reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

hCG-TABELL
Nivåer per dag etter eggløsningssprøyte/hCG er påvist - ettbarnssvangerskap
Dag-----Snitt------Høy------Lav
14-------48-------119-------17
15-------59-------147-------17
16-------95-------223-------33
17------132-------429-------17
18------292-------758-------70
19------303-------514------111
20------522------1690------135
21-----1061------4130------324
22-----1287------3279------185
23-----2034------4660------506
24-----2637-----10000------540

Early pregnancy-tabel

Znalazłam na jakims forum
Snitt to srednia, høy wysoka, lav niska i dag to dzien

Ostatnia edycja:
reklama
emenems jak się domyślam to jest 14dni po owulacji/? czyli twoje 12dpt to 14dni po owu. A druga rzecz każdy lab ma inny względny błąd pomiaru, wiec jeśli to nie jest dla odczynników urzywanych w twoim labie to ma to wartość"informacyjna" niż statystyczna. Prywatnie uważam ze niskie te wartości
bo betahch w naszym 15dpo powinna być minimum 100 a hcg jeszcze większe. Ale tam sa pewnie inne odczynniki i możliwe ze inna optymalizacja.

To ze strony o tytule norweskie standardy pomiaru hcg.
Ja robiłam test tak, bedzie 12dpo bo w srode dwa tygodnie temu miałam punkcję.
Jest napisane ze dni licza od nastepnego dnia po podaniu zastrzyku hcg ( ovitrelle) czyli u mnie od punkcji.

No to jak na te tabletki to w 12dpo 40 wyglada całkiem niezłe :D

Hederka - kto by pomyślał ze kiedys bede dążyć do okrągłego brzucha hahahaha

Musze zaczac dokumentacje fotograficzna chociaz gołym okiem juz widze ze kotlecieje, miesiac nie cwicze i poślady przegrywają z grawitacja ... Coz, 9 miesiący wózek dziecięcy a potem zakładamy wątek mama w formie :)

no kochana jestem cała za, ja tez mam przerwe jakies poltora miesiaca od cwiczen, porzucilam bieganie, właściwie to wszelką aktywność fizyczną, dotego mój kochany nie powala mi na nic co wiąże się z jakimkolwiek wysiłkiem. Jak tu utrzymac forme ... :)

:-):-):-):-)Ale mi sie morda smieje,Gratuluje kochana Emenems( zanim napisze poprawnie twojego nicka poprawiam 3 razy, lo matko;-)) wiedzialam ze klapnie,super!!! Odnosnie hcg mi pani w labo ostatnio powiedziala ze w 14 dniu od punkcji musi byc od 25 w gore, jesli jest ponizej nie jest to ciaza....tylko nasze pobozne zyczenie i naiwnosc ze moze sie jeszcze rozkreci.I cos w tym niestety jest,przynajmniej czlowiek wie na czym stoi.:tak:A co z tym sweterkiem, to zamawiamy masowo??

Emenems musimy ponegicjowac :) mam umówiony transfer na wtorek na 12.50 :) i mam dylemat jeszcze jeden.... Bo biorę cały czas ten metypred na komórki nk. A jednocześnie robiłam badanie na insulinę i widać było ze insulinę mi on podnosi.... I nie wiem które zło jest gorsze.. pytałam dziś szpetnar, ona powiedziała ze na razie nie odstawiac.... Boję się ze jakby się udało to ta insulina może mieć jakiś wpływ.... Wiem że prof. Jerzak zabrania brać sterydy przy problemach z insulina i ze jej zdaniem insulina wiąże się z ryzykiem poronienia...

Sykatynka robimy tak - w nocy z piatku na sobote oficjalne przejęcie kalendarza ( bo ja to troche partyzantka hahaha) bo gadalam z klinika dzis i mowia ze wyglada ze w ciazy jedtem ale mam kolejny test w piatek zrobic z moczu 14dpt i on sie bedzie dla nich liczył.
HCG jakos ich mało interesuje hahah
Takze umawiamy sie na piatek to wtedy moc kalendarza do wtorku sie ukonstytuuje.

AnneMarie - po prostu Emila hahah bedzie łatwiej :)
No ja 40 miałam w 12dpo a 10 dpt wiec mam szczera nadzieje miec dobrego sikanca w piatek

reklama
witam wszystkich mam pytanie dotyczące in vitro a dokładnie chodzi mi to czy podchodząc do zabiegu trzeba zamrażać zarodki czy to indywidualna sprawa każdego,że można jak i nie trzeba ...

Do góry