reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Cześć NOVA 13 to bardzo ładny wynik, niestety ciężko wrożyc ile się przeistoczy - oby jak najwięcej. Opisz swoją historię ponieważ nie wiemy jaka jest przyczyna niepłodności u Was. Mogę ci tylko powiedzieć jak było u mnie na 13 zaplodnionych komórek w 3 podejściu miałam 2 blastocysty no i obie zostały ze mną i właśnie się ruszają w brzuchy :) :) Co do crio transferu to ja nie pomogę ponieważ miałam tyko świeże transfery ale wszystko zależy czy będzie to transfer na naturalnym cyklu czy sztucznym ale dziewczyny na pewno ci napiszą.

reklama
Hej, A31, ja jestem po drugim transferze mrozaczkow. Pierwszy się udał, ale straciłam ciąże w 6tc. Teraz czekam na testowanie. Życzę Ci powodzenia, a póki co nie zamarrwiaj się zarodkami. Każde podejście jest inne. Inna kombinacja leków, suplementacja i wiele czynników może wpłynąć na zupełnie inny efekt. Powodzenia :)

Nova, bardzo dobry wynik! Embriolog, z którym rozmawiałam.Po swojej punckji, powiedział, ze około 35% zaplodnionych komórek to wynik rewelacyjny, więc u Ciebie jest z czego ten wynik osiągnąć ;) zarodki zamrroza w 5dobie? Ja miałam transfer mrozakow około 20dc, od 2dc byłam na estrofemie.
Pytaj, chętnie Ci tu podpowiemy ;)

Dzięki za odzew. W naszym przypadku problemem są bardzo kiepskie parametry nasienia tzw. Ciężki czynnik męski.
Embriolog mówił ze we wtorek zajrzy do hodowli i oceni jakie są postępy i jak będzie to możliwe mnożenie będzie w 5 dobie. Niestety nie załapalismy się na monitorowanie zarodków Primo Vision.
Przez 10 dni od transferu mam brać estrofem 2 z dziennie i duphaston 3 x dziennie. Martwię się co dalej i strasznie jestem zawiedziona ze nie uda się w tym cyklu. W klinice popłynęłam i nie mogłam się ogarnąć :-(

Nova, to wszystko jest bardzo obciążające psychiczne i trzeba dbać temu upust. Nie martw się przesunięty transferem - organizm odpocznie i będą efekty! Ja też miałam odroczony.
W której jesteście klinice?

Dziewczyny w czwartek miałam punkcje. Wczoraj dostałam tel z laboratorium ze pobrano 18 komórek z czego 13 dojrzałych. 6 zostało zapłodnionych, 7 zamrożone. Te 6 zapłodniło się prawidlowo.
Moje watpliwosci;
1. Czy to dobry wynik
2. Ile statystycznie ma szansę pprzetrwać do 5 doby.
3. Niestety mam transfer odroczony przez zawyżony progresteron - w którym dniu kolejnego cyklu zwykle odbywa się transfer zarodków mrozonych ?
To moje pierwsze doświadczenie z invitro i wiele niewiadomych w temacie. Z góry dzięki[/QUOTE
Witaj Nova miałam podobny wynik do Ciebie
Rozumiem ze zamrożono Ci zarodki w 2-3 dobie i jest 7
Nie jestem lekarzem w moim przypadku do pistej doby przetrwało 4 także będziesz miała jeszcze zapas nie martw sie i bez stresu to najgorszy doradca
Co ma być to i tak bedzie a Ty spokojnie nie denerwuj sie
Rozumiem ze staracie sie o swoje pierwsze dzieciątko
Możesz mi napisać w jakiej klinice sie leczycie
Pozdrawiam i miłego dnia
Jak masz jakies pytania śmiało pisz jestem na necie cały dzień bo leżę tylko bo tak sie z mężem boimy za dużo mieliśmy juz przygód, ale zdecydowaliśmy walczyć do końca;)

Cześć A31 ja również mam bardzo zaawansowaną endometrioze, udało się nam 3 in vitro obecnie jestem w 21 tygodniu ciąży bliźniaczej, przez 3 tygodnie plamiłam( nie wiadomo co było przyczyną plamień) Nigdy nie udało się nam mieć mrozakow zwykle zarodki zatrzymywaly się w 5 dobie jedynie te dwa siłacze, które noszę w brzuchu dotarły do stadium blastocysty 2BB i 3BB. Mam nadzieje, że 15 tygodni ciąży które mi zostały będą spokojne i urodzę moje upragnione dzieci.
Cześć A31 ja również mam bardzo zaawansowaną endometrioze, udało się nam 3 in vitro obecnie jestem w 21 tygodniu ciąży bliźniaczej, przez 3 tygodnie plamiłam( nie wiadomo co było przyczyną plamień) Nigdy nie udało się nam mieć mrozakow zwykle zarodki zatrzymywaly się w 5 dobie jedynie te dwa siłacze, które noszę w brzuchu dotarły do stadium blastocysty 2BB i 3BB. Mam nadzieje, że 15 tygodni ciąży które mi zostały będą spokojne i urodzę moje upragnione dzieci.
Kachna nie doczytałam a tu proszę
Gratuluje ciąży bliźniaczej
A czy Hess dała juz znać o reakcji ;)

Leczę się w Krakowie. Liczyłam ze uda się od razu zadziałać dalej. Jestem strasznie niecierpliwa i nakręcam sie negatywnie a czas dziala na niekorzysc. Ponadto trzymamy to z mezem w tajemnicy i łatwo nie jest. Mam jeszcze wątpliwość co jeśli się okaże że nie udało się zadnego zarodka zamrozić albo po transferze tez się nie powiedzie ? Mamy zamrożonych kilka komórek jajowych i co dalej. Będą ponownie zapładniane ? W jakim odstępie czasu będzie to możliwe ?

Hej,
Wczoraj dałam mężowi torebeczke że skarpeteczkami i testem, mówiąc, że to spóźniony prezent od Mikołaja.
Wyjął jeden bucik, zmarszczył brwi, wyjął drugi a z niego test i się głupio zaczął szczerzyć. Jestem w ciąży! A on ciągle uśmiechając się mówił "no cóż Ty". Ale jak? Naturalnie? Ahaha.
Potem buzi, buzi, przytulas i poszedl rozpakowywac walizke :D

Hej,
Wczoraj dałam mężowi torebeczke że skarpeteczkami i testem, mówiąc, że to spóźniony prezent od Mikołaja.
Wyjął jeden bucik, zmarszczył brwi, wyjął drugi a z niego test i się głupio zaczął szczerzyć. Jestem w ciąży! A on ciągle uśmiechając się mówił "no cóż Ty". Ale jak? Naturalnie? Ahaha.
Potem buzi, buzi, przytulas i poszedl rozpakowywac walizke :D
Ale oby napewno uwiezyl
Super pewnie spal z usmiechem na twarzy;)

reklama
NOVA-2016 - witaj na forum. Ja miałam zawsze odroczony transfery, bo miałam za wysoki prg i hiperstymulację. Do criotransferu miałam podchodzić przy drugim cyklu. Czyli po punkcji czekasz na pierwszą @, potem na drugą i wtedy idziesz na wizytę (albo parę dni przed spodziewana miesiączka, albo między 1-3 dc, zależy od kliniki). Jeśli będziesz na cyklu stumulowanym, to będziesz brać Estrofem, potem np. Luteinę, badać poziom estradiolu i chodzić na usg, by sprawdzić czy endometrium jest już dobre.
Masz 6 na 6 zapłodnionych zarodków, to świetny wynik. Ja miałam wielkie problemy by uzyskać zarodek do 5 doby, mimo iż komórek miałam od groma.
Jeżeli wyczerpiesz wszystkie zarodki, to jeśli będzie chcieli to zapłodniła Wam zamrożone komórki jajowe.

Do góry