reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jo.M czekam na relacje twoja z wizyty :tak:

Agulla
to straszne co sie stalo, dobrze ze wszystko dobrze i ze nic sie zlego nie stalo...najwazniejsze ze zyje !! a na pewno bedzie mial prace i bedziecie mogli podejsc do kolejnego razu... :tak:

Quinnie, jak się czujesz po histeroskopii ?:tak:

finesse powiedz mi kiedy ty mialas transfer i mialas podanego blastusia? :tak:

Kasik
pytalas o moje USG.. a wiec mialam wczoraj tj 25.. wczesniej mialam 20 i tak... jeden zarodek mial : 12 mm a drugi 1,05 mm. a kto tobie dal skierowanie na prenatalne? ja musze isc do swojego lekarza czy gdzie?

Dorotko powoli chodzilam po sali, przyszedl moj to wyszlam na chwile na korytarz... :tak:potem poszlam na sale na kroplowke i tak zostalam juz w lozku... ale jeszcze bede wstawac do wc... i bede chodzic powoli...

A do mnie zadzwonil dzis moj ginekolog do ktorego bede chodzic w ciazy.. pytal sie jak sie czuje i zasugerowal mi bym sie przeniosla do niego do szpitala.. mialby mnie pod reka caly czas...hmmm jak myslicie co mam zrobic? to dobry pomysl czy lepiej tutaj zostac do konca? hmm

Ostatnia edycja:
reklama
I ja się skromnie witam.wczoraj mialam transfer 5 dniowej blastocysty- na protokole wpisane mam 3bb - nie za bardzo to rozumiem te oznaczenia ale mam nadzieje ze to dobrze wróży.

Jest to nasza pierwsza próba Z rzadowki i zostal nam tylko 1 mrozaczek .

Olusia, tak sobie myślę że chyba zostałabym w tym szpitalu co jesteś, wiesz już że możesz na nich polegać, pracujesz w nim więc może też o Ciebie bardziej dbają, w tym drugim chyba więcej nic nie zrobią, a doktorek fajny skoro dzwonił do Ciebie.

długowłosa, witaj na forum, trzymam kciuki za wysoką betę, kiedy robisz ?

kate_p7, cały czas myślę o tych Twoich badaniach które mogłabyś zrobić, ja Ci powiem o swoich, po 3 nieudanych transferach poszłam do genetyka zrobiłam kariotypy, do immunologa zrobiłam: przeciwciała przeciw antygenom jajnika; przeciwciała p-kardiolipinie IgG, IgM; przeciwciała przeciwjądrowe i cytoplazmatyczne ANA-1; przeciwciała p. beta 2-glikoproteinie IgG, IgM; IBT z surowicy krwi u obojga + z nasienia, cytomegalie, taxoplazmoze, chlamydie. Może mąż przy następnym zapładnianiu przekona się by więcej zapłodnić.

dlugowlosa, nie pomogę z oznaczeniem zarodka, w mojej klinice tego nie stosują

SIERPIEŃ

27: komóreczka - punkcja
27: Aisa79 - podglądanie pęcherzyków
27: Jo.M. - wizyta u immunologa

28: andzia.m - punkcja
28: Anulla28 - transfer mrozaczka
28: Jazzabell - kolejne spotkanie z kropką

29: komóreczka - punkcja
29: dorotav - wizyta przed stymulacyjna

WRZESIEŃ

02: Asia_77 - wizyta
03: Cleo1980 - wysoka beta !!
04: liskka - wysoka beta !!

05: Mimozama - wysoka beta !!
08: dlugowlosa - wysoka beta !!
08: Migotka25 - wizyta kontrolna

PAŹDZIERNIK

01: Agulla84 - genetyk

Olusia co u ciebie jak się czujecie ??? a aspirynke ci odstawili??? clexane w szpitalu dalej bierzesz??? w którym szpitalu lezysz??? a ten dr Nowak pracuje w szpitalu i w którym??? ,a sterydu ci nie dali mi lekarz nie będzie wlaczal powiedział ze nie ma potrzeby

kate kochana ja wiem co czujesz, podchodziłam do transferow 6razy niemowiac o latach staran inseminacjach dopiero ten 6 jest szczęśliwy...zbieraj sily ja tez myslalam ze nie dam rady ale dalam wiec ty kochana tez dasz rady za pierwszym razem zadko się udaje i to nie twoja wina po prostu tak bywa i niestety nie mamy na to wpływu:((( ale zalamac się nie możesz CO NAS NIE ZABIJE TO NAS WZMOCNI pamiętaj o tym a My tutaj na forum jesteśmy z TOBA

dziewczyny dziś 22dpt beta 38505 !!!!! 16dpt była beta 6926 wiec chyba ladna beta ta z dzisiaj i chyba dobrze przyrasta ?????????? progesteron 24,90 (norma dla 1trymestru 9,3- 33,2) martwi mnie ten progesteron trochę brzuch mnie pobolewa was tez boli Olusia, Kasik??????? plamień nie mam zadnych a progesteron z tego co tam pise to niby w normie się mieszcze mam nadzieje ze faktycznie nie wychodzi dupek i lutka dowcipna na tych badaniach

Ostatnia edycja:
reklama
Dlugowlosa witaj :) 3BB to dobry zarodek, niby najlepsze sa AA ale ostatnio mi profesor mowil, ze on woli BB bo one walcza, kombinuja a AA sa takie same od poczatku. Ja mialam podany 1BB i prawdopodobnie wlasnie on sie przyjal, poprzednio mialam 1AA i sie nie przyjal. Im wyzsza cyfra tym dalsze stadium rozwoju.

Olusia na badania prenatalne dal mi skierowanie moj doktorek jak bylam u niego na wizycie w ubiegly wtorek. Co do zmiany szpitala to ja akurat poszlam tam gdzie pracuje moj doktorek i jak byl na zmianie to czulam sie duzo bardziej spokojnie. Lubie go i mu ufam, zna moj przypadek od prawie dwoch lat i widze, ze sie angazuje. Wiadomo, ze lekarze nie pracuja codziennie, ja mialam to szczescie, ze moj konsultowal telefonicznie moje przyjecie do szpitala, byl drugiego dnia od popoludnia do rana i wczoraj od rana, zrobil mi usg, wypisal do domu i przyspieszyl kolejna wizyte o tydzien wiec mi to bardzo pasuje. Czulam sie bezpiecznie majac go pod reka lub pod telefonem. Skoro Twoj lekarz sam do Ciebie dzwonil to moze rzeczywiscie warto skorzystac z jego propozycji?

Do góry