reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny mam pytanie czy ktoras leczy sie w krakowie? Ja jezdze do Artvimedu ale ostatnio naczytalam sie tyle negstywnych opini ze prawie zrezygnowalsm z tej kliniki. Nie wiem czy te zle opinie wynikaja z flustracji i rozgoryczenia ze sie komus nie udalo bo jest tez mnustwo dobrych opini o lekarzu do ktorego chodze.

reklama
Jo.M. - ja tez nie miałam robionych badań...ani w tamtym cyklu-w ktorym miałam podejsć do crio..ani w tym, w którym faktycznie podeszłam...

wróciłam własnie z wc..i tez plamię :/
mała ilosć...jakby fragmentów endometrium....
brazowawo-czerwone.

mam nadzieję ze to implantacja...a nie ...
zawału dostałam prawie...

GizaS coś takiego znalazłam o krwawieniu pomimo brania leków i przed datą wykonania bety. Nie wszystko Ciebie dotyczy, ale wklejam całość:

Miesiączka w kilka dni po transferze; co mi dolega? 2013-9-27, (Kasia) Co może być przyczyną, że każdorazowo po transferze (3 IMSI i 2 CRIO nieudane) miesiączka przychodzi po ok. 10 dniach od transferu, jeszcze przed odstawieniem leków? Co należałoby zmienić, aby zwiększyć szansę na pomyślną implantację? Ponadto ostatnio zaniepokoiło mnie, że w czasie miesiączki oprócz krwi, jej skrzepów zaobserwowałam /przepraszam za niefachowe określenie/ taką ciastowatą wydzielinę. Czy to może być oznaką endometriozy. Cykle mam długie, często z opóźnioną owulacją.

ODP: Mamy trochę za mało danych, aby spekulować na temat przyczyny niepowodzeń i wczesnego krwawienia. W cyklu stymulacyjnym (świeży transfer) można podejrzewać zbyt szybko w stosunku do rozwoju zarodków przygotowaną śluzówkę, ale należałoby mieć wiedzę o dniu transferu, stopniu i jakości rozwoju zarodków oraz jakie leki i w jakie dawce Pani brała; nie bez znaczenia też jest rodzaj protokołu do stymulacji. W cyklach krio ważne jest czy były to cykle naturalne, owulacyjne czy też bezowulacyjne z podawaniem leków estrogenowo-progesteronowych. Informację o rozwoju zarodków również są kluczowe przy analizie przyczyn takiego stanu rzeczy. W przypadku procedur zapłodnienia pozaustrojowego przy niepowodzeniu próby miesiączka pojawia się na ogół po odstawieniu preparatów zawierających gestageny (np. Duphaston, Luteina). Niekiedy krwawienie może rozpocząć się wcześniej – w trakcie przyjmowania lekarstw, jednak w takiej sytuacji preparaty gestagenów zalecamy odstawić dopiero po wykonaniu testu ciążowego 12 – 14 dni po transferze. W sytuacji występowania typowego krwawienia miesiączkowego w kilka dni po transferze dobrze rokującego zarodka można podejrzewać nieprawidłowości w przygotowaniu śluzówki macicy; w takich przypadkach przy okazji kolejnych prób należy ewentualnie rozważyć zmianę protokołu stymulacji lub sposobu przygotowania do kriotransferu. Sposób przygotowania należy ustalić z lekarzem prowadzącym

ze strony Novum: Lista pytań - novum

Esiek jeszcze raz gratuluje :-D

Lilia super filmik:tak:

Dorota wszystkiego dobrego.... niech sie spelni twoje najwieksze marzenie:-)

Jo.M ja chyba zrobie badania przed crio, dla pewnosci.... ale hmmm nie wiem jeszcze....

Majka 2014 witaj wsrod nas.... :-)

Blueskye oby to jednak byla implantacja... mam nadzieje ze przelamiesz zla passe... trzymam kciuki za bete, a kiedy robisz?

A powiedzcie mi dzis mnie zaczął pobolewac troche biust, nie za wczesnie na dolegliwosci? przeciez sie nie stymuluje? no chyba ze estrofem tak na mnie dziala.... hmmm... no zobaczymy... A ja dzis wrocilam o 5 rano z disco.... bylam z przyjaciolkami i jedna miala urodziny, bylo super..... wybawilam sie na maksa...
laugh.gif.pagespeed.ce.Ef0GmO-8PG.gif
wytanczylam, popilam .... po prostu bylo zajebiscie.... odstresowalam sie od tego wszystkiego...
happy8se.gif.pagespeed.ce.LIkchqCFGu.gif

Teraz w domku i odpoczynek... po dwoch imprezkach
laugh.gif.pagespeed.ce.Ef0GmO-8PG.gif

Jutro wizyta... ciekawa jestem co pani doktor powie....

Dziewczyny mam pytanie czy ktoras leczy sie w krakowie? Ja jezdze do Artvimedu ale ostatnio naczytalam sie tyle negstywnych opini ze prawie zrezygnowalsm z tej kliniki. Nie wiem czy te zle opinie wynikaja z flustracji i rozgoryczenia ze sie komus nie udalo bo jest tez mnustwo dobrych opini o lekarzu do ktorego chodze.

Najważniejsze jak Ty się czujesz z tym lekarzem; czy masz do niego zaufanie? Czy się nie stresujesz wizytami? Osiągacie efekty w leczeniu?
Opinie o klinice czasami są przesadzone - w każdą stronę. Jak również o lekarzach.

reklama
Hej, weekendzik zlecial mi bardzo szybko. Postanowiłam że nie bede jutro robić betki ( 10 dpt), jeszcze wytrzymam troszke ;) Zrobie bete we wtorek wynik będzie bardziej wiarygodny ( 11 dpt dwudniowego maluszka ).

Musze się jednak przyznać ze zrobiłam dziś sikańca, jedna krecha. W sumie to spodziewałam się tego, bo na taki teścik to sporo za wcześnie. Sama nie wiem po co go zrobiłam ;p

Do góry