reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Leczę się w Krakowie. Liczyłam ze uda się od razu zadziałać dalej. Jestem strasznie niecierpliwa i nakręcam sie negatywnie a czas dziala na niekorzysc. Ponadto trzymamy to z mezem w tajemnicy i łatwo nie jest. Mam jeszcze wątpliwość co jeśli się okaże że nie udało się zadnego zarodka zamrozić albo po transferze tez się nie powiedzie ? Mamy zamrożonych kilka komórek jajowych i co dalej. Będą ponownie zapładniane ? W jakim odstępie czasu będzie to możliwe ?
Nie martw sie Kochana embriolodzy wiedza co robia niestety to trwa I trzeba cierpliwie czekac
Cierpliwosc poplaca pamietaj
Co do tajemnicy my z mezem wyjechalismy do uk zeby tu zajac sie ivf niestety rodzina meza ma inne poglady a tak naprawde od mojego taty wyszlo slowo in vitro ale niestety moi rodzice juz nie zaja :(

reklama
Hess, 6 na 6 zapłodniło się prawidłowo, ale wiedza na dzień wczorajszy - dobę po punkcji i zapłodnieniu. Jak jest dzisiaj - nie wiem. Lekarz mówił o kolejnym cyklu: teraz przez 10 dni biorę leki, po ich odstawieniu ma się pojawić miesiączka i później będzie decyzja. Mam jeszcze wizytę 22 stycznia- pewnie chodzi o sprawdzenie jak zareagowałam na punkcje. Hess - gratuluje Twojego szczęścia i szczerze życzę powodzenia!!!

Ewa 651 - rozumiem, że leżysz i odpoczywasz. Jeśli dojdzie do mojego transferu tez mam taki plan, odpuścić bardzo stresującą pracę i zostać w domu. Za dużo mnie to kosztuje nerwów i ze swojej strony chcę zrobić wszystko, żeby zminimalizować jakiekolwiek ryzyka. Tak, staramy się o pierwsze dziecko, ale te starania trwały kilka lat...

Dziewczyny w czwartek miałam punkcje. Wczoraj dostałam tel z laboratorium ze pobrano 18 komórek z czego 13 dojrzałych. 6 zostało zapłodnionych, 7 zamrożone. Te 6 zapłodniło się prawidlowo.
Moje watpliwosci;
1. Czy to dobry wynik
2. Ile statystycznie ma szansę pprzetrwać do 5 doby.
3. Niestety mam transfer odroczony przez zawyżony progresteron - w którym dniu kolejnego cyklu zwykle odbywa się transfer zarodków mrozonych ?
To moje pierwsze doświadczenie z invitro i wiele niewiadomych w temacie. Z góry dzięki

Nowa to bardzo dobry wynik. Mi pobrali 6 komórek z czego 4 zostały zaplodnione ale jeden zarodek się nie rozwinął. A mrozaki z tego co czytałam to chyba podają w tym samym dniu cyklu co byly by świeże.

Hess, 6 na 6 zapłodniło się prawidłowo, ale wiedza na dzień wczorajszy - dobę po punkcji i zapłodnieniu. Jak jest dzisiaj - nie wiem. Lekarz mówił o kolejnym cyklu: teraz przez 10 dni biorę leki, po ich odstawieniu ma się pojawić miesiączka i później będzie decyzja. Mam jeszcze wizytę 22 stycznia- pewnie chodzi o sprawdzenie jak zareagowałam na punkcje. Hess - gratuluje Twojego szczęścia i szczerze życzę powodzenia!!!

Ewa 651 - rozumiem, że leżysz i odpoczywasz. Jeśli dojdzie do mojego transferu tez mam taki plan, odpuścić bardzo stresującą pracę i zostać w domu. Za dużo mnie to kosztuje nerwów i ze swojej strony chcę zrobić wszystko, żeby zminimalizować jakiekolwiek ryzyka. Tak, staramy się o pierwsze dziecko, ale te starania trwały kilka lat...

Moja droga nasze starania trwaja 7 Lat takze nie jestes sama
Jestem dwa tyg po transferze I tez nic nie wiem wszystko w Boga rekach jedynie jak narazie test pozytywny
Ale to jeszcze tak wczesnie, że przy 5 potonieniach jakos nie chce sie cieszyc

Witam nowe dziewczyny.
Nova 2016 nie mozna tego dokładnie zaplanować 6 na 6 to dobry wynik ale nikt ci nie powie ile przetrwa do 5 doby musisz cierpliwie czekać :) , criotransfer może być w różnym dniu to zależy od endometrium, musi być odpowiedniej grubości zeby podali zarodek.

reklama
To super
A mialas jakies planienia
Chce po prostu wiedziec czy jezeli jeden z dwoch sie zagniezdza czy sie cos odczuwa np plami
I gratuluje oczywiscie ktory to miesiac

To właśnie byl ten mój polroczny krzykacz.
Przez to ze jeden zarodek się nie zagnieździł wylądowałam w 8 tc w szpitalu z dużym krwawieniem. Myślałam że porobiłam w ogóle ale na szczęście chociaż ta jedna mała żaba została. Później miałam przez jakiś tydzień plemienia takie brązowe.

Do góry