reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Piękna piosenka, niejedną noc przy niej płakałam po niepowodzeniach:-(
Moja walka o cud trwała 7 lat. Na początku podcięto mi skrzydła, przez torbiel usunięto mi jeden jajnik, przez co moje AMH spadło drastycznie. Długie miesiące obesrwacji cyklu, kilka IUI i kila ivf. U nas problem leży po dwóch stronach, u mnie podejrzenie endometriozy, M ma bardzo słabe nasienie, brak ruchu A i morfologia 2%/ Przez te kilka lat, nie łatwych lat M tylko raz powiedział o kilka zdań za dużo, to było po %%%, pamiętam mu to ale wtedy się nie odszczekłam żeby też nie żałować. Bo prawda jest taka, że ja owu mam co miesiąc a nasienie M jest bardzo słabe. Nie obwinialiśmy się. Mówiliśmy nawet po 4 ivf o dawcy nasienia, odstapiliśmy od tego i były w planach jeszcze 3 procedury z naszym materiałem genetycznym.
Przetrwaliśmy tą trudną drogę jako małżeństwo już z 8 letnim stażem, ogólnie 12 lat/ Ucierpiało nasze życie seksualne , teraz wogóle zamarło bo się baliśmy. Ale mam nadzieję że się rozkręciumy później:tak:

Rekordzistką na forum jest Lolitka, jej udało się dopiero za 6 razem, ma syna, 7 ivf ciąża chyba biochemiczna i 8 ivf udane i znowu synuś:sorry:
Ja 5 pełnych prób, jedna przerwana, synuś w drodze, jeśli w pierwszym roku nie zakoczy naturals to wracamy po naszego zamrożonoego słabeuszka, jak zostanie z nami to super, a jak nie to walczymy dalej o rodzeństwo.

Dziewczyny warto walczyć, przecież mówi się że do 3 razy sztuka, nie wolno poddawać sie na początku walki. Każde koljen ivf to szansa na nasze macierzyństwo:sorry:

GizaS ku ja tez przelałam morze łez przy tej piosence... i nie tylko...
GizaS i Lolitka to faktcznie chyba tu rekordzistki ale to daje nadzieje...
Mam nadzieję ze wkońcu DR M i nam pomoże, tak jak Tobie GizaSku Oooo Boże jakbym chciała.

GizaS -i ja tu nie powiedziec,ze in vitro to sport ekstremalny dla wytrwalych????:-D:-):-D:-):-D:-) A ty sie niedlugo rozpakowujesz ??? Przyjezdzamy na chrzciny ,wszystkie:-)

Tola, aha :p czyli dzięki tej piosence mam ryczeć dalej ahahahaha :D bo ryczę jak bóbr :p...................... pasuje idealnie.... piękna................ pusta butelka była.... bo wylał końcówkę ;(

ja wolę jednak takie klimaty od jutra, haha : https://www.youtube.com/watch?v=kzunTlebVZU

anne, kochana dziękuję :) ale chociaż przez mój brak sił gary pomył ;D

Gizas, poryczałam się i zrozumiałam.. poprosiłam dr jak dzwoniła o receptę na anty i zaczynamy kolejny raz.. do skutku..:)

Fruit, niezła z Ciebie kwoczka!!!

Ostatnia edycja:
Moniusia masz prawo sie wyryczeć, a nawet Ci to dobrze zrobi.
Morze łez już wylałam, a może i jeszcze ocean wyleje.
Płacz oczyszcza... Stosuje tą terapie co jakiś czas...
Znajdż w sobie i swoim małżeństwie siłe do walki. Nagroda jest jedyna i niepowtarzalna.

Monia mam cos dla Ciebie

Pan Bog przywolal Adama do siebie i mowi :

adamie mam dla Ciebie 3 wiadomosci,2 dobre i 1 zla..Od czego mam zaczac ? Od dobrej,odp.Adam.
Postanowilem dac Ci mozg,to taki narzad ktory pozwoli Ci inaczej swiat postrzegac,podporzadkowac go sobie.
Adam zastanowil sie i mowi, to bardzo dobra wiadomosc,a druga dobra?- Druga jest taka ,ze postanowilem obdarzyc cie penisem. To jest narzad dajacy satysfakcje.Ewa bedzie zadowolona,bedziesz mogl dzieci plodzic.Adam mowi, Boze to bardzo dobra wiadomosc.-a trzecia,ta zla ? Trzecia wiadomosc jest taka,ze te dwa narzady nigdy nie beda ze soba wspolpracowac.

Uwielbiam to ,bo jak my walczymy ze soba i brakuje mi argumentow ,to zawsze mi sie ta anegdota przypomina.
Przyjmijcie to z ;-);-);-);-);-) nie chcialam nikogo urazic,ale...cos w tym jest.

reklama
anne, hahahahaha... nooo i tyle w temacie :pPP

Jesteś niesamowita :))) pocieszasz nas tutaj.. mnie... zamiast się na sobie skupić :) ale na pewno do nas wszystkich aniołki nasze wrócą, na pewno! :)

Do góry