reklama
beti88
Zaciekawiona BB
Ja krwi nie robiłam w klinice.
Emenems gratki! beta to jednostka składowa hcg. W 6dpt masz 26-50 betahcg, samo hcg jest wyższe bo dodatkowo mierzona jest jednostka alphahcg. Nie można porównać betahcg i hcg, tym bardziej że badanie jest mniej dokładne. A w 14dpt tez mają 100 ale betahcg.
O matko skomplikowane, dziekuje Kasia.
Lekarz sam powiedział ze jestes w ciazy ale musimy to potwierdzić kolejnym badaniem
Takze kolejny tydzien czekania tym razem z wieksza juz najdzieją.
Wzielam wolne w drugiej pracy nie ide na weekend - wszyscy dopingują mnie to miłe wy przede wszystkim !!
Lekarz sam powiedział ze jestes w ciazy ale musimy to potwierdzić kolejnym badaniem
Takze kolejny tydzien czekania tym razem z wieksza juz najdzieją.
Wzielam wolne w drugiej pracy nie ide na weekend - wszyscy dopingują mnie to miłe wy przede wszystkim !!
Emenems jeszcze małe sprostowanie, surowica ciężarnych zawiera betahcg i alphahcg, całość to po prostu hcg. Dziewczyny mówiły o badaniu przyrostów ale na logikę nie wiem czy to bedzie miarodajne jak podrośnie to będzie dobrze. Bo beta w surowicy rośnie bardzo szybko na początku a alpha powoli, dlatego nie będzie to zbyt miarodajne bo nie są one w stałym stosunku. Do tego w beta w hcg to sladowe ilości dlatego obarczona jest dużym błędem diagnostycznym. Testy te wychodzą często "fałszywie "pozytywne, bo testy sa mało selektywne i my produkujemy hcg, kobiety w okresie menopauzy i mężczyzni tez mają niskie wartości hcg w surowicy. Zrobilaś test z moczu i była blada kreska wic hcg pojawiło się we krwi, wiec wszystko dobrze. Ale chce pokazać różnicę pomiędzy betą i hcg total, oraz omówić przyrosty które mogą nie być zgodne z 66% co 48h, ale to nic nie znaczy jeszcze, bo przyrosty te mają być spełnione dla betahcg a nie hcg total.
reklama
Podziel się: