reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Olusia chcemy dwie bo w razie co nie chcemy mrozić nadmiarowych zarodków, stać nas na maksymalnie dwójkę dzieci, po 2 w moim wieku podaje się tylko 2 zarodki nie więcej. Mówiono nam ze to głupi pomysł, ale nie taki głupi był, bo zapłodniliśmy tylko dwie komórki i dwie były transferowane w 4 dobie, może nie super piękne ale dobre były,a mówili ze to nie możliwe ;-P mam 15 komórek zamrożonych.. wiec na razie spokój z zastrzykami. Zastanawiam się nad ta hodowla do blastocysty bo płaciliśmy za to a mieliśmy podane 4 dniowe zarodki, wiec czy warto?
A co tam u Ciebie się dzieje??

mimozama gratuluje;-)

Hej dziewczyny, ja się zameldowuję :) po trzech tygodniach stresu "czy aby na pewno jestem w ciązy" :)

Olusia, ty wez tych swoich dzieciaczków tak nie stresuj i leż grzecznie jak bozia przykazała :) Trzymam kciuki za wchloniecie sie krwiaczka i odmeldowanie mamy do domu.

Kasik, w pracy uzywaj głównie palca wskazującego kto ma co zrobić :) Masz już skierowanie do poradni badań prenatalnych?

Mimozama, gratulacje i wysiaduj wysoką betę!

Kate i Migotka, strasznie mi przykro :( Z tego co pamiętam, w statystykach Invicty widać jak na dłoni, że największy odsetek sukcesów jest przy trzeciej próbie. A jeśli z organizmem mamy wszystko jest w miare OK to na wczesne poronienia mozna zrobić diagnostyke preimplantacyjna zarodka, żeby wybrać najzdrowsze łobuziaki.

Ja mam w koncu założoną kartę ciązy, skierowanie i termin zabukowany w poradni badan prenatalnych i poradni genetycznej.
Dzisiaj (po trzech tygodniach zastanawiania się czemu nie tyję, brzuch nie rośnie i nic mi nie dolega?? ) ogladnęlismy dzidzię, ma 3 cm i serducho 171 uderzen na minute. Zuch Obywatel :) Ma też główkę, dwie rączki i dwie nóżki, więc raczej kompletny :)

Najbardziej mi doskwiera brak sportu, troche biegam, ale to wszystko. Oczywiście życzę wszystkim, żeby tylko takie problemy były!

Trzymam kciuki za cały wątek :)

finesse gratuluję serduszka :-)

Kate jest duzo przyjec, zabiegow, typu abrazja itp... do tego 2 panie na operacje jechaly... mialam przyjecie starszej pani do mnie na sale... ale fajna babka :-)

Ostatnia edycja:
Mimozama super, teraz tylko do przodu :)
Finesse gratuluję serduszka :)
Kate tak mi przykro, ale kolejne podejście na pewno okaże sie szczęśliwe :)
Olusia dobrze że już lepiej sie czujesz, ale staraj się jak najbardziej uważać na siebie, maluchy są przecież najważniejsze :)

Witajcie dziewczyny

Aisa79 – wszystkiego najlepszego z okazji trzeciej rocznicy ślubu. Życzę Ci spełnienia tego najważniejszego marzenia ;-)

zula – jak dla mnie może być 16.30.

dorotav – cieszę się, że u Ciebie z pęcherzem już lepiej. Z wakacji jestem zadowolona, troszkę się opaliłam, pokąpałam, wypoczęłam. Nawet @ mi tak nie dokuczała, trwała tylko 5 dni i było jej o wiele mniej niż zwykle. Dzisiaj jestem pierwszy dzień w pracy po urlopie. Synowa szefa już urodziła i wróciła do domu, patrz: mieszka na górze w budynku, w którym pracuję. Słychać płacz dziecka, dziś przyszła położna, dobijające to jest, ponieważ cały czas mi to przypomina o moim problemie. Dorotka jak najbardziej to musi być nasz czas, nie ma innej opcji ;-)

Olusia – uważaj na Siebie. Pewnie jesteś osłabiona leżeniem i kłaczkami i dlatego tak Twój organizm zareagował. Trzymam za Ciebie kciuki, buziaki.

Mimozama – kciukam za Twojego jedynaka.

finesse – gratuluję serduszka.

Dla zainteresowanych różnicą pomiędzy ICSI i IMSI przesyłam linka: IMSI in vitro | Angelius Provita | Katowice

Dziewczyny jak to jest ze wspomagaczami w rządówce, można coś dobrać?? Jakie kryteria trzeba spełnić, żeby zapłodnili wszystkie komórki??

reklama
Lilia dziękuję bardzo w imieniu swoim i męzusia :-) Ja nam wszystkim życzę tego małego cudu :-)
Z okazji rocznicy nasze autko zrobiło nam dzisiaj miły prezent i sie zepsuło :baffled:

Wiem, że jest Ci przykro z powodu synowej szefa. Krótko po tym jak straciłam ciążę rok temu, moja przyjaciólka powiedziała mi, ze jest w ciąży. Wyłam pół dnia chociaż cieszyłam sie jej szczęściem. Miałybyśmy podobny dzień porodu. Ona teraz ma synka a ja czekam. No cóż, takie jest życie, pewnych przeczy nie przyspieszymy, możemy tylko czekać (byleby nie za długo). Więc Lilia, głowa do góry, doczekamy się.

Do góry