchać. Czasami mam już tego dość...
A czujesz ,ze jestes u niego w dobrych rekach???bo z tego co piszesz,to raczej rozzalona i rozczarowana.A nie o to chodzi.jak sie ten twoj prof.nazywa???Panowie starszej daty maja takie podejscie do sprawy,ci ma byc to bedzie:-\ Zastanow sie czy chcesz ciagle o wszystko blagac i sie wkurzac bez konca.Bardzo dobrych lekarzy jest tez duzo,i tak jak Anika pisze,jak dlugo ty placisz,masz prawo wyboru.Przykro mi,ze tak to dzisiaj wyszlo:-(

Jesli chciałaś poznać wyniki tego padania to trzeba było powiedzieć ze mimo wszystko że chcesz skierowanie albo zrób je prywatnie jeśli tak można . Trzeba ufać swojemu lekarzowi bo to i tak naprawdę to nasze in vitro to loteria i wiele rzeczy ma wpływ lub nie tego nie wie nikt . Ja np. Będę stymulowana 2 raz po miesiącu przerwy choć 99% lekarzy w Polsce robi 3 miesiące przerwy . A niektórzy mówią ze przerwa musi być. .....
Ja uważam że ten 1 miesiąc to idealny czas nie ma sensu czekać 3 . Jakbyś chciała mieć zrobione wszystkie badania co tu dziewczyny miały to byś ocipia.... :-) :)
Myślę że jak lekarz taką potrzebę będzie widział to Ci zleci to badanie a jak Ty widzisz to je poprostu zrób.

Kamka, mam nadzieję, że szybko ból przejdzie i że zabieg docelowo pomoże:) co do chlamydii to rządówki jest wymóg przedtsaiwnia posiewu, nie rozumiem zatem, dlaczego lekarz nie chce tego zbadac:/ szkoda. może nic nie ma, ale przynajmniej byłabys spokojna. niech pobierze posiew, Ty w koncu płacisz, wiec Ty wymagasz!
No ja też się dziwie, bo ja poprzednio przed 2 stymulacjami nie miałam robionego wymazu na chlamydie, a teraz mi zrobił. Jeśli lekarz nie zlecił to też bym go naciskała, żeby pobrał Ci posiew. Płacisz, wymagasz.

W sumie to poza sikaniem nocnym i napadami głodu to nic... Czytam jakieś głupoty i się zamartwiam czy one jeszcze żyją... :(
Powiem Ci, ze mam to samo :( To, że nie wymiotuję i mnie nie mdli to super a z drugiej strony człowiek zastanawia się czy aby na pewno wszystko jest o.k....Podobno w 8 tyg. jest najwięcej krwawień i poronień....Musimy na siebie uważać :) Na pewno jest wszystko o.k tylko nasza wyobraźnia pracuje wysokich obrotach ;)

Hej dziewczeta moje kochane
przepraszam ze sie nie odzywalam ale musialam ochłonac od wszystkiego
jestem obecnie na tabl anty- zalecenie doktora W
Co u Was?
wiecie cos jak sytuacja z lekami bo doszły mnie głosy ze mieli wycofac?

reklama
anika11 - zapisz mnie proszę na 16.03 na wizytę u genetyka w celu omówienia testu pappa. Niestety wyszła mi grupa zwiększonego ryzyka za trisomie 21. Ale nie martwię się na zapas, to tylko statystyki ;)

Do góry