reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Leczę się w Krakowie. Liczyłam ze uda się od razu zadziałać dalej. Jestem strasznie niecierpliwa i nakręcam sie negatywnie a czas dziala na niekorzysc. Ponadto trzymamy to z mezem w tajemnicy i łatwo nie jest. Mam jeszcze wątpliwość co jeśli się okaże że nie udało się zadnego zarodka zamrozić albo po transferze tez się nie powiedzie ? Mamy zamrożonych kilka komórek jajowych i co dalej. Będą ponownie zapładniane ? W jakim odstępie czasu będzie to możliwe ?
Nie martw sie Kochana embriolodzy wiedza co robia niestety to trwa I trzeba cierpliwie czekac
Cierpliwosc poplaca pamietaj
Co do tajemnicy my z mezem wyjechalismy do uk zeby tu zajac sie ivf niestety rodzina meza ma inne poglady a tak naprawde od mojego taty wyszlo slowo in vitro ale niestety moi rodzice juz nie zaja :(

reklama
Hess, 6 na 6 zapłodniło się prawidłowo, ale wiedza na dzień wczorajszy - dobę po punkcji i zapłodnieniu. Jak jest dzisiaj - nie wiem. Lekarz mówił o kolejnym cyklu: teraz przez 10 dni biorę leki, po ich odstawieniu ma się pojawić miesiączka i później będzie decyzja. Mam jeszcze wizytę 22 stycznia- pewnie chodzi o sprawdzenie jak zareagowałam na punkcje. Hess - gratuluje Twojego szczęścia i szczerze życzę powodzenia!!!

Ewa 651 - rozumiem, że leżysz i odpoczywasz. Jeśli dojdzie do mojego transferu tez mam taki plan, odpuścić bardzo stresującą pracę i zostać w domu. Za dużo mnie to kosztuje nerwów i ze swojej strony chcę zrobić wszystko, żeby zminimalizować jakiekolwiek ryzyka. Tak, staramy się o pierwsze dziecko, ale te starania trwały kilka lat...

Dziewczyny w czwartek miałam punkcje. Wczoraj dostałam tel z laboratorium ze pobrano 18 komórek z czego 13 dojrzałych. 6 zostało zapłodnionych, 7 zamrożone. Te 6 zapłodniło się prawidlowo.
Moje watpliwosci;
1. Czy to dobry wynik
2. Ile statystycznie ma szansę pprzetrwać do 5 doby.
3. Niestety mam transfer odroczony przez zawyżony progresteron - w którym dniu kolejnego cyklu zwykle odbywa się transfer zarodków mrozonych ?
To moje pierwsze doświadczenie z invitro i wiele niewiadomych w temacie. Z góry dzięki

Nowa to bardzo dobry wynik. Mi pobrali 6 komórek z czego 4 zostały zaplodnione ale jeden zarodek się nie rozwinął. A mrozaki z tego co czytałam to chyba podają w tym samym dniu cyklu co byly by świeże.

Hess, 6 na 6 zapłodniło się prawidłowo, ale wiedza na dzień wczorajszy - dobę po punkcji i zapłodnieniu. Jak jest dzisiaj - nie wiem. Lekarz mówił o kolejnym cyklu: teraz przez 10 dni biorę leki, po ich odstawieniu ma się pojawić miesiączka i później będzie decyzja. Mam jeszcze wizytę 22 stycznia- pewnie chodzi o sprawdzenie jak zareagowałam na punkcje. Hess - gratuluje Twojego szczęścia i szczerze życzę powodzenia!!!

Ewa 651 - rozumiem, że leżysz i odpoczywasz. Jeśli dojdzie do mojego transferu tez mam taki plan, odpuścić bardzo stresującą pracę i zostać w domu. Za dużo mnie to kosztuje nerwów i ze swojej strony chcę zrobić wszystko, żeby zminimalizować jakiekolwiek ryzyka. Tak, staramy się o pierwsze dziecko, ale te starania trwały kilka lat...

Moja droga nasze starania trwaja 7 Lat takze nie jestes sama
Jestem dwa tyg po transferze I tez nic nie wiem wszystko w Boga rekach jedynie jak narazie test pozytywny
Ale to jeszcze tak wczesnie, że przy 5 potonieniach jakos nie chce sie cieszyc

Witam nowe dziewczyny.
Nova 2016 nie mozna tego dokładnie zaplanować 6 na 6 to dobry wynik ale nikt ci nie powie ile przetrwa do 5 doby musisz cierpliwie czekać :) , criotransfer może być w różnym dniu to zależy od endometrium, musi być odpowiedniej grubości zeby podali zarodek.

reklama
To super
A mialas jakies planienia
Chce po prostu wiedziec czy jezeli jeden z dwoch sie zagniezdza czy sie cos odczuwa np plami
I gratuluje oczywiscie ktory to miesiac

To właśnie byl ten mój polroczny krzykacz.
Przez to ze jeden zarodek się nie zagnieździł wylądowałam w 8 tc w szpitalu z dużym krwawieniem. Myślałam że porobiłam w ogóle ale na szczęście chociaż ta jedna mała żaba została. Później miałam przez jakiś tydzień plemienia takie brązowe.

Do góry