reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
sykatynka mi nic nie dolegało, brzuch nie bolał, objawy przyszły dużo później, tylko beta prawdę Ci powie;-)czekaj spokojnie do testowania i nie wydziwiaj, ale rozumiem stresa, ja tez trzęsę portkami przed jutrem..
Co do okienka nie da się go wyznaczyć, estradiol i prg jest potrzebny do przygotowania endometrium, i pośrednio powinno to iść w parze natomiast nie ma gwarancji, jest metoda polega na pobraniu wycinku endometrium i spektroskopowo zbadaniu sekwencji genów np.:
More Info:
The ERA is a personalized genetic test to diagnose the state of endometrial receptivity in the window of implantation.
This molecular diagnostic tool is used to analyze the expression levels of 238 genes related to the status of endometrial receptivity. For that, RNA obtained from an endometrial tissue sample is hybridized in a custom microarray with probes for those genes. After hybridization, a computational predictor classifies the sample as receptive or non receptive according to its specific expression profile. The Endometrial Receptivity Array and the computational predictor (ERA®) was designed, developed, and patented by IGENOMIX (PCT/ES2009/000386).

Kate, ale ja tak porównuje troszkę z udanym podejściem.... I pamiętam też jak pałka przekonywał mnie, że jak ciągnie jak na @ to dobrze :( no ale w sumie dzisiaj dopiero 3 dpt więc może dopiero zacznie się okopywac... A poza tym sama napisałaś, że to tylko 20% szans a ja do tej pory żyłam w blogiem świadomości ze 50%....
A u ciebie jutro będzie cacy, serduszko będzie bić jak ta lala :)

Missdior, ja nie szaleje, podchodzę do tego transferu spokojniej, wolałabym żeby się udało, ale mało w to wierzę... Nawet mam zarezerwowane bilety na majówkę do Anglii... Twoje bóle jak na @ sa dobrym prognostykiem, większość dziewczyn którym się udało takie miała, ja przy udanym transferze też miałam....

Witam Wszystkie kobiety starajace sie o maluszka;) jestem po pierwszym in vitro z racji tego ze prawy jajowod niedrozny mialam pobrane 4 jajeczka z lewego tylko jedno bylo zaplodnione i w 3 dobie przestalo sie dzielic.Z uwgai na fakt ze pani embriolog powiedzia mi ze 3 kom byly niedojrzałe moje pytanie czy zasugerowac lekarzowi dlugi protokól przy next probie??? czy to pomorze na dojrzewanie jajeczek jestem jeszce laikiem w tych kwestaich mam zamiar sie troszke podedukowc i zaczelam wlasnie czytac wasze wspaniale forum dziekuje za dzielenie sie wiedza ;)

Missdior, ja chyba zrobię betę w czwartek... Chciałam w piątek, ale nie wytrzymam. To będzie 7 dpt więc coś powinno już być jeśli się udało.... Poprzednio w 7 dpt miałam 25....

Sykatynka...no ja w poprzednim w 8 dpt miałam 132 wiec teraz chce zrobić w 6 dpt ... Zazdroszcze Ci spokoju ja juz starego nawet z chaty wygonilam bo na nerwy mimwszystko działa :-). A jutro muszę do pracy, dramat!

reklama
sham nie udanej to znaczy bez implantacji? bo jak miałaś dwa transfery ostatnie bezimplantacji, to to się zgadza, ale np. biochemiczna, a potem beta negatywna, to dopiero po następnym nieudanym czyli bez bety przysługuje histero na NFZ.

sykatynka doszukujesz się objawów, a baby w 8 tyg nawet nie wiedza ze są w ciąży, nie które wymiotują prawie od razu a inne w ogóle, poza tym każda ciąża jest inna. Ja na prawdę myślę, ze tym razem tez się uda, za pierwszym razem, zaszłaś w ciąże. Jak tylko zarodek zdrowy będzie to się zaimplantuje, bo ty zdrowa jesteś babo! poza tym średnio na crio masz 20% szans ale jakość zarodka ma znaczenie i podnosi albo obniza szanse, nie pamiętam pełnych statystyk, ale twój zarodek jest z górnej półki co podnosi statystykę.Poza tym statyka raz działa na nasza korzyść a raz nie...
Co do usg, nie wiem jak się podniosę czy przeżyje to jakoś....sama wiesz ze 8 tydzień jest jakiś traumatyczny na tym forum:-(nie długo będziesz przeżywać to samo co ja:-p to się nazywa sprawiedliwość:-p

Do góry