reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No ja jutro jadę do Rybnika, we wtorek i środę mam dość zajęte dni więc nie będę za bardzo myśleć a w czwartek dzień prawdy... Ale nic, jak się nie uda to pojadę sobie na majówkę do angli i po powrocie kolejna próba :) na szczęście mam jeszcze trzy balwanki

reklama
Kate wiem że 8 tydzień jest na tym forum pechowy, ale w twoim przypadku tak nie będzie :) u mnie było wiele czynników które mogły spowodować obumarcie ciąży - homocysteina, insulina (bo odstawiłam metformine i zarzucilam dietę), zakrzep (bo mimo zaleceń nie brałam zastrzykow przeciwzakrzepowych).... Ty nie masz tych problemów więc nic nie powinno się dziać.... Trzymam kciuki za ciebie jutro calutki dzień, ty też myśl pozytywnie, bo też jesteś zdrowa baba i twoje dziecko też takie będzie!

Hej dziewczyny, zazdroszczę Wam, że jakby co macie jeszcze zarodki. Ja stwierdziłam, że jak się teraz nie uda, to chyba do sierpnia/września zaczekam, schudnę, pojadę na wakacje i odpoczne od wizyt u lekarzy. I dopiero podejdę do ostatniej stymulacji.

Hess, ile wazysz teraz? Może faktycznie powinnaś zwrócić bardziej uwagę na dietę pod kątem insuliny? Jeśli jesteś na fejsbuku to mogę polecić ci grupę wsparcia, która jest kopalnia wiedzy na ten temat.... I jest tam mnóstwo dziewczyn, które po wprowadzeniu właściwej diety i leczenia zaszły w ciążę naturalnie mimo że przez wiele lat nie miały owulacji....

Hess ja tak zrobiłam po serii IUI -we wrześniu zabrałam sie za siebie bo przez te leki wyglądałam okropnie. Samopoczucie uważam jest mega wazne, ja 4 miesiace se dalalm i doprowadziłam sie do porzadku, zrzuciłam w koncu 11 kg i zaczelam wyglądać jak kiedys i teraz z innym podejściem i czysta głowa podeszłam do ivf
Ale mam nadzieje ze sie uda ci sie!

Emenems - dzięki, po cichu mam nadzieje, ze się uda, ale mam też w głowie ciągle to "ale" :/.

sykatynka - jestem na FB, więc z chęcią poproszę o namiary. Wasze teraz..... 78 kg. I co schudnę, to w końcu te kg mi wracają.

Dziewczyny a powiedzie mi bo muszę właśnie we wtorek jechać służbowo do innego miasta 200 km. Lepiej z kropkiem jechać autem czy pociągiem? Wiem najlepiej byłoby nie jechać ale niestety to raczej wykluczone... :-(

Rozumiem cię dobrze, ja co prawda waze mniej, ale najgorsze jest to, że po tym jak ladnie schudłam rok temu do 60 kg (przy wzroście 171) to potem zaczęłam brać najpierw tyroksyne, pozniek antyki, później stymulacja i tak teraz wsze 65 i mimo naprawdę zdrowej diety i ruchu nie jestem w stanie zbić tych dodatkowych kilogramów....

reklama
Do góry