reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Aisa Wszystkiego Najlepszego z okazji rocznicy... nie mialam okazji tobie jeszcze dzis pogratulowac - SPELNIENIA TEGO JEDYNEGO MARZENIA :-D

Lilia :-p

reklama
witajcie dziewczyny po dzisiejszym dniu który niestety jest pechowy wiem że nasze plany co do zabiegu oddala się jeszcze o kilka miesięcy :no:mój mężus nad ranem miał wypadek samochodem ciężarowym nikomu się nic nie stało ale tylko cudem!!!i na chwile obecna najprawdopodobniej będzie siedzial bez pracy :-:)-(wiem że jak się zła passa zacznie to na całego!!
Kasik ciesze się że jesteś w domu teraz czekamy na wypis Olusi!!!
Olusia kochana mam nadzieję że u Ciebie jest wszystko ok!!!

aisa wszystkiego naj naj i dużo dużo dzieci;-) tak niepokornych jak mamusia;-)

agulla przykro mi, najważniejsze ze nic mu nie jest...

kate_p7, wybij sobie z głowy te durnowate myśli że to Twoja wina że maluszki nie zostały z Wami !! tak się zdarza, statystyka jest twarda, a przypadki że uda się za pierwszym razem są, tylko z naszego forum szybko znikają. Twoja beta jest mała, ale większa niż w 6dt więc dla pewności zrób jeszcze raz badanie za 48h. Co do hodowania zarodka to przyjmuje się że jeśli po 3 dobie przestaje się dzielić to wina plemnika, ale też wszyscy lek twierdzą że im szybciej zarodek trafi na swoje miejsce tym lepiej dla niego, w końcu naturalne warunki są najlepsze. Dzwonił już lekarz, co powiedział ?

Olusia, cieszę się że lepiej się czujesz, tylko nie szalej po tym pokoju ;-)

Mimozama, trzymam kciuki za malucha niech się pięknie wgryza :tak:

finesse, gratuluję serducha, bije jak dzwon, czym ty go karmisz że już taki duży ? ;-)

Lilia, trzeba się stąd ewakuować na kolejne forum, bo się czuję starczo doświadczona :-)

Aisa79, wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy :tak:

agulla84, najważniejsze że nic się stało, że jest cały i zdrowy, a praca na pewno będzie, trzymam kciuki.:tak:

martolek, kiedy beta ? muszę uzupełnić kalendarz ;-)

Jo.M., jak pęchole, kiedy punkcja ?

Quinnie, jak się czujesz po histero ?

SIERPIEŃ

27: komóreczka - punkcja
27: Aisa79 - podglądanie pęcherzyków
27: Jo.M. - wizyta u immunologa

28: andzia.m - punkcja
28: Anulla28 - transfer mrozaczka
28: Jazzabell - kolejne spotkanie z kropką

29: komóreczka - punkcja
29: dorotav - wizyta przed stymulacyjna

WRZESIEŃ

02: Asia_77 - wizyta
03: Cleo1980 - wysoka beta !!
04: liskka - wysoka beta !!

05: Mimozama - wysoka beta !!
08: Migotka25 - wizyta kontrolna

PAŹDZIERNIK

01: Agulla84 - genetyk

dorotav ehhh nie wiem próbuję sobie to jakoś wytłumaczyć i nie potrafię..może ja powinnam jakieś badania dodatkowe sobie zrobić ? co do lekarza nie dzwonił jeszcze, ale to u nich norma....dowiedziałam się ile będzie kosztowało podejście z mrożonych jajcow i się zdołowałam...cóż za przekonania trzeba płacić, a właściwie przekonania męża;-( cóż szanujemy przekonania męża..

komóreczka jak się dzisiaj czujesz brzuszek mniej boli? nie ma co bac się punkcji wszystko będzie ok;-)

aisa na rocznice zrób prezent spóźniony mężusiowi i wyhoduj duuuużo jajców ;-P

jo.M miłej pogawędki u immunologa ;-)

Ostatnia edycja:
Finese dostałam już skierowanie na prenatalne i umówiłam się w Invikcie na 25 września. Fajnie, że u Ciebie wszystko ok. Ja o sporcie nawet nie myślę ;-)
Olusia obyś jak najszybciej doszła do siebie i wróciła do domku :-)
Aisa wszystkiego naj z okazji rocznicy ślubu, my mamy za 2 dni :-)
Agulla przykra sprawa z wypadkiem ale najważniejsze, że nikomu nic się nie stało.
Kate tak jak piszą dziewczyny lepiej powtórz betę za 2 dni dla pewności bo coś ruszyło :tak:

reklama
Kate niestety przekonania męża bedą was duzo kosztować , bo każde zapłodnienie to jest spory koszt .

Lilia zeby zapłodnili wszystkie komórki musisz miec skończone 35 lat albo podchodzić 3 raz do in vitro , bez znaczenia czy to rządowka czy komercyjne , chociaż niektóre kliniki wymyślają ze to musi byc rządowe co nie jest prawdą. 3mam kciuki
Dorota dobrze mówisz juz musicie zmienić otoczenia na ciezarowkowe :)

Do góry