reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ja też sie dobrze stymulwałam a na Gonalu to dopiero. Teraz dr M zwiększył dawke tylko. No nie wiem ja coś tej dr Cz nie trawie, choć ani 1 s z nia nie rozmawiałam. Zreszta opini też o niej przychylnych nie słyszałam. Może dlatego że to też kwestia tego, że jak komuś pomoga doktory to sie ich chwali a jak porażka to na nich psioczy... No mogła Ci Cz dać wybór. Choć dziwne, że dr M mi nic o refundacji nawet nie wspomniał. Ja już doktorom nie wierze, jak sie nie spytasz i nie zaczniesz drążyć to się niczego nie dowiesz nie osiągniesz. Mam przykład na moich wizytach, wizytach z dzieckiem u lekarzy. No i pracuje w tej branźy niestety to widze co jest grane. Zresztą Ty Olusia też się chyba napatrzyłas...

reklama
Tola32 widze to na codzien w pracy, ze jak nie dasz lekarzowi kasy to nie zrobi tobie tego badania czy tamtego albo bedzie cie olewam.. widze co sie dzieje u mnie na oddziale... ludzie daja lekarzowi w lape zeby np starsza osobe przyjac do szpitala bo rodzina wyjezdza...no jakas paranoja... lekarze powinni byc z powolania i leczyc, w koncu skladali przysiege Hipokratesa to tym bardziej zycie ludzkie najwazniejsze a jak wychodzi to juz wiadomo, liczy sie kasa i tylko kasa a potem pacjent.... a ty gdzie pracujesz jako kto? wiesz dla mnie to jets ciekawe co piszesz.. Cz i M pracuja w jednej klinice i ta gada o refundacji a twoj nic nie mowi w o ogole wiec hmmm bardzo to zastanawiajace jest...

Infiniti w końcu ci się udało strasznie się ciesze i gratuluje. Beta się nie przejmuj ja w 9 dpt mialam 36 wiec dużo mniej niż ty a mój blastek miał prawie 6 dni bo był wolniutki. Twoje opanowanie zniknie juz na dobee i zastąpi je panika ale trzeba być dobrej myśli często te ostatnie i najslabsze blastki okazują się najsilniejsze czego dowodem jedt Wiktorek Sylwia1985 i wielu innych forumowiczek.
Madzia76 cos mało masz tych badań bo ja to miałam chyba ze 30 mianowicie;
Gr.krwi, OWA, hbs, hcv i hiv, morfologia i mocz, glukoza, tsh, ft3, ft4, anty tpo, toxoplazmoza igg i igm, cmv,Igg i igm, rozyczka igg i igm, cytologia, biocenoze pochwy, usg piersi i stomatolog.
Normalnie wydalam majatek na te badania :szok:

No ja też ta branża ale wiek się znacząco różni :-) Pracuje na pediatrii jestem pielęgniarką. No u nas w szpitalu też róznie bywa. O przysiędze Hipokratesa to on od razu zapominają. Czyli mentalność w różnych szpitalach ta sama... tylko koperty nieco grubsze pewnie u Was.

Sama wiesz że dr M małomówny. No ale się właśnie zastanawiam, że się ani o refundacji nie zająknął.

Tola32 tu masz racje...kasa w kopertach i to gruba. a gdzie na pediatrii pracujesz w Ligocie? ja tam pracowalam jakis czas temu... teraz pracuje tutaj gdzie mieszkam na internie jako pielegniarka...

Tola32 ja do M w ogole nie chodzilam tylko do niej... zawsze ona byla jak chcialam sie umowic na wizyte... poza tym Cz tez malo mowi, trzeba sie pytac zeby odpowiedziala, chociaz o refundacji sama mowila

Ostatnia edycja:
No ja bez problemu do niego sie na wizyte umawiam. To nie wiem od czego to zależy. A kto robi punkcje i transfer? dr M też czy Pepiki z Ostravy też robia?

reklama
Do góry