reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja też się melduję :) są dwie rączki, dwie nóżki, pęcherz, żołądek, prawidłowo rozwijający się mózg, zdrowe serduszko, 7 cm długości, kość nosowa jak ta lala i przeziernosc 1,8, więc prawdopodobieństwo zd niskie :D termin na 25 stycznia. No i: jutro początek drugiego trymestru!
Ale dzisiaj moje przygody trwają, zdarzyło się wiele ale najgorsze było to: jechaliśmy tramwajem z domu dziecka na starówkę z dzieckiem i przyszłymi rodzicami, nie było tłoku, wszyscy siedzieliśmy. Na jednym przystanku wsiadł starszy pan o kuli, powiedziałam chłopcu żeby ustąpił miejsca, co zrobił natychmiast. Pan zaczął przymierzac się do usiascia, a wtedy maszynista ruszył tak gwałtownie, że pan upadł, ale tak nieszczęśliwie, że zdarl sobie skórę z całej ręki, dosłownie, bo tak mu się aż odkleila (przepraszam za szczegóły). No i musieliśmy wzywać pogotowie, zatrzymywać tramwaj, do tego biedny chłopiec strasznie to przeżył bo cały czas później powtarzał, że to jego wina, bo za późno wstał.... Więc fajnie nie było, ja jednak nie cierpię jeździć komunikacją miejską, wolę mój samochodzik....

No i szybko minęło do 2 trymestru !!! :)
Gratulacje !! Kawał dzieciaka hehehehe

reklama
Sykatynko ♡♡♡ cudowne wiesci! No oprócz tych trsmwajowych:/ Ty i Kate to macie przygody..

Najki niezly wynik:D kciuki za sexik i transfer:*

Wpadam zgłosić nieobecność;) zawijam banana z Kropkiem na mini wakacje. Wracamy w niedziele:*

Najki - super wieści, byle takich więcej na forum:)

Sykatynka - wszystko idealnie, po prostu ksiazkowo. Ja po tym usg robiłam jeszcze nieszczęsny test Pappa i przepłakałam pózniej kolejne dwa miesiące. Az nie chce mi sie myślami wracać do tamtych chwil. Ciesz sie ciąża:) jakieś zakupy juz zrobione?;)

Sykatynko super wieści.
Najki produkcja super ale to już chyba pisałam bo żyję w letargu:tak:

U mnie dzisiaj 9dpt, żadnych objawów oprócz piersi pobolewających ale nie tak strasznie. Oczywiście zrobiłam dzisiaj sikańca (czułość10HCG) a wszystko przez to, że burza mnie wymęczyła i jakiś dziwnie szybko się obudziłam. Na teście żadnego cienia cienia także chyba lipia :( dobrze,że na kalendarz się nie rzucałam bo czułam, że to może tak się skończyć.
Jednak nic czekam na ostateczne potwierdzenie bety w poniedziałek :-)

Hej kochane, ja dzisiaj wypoczywam... Mam trochę do porobienia w domu różnych rzeczy, księgowość i takie tam...
Ja dzisiaj oficjalnie rozpoczynam 14 tydzień!
Ja uzaleznialam trochę test pappa od tego usg genetycznego i myślę sobie, że nie będę pappa robić, jak usg wyszło stosunkowo dobrze, lekarka też mi nie sugerowała pappa.
Jeśli chodzi o nifty to rozmawiałam z mężem i oboje jesteśmy tego samego zdania, że dopuszczamy. Nie ze względu na kasę, ale dlatego że i tak jakby co to za nic byśmy tej ciąży nie usunęli...

Ostatnia edycja:
reklama
Niebajka miłego wypoczynku!
Megi - zakupów jeszcze nie robię żadnych, ja to jednak jestem zabobonna, najpierw skupimy się chyba na małym remoncie/przemeblowaniu w domu, bo żeby zrobić pokoik dla malucha o jakim marze, to musimy przenieść mój gabinet, przenieść naszą sypialnię i zrobić drugą łazienkę, żeby dla gości była. W ten sposób w jednym skrzydle naszego zamku hihi będziemy mieć taką cześć całkiem prywatną (nasza sypialnia, pokój dziecka i duża łazienka), a w drugim skrzydle część bardziej otwartą (gabinet, salon, jadalnia, kuchnia, garderoba i łazienka dla gości). Więc czeka nas trochę pracy....
Ale ubranka, wózek itd. To dopiero w ostatnich miesiącach....
Na razie zamówiłam sobie na allegro poduszkę do spania dla kobiet w ciąży, bo już nie wyrabiam.... Taka wielka w kształcie C....

Do góry