reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja też sie dobrze stymulwałam a na Gonalu to dopiero. Teraz dr M zwiększył dawke tylko. No nie wiem ja coś tej dr Cz nie trawie, choć ani 1 s z nia nie rozmawiałam. Zreszta opini też o niej przychylnych nie słyszałam. Może dlatego że to też kwestia tego, że jak komuś pomoga doktory to sie ich chwali a jak porażka to na nich psioczy... No mogła Ci Cz dać wybór. Choć dziwne, że dr M mi nic o refundacji nawet nie wspomniał. Ja już doktorom nie wierze, jak sie nie spytasz i nie zaczniesz drążyć to się niczego nie dowiesz nie osiągniesz. Mam przykład na moich wizytach, wizytach z dzieckiem u lekarzy. No i pracuje w tej branźy niestety to widze co jest grane. Zresztą Ty Olusia też się chyba napatrzyłas...

reklama
Tola32 widze to na codzien w pracy, ze jak nie dasz lekarzowi kasy to nie zrobi tobie tego badania czy tamtego albo bedzie cie olewam.. widze co sie dzieje u mnie na oddziale... ludzie daja lekarzowi w lape zeby np starsza osobe przyjac do szpitala bo rodzina wyjezdza...no jakas paranoja... lekarze powinni byc z powolania i leczyc, w koncu skladali przysiege Hipokratesa to tym bardziej zycie ludzkie najwazniejsze a jak wychodzi to juz wiadomo, liczy sie kasa i tylko kasa a potem pacjent.... a ty gdzie pracujesz jako kto? wiesz dla mnie to jets ciekawe co piszesz.. Cz i M pracuja w jednej klinice i ta gada o refundacji a twoj nic nie mowi w o ogole wiec hmmm bardzo to zastanawiajace jest...

Infiniti w końcu ci się udało strasznie się ciesze i gratuluje. Beta się nie przejmuj ja w 9 dpt mialam 36 wiec dużo mniej niż ty a mój blastek miał prawie 6 dni bo był wolniutki. Twoje opanowanie zniknie juz na dobee i zastąpi je panika ale trzeba być dobrej myśli często te ostatnie i najslabsze blastki okazują się najsilniejsze czego dowodem jedt Wiktorek Sylwia1985 i wielu innych forumowiczek.
Madzia76 cos mało masz tych badań bo ja to miałam chyba ze 30 mianowicie;
Gr.krwi, OWA, hbs, hcv i hiv, morfologia i mocz, glukoza, tsh, ft3, ft4, anty tpo, toxoplazmoza igg i igm, cmv,Igg i igm, rozyczka igg i igm, cytologia, biocenoze pochwy, usg piersi i stomatolog.
Normalnie wydalam majatek na te badania :szok:

No ja też ta branża ale wiek się znacząco różni :-) Pracuje na pediatrii jestem pielęgniarką. No u nas w szpitalu też róznie bywa. O przysiędze Hipokratesa to on od razu zapominają. Czyli mentalność w różnych szpitalach ta sama... tylko koperty nieco grubsze pewnie u Was.

Sama wiesz że dr M małomówny. No ale się właśnie zastanawiam, że się ani o refundacji nie zająknął.

Tola32 tu masz racje...kasa w kopertach i to gruba. a gdzie na pediatrii pracujesz w Ligocie? ja tam pracowalam jakis czas temu... teraz pracuje tutaj gdzie mieszkam na internie jako pielegniarka...

Tola32 ja do M w ogole nie chodzilam tylko do niej... zawsze ona byla jak chcialam sie umowic na wizyte... poza tym Cz tez malo mowi, trzeba sie pytac zeby odpowiedziala, chociaz o refundacji sama mowila

Ostatnia edycja:
No ja bez problemu do niego sie na wizyte umawiam. To nie wiem od czego to zależy. A kto robi punkcje i transfer? dr M też czy Pepiki z Ostravy też robia?

reklama
Do góry