reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Alternatywa lekarz jestok powiedziala bym nawet ze bardzo ok. Mily, cierpliwy i wydaje sie byc bardzo zaangazowany w nasz problem. Wiec chyba masz racje ze nie warto przejmowac sie zbytnio opiniami innych. Zaproponowal nam dlugi protokol, widac ze nie chce nas naciagnac po zasugerowal ze przy tak slabych wynikach mojego m wypadalo by zrobic badania genetyczne ale wyjasnil w jakimcelu i powiedzial zeby sie zastanowic bo to dosyc drogie badanie a nie tak jak inni zlecaja nawet nie zastanawiajac sie czy np. kogos stac. Na szczescie badania wyszly ok. My jestesmy 6 lat po slubie bez zadnych zabezpieczen ale swoja walke zaczelismy dopiero w lutym i bardzo szybko znalezlismy przyczyne. ttakbardzo bym chciala zebynam wszystkim sie udalo. Szkoda ze ta nasza droga do upragnionego szczescia jest tska trudna ; (

Oktavi, jestem pacjentka dr. Niemoczynskiego od 2011 roku. Wczesniej w Invimedzie potem w Invikcie. Moim zdaniem jest ok. Mily spokojny, ale wymagajacy. Nieraz dostalam od niego reprymende. Oczywiscie w bardzo grzeczny sposob, ale jak ktos jest bardziej wrazliwy to moze byc przykro. Ale to chyba nie o to chodzi zeby slyszec same mile rzeczy. Wazne ze jest kompetentny, dyspozycyjny - nigdy nie zdarzylo sie zeby musial mnie przyjmowac jakis inny lekarz. A wiem ze sa przypadki ze jedna pacjentke obsluguje kilku lekarzy - ja tak nie mialam i sie ciesze. Dzwonil zawsze z informacjami o wynikach bety - osobiscie i zawsze bardzo szybko. Jak sie nie udalo to tez mowil o tym tak jak sie powinno. Duzo tlumaczyl i poswiecal czas. Zawsze w czasie wizyty prosi o pytania i cierpliwie tlumaczy nawet duperele. Ja go moge polecic z czystym sumieniem. Poprzednia ciaze tez mi prowadzil do konca.

Co do krwawien po transferze to
3 do 5 dni w kolorze bladorozowym i bez skrzepow to plamienie impantacyjne
W kolejnych dniach i w dniu@ w kolorze brazowym za malo progresteronu
Najgorsze to czerona zywa krew

Poprzedni miesiac o tym czytalam jak mialam bladorozowe plamienie w dniu@ a to sieokazalo ze sie zbliza okres.

GizaS...szkoda...cholerka nie kumam sytuacji,wiesz....niby takie duze szanse i doopa.Kurcze u mnie to samo...super zarodki po rozmrozeniu i echo...a synunia mialam za pierwszym razem...ja jak dostane@ to sie szykuje na 2 crio...a jak sie nie uda to robie przerwe do maja.

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie kobietki - jak zwykle pracuje w weekend wiec malo czasu na relax;-)

Witam nowe dziewczyny :
Esiek - ciesze sie ze komoreczki ladnie sie zaplodnily no to teraz udanego transferku i zeby maluszek z toba zostal na kolejne 8 miesiecy:)
majka2014 - mam nadzieje ze czas ci szybciutko zleci i ani sie obejzysz tez bedziesz miala babelka w brzuszku:)

dorotav - kochana wspanialych urodzin ci zycze i tego by kolejne byly juz w wiekszym gronie czytaj z cudownym malenstwem:) wszystkiego najlepszego

Bluesky - to musi byc implantacja - ojej to dopiero teraz stresik do testowania bo wieksze nadzieje - ale musi byc wszystko dobrze...

Olusia - tez bym tak chetnie pobalowala i sie odstresowala:) Fajnie ze naladowalas bateryjki teraz mozesz ruszyc do dziela:)

Gizas - nie ma slow ktore ci pomoga ale tak strasznie mi przykro

Minni27 - normalnie w tylek powinnas dostac za tego sikacza - no ale wybaczam bo kobietek w ciazy sie nie bije - czekaj na wynik betki, ja wierze w twojego babla

MIlego wieczorku dla wszystkich....

Esiek, witaj na forum, życzę udanego transferu

Lilia,
z całego serca życzę Tobie tego podwójnego szczęścia na raz !! dziękuję za piękne życzenia urodzinowe

GizaS
, trzymaj się kochana

majka2014,
witaj wśród nas, co do lekarzy to jest tak, że tyle opinii ile jest pacjentek, najważniejsze to jak go oboje odbieracie

bluesky,
Twoje plamienia to na pewno implantacja !!

Olusia,
życzę optymistycznych wieści jutro i koniecznie napisz co doktorek powiedział

Dziękuję za wszystkie życzenia urodzinowe, wierzę że się szybko spełnią, szczególnie to jedno ;-) Dostałam prezent od natury, łachudra @ już przylazła :-/ urodziny spędziłam z rodzinką, moja bratanica (4lata) i dwóch bratanków (1,5 roku i 3 m-ce) wykończyli mnie fizycznie i psychicznie, z jednej strony było świetnie, uwielbiam ich, ale z drugiej strony było ciężko, musiałam powstrzymywać łzy w niektórych momentach.

Widzicie dziewczyny - mówiłam,że na mnie skończy się ta cudownie dobr passa:( Giza tak bardzo mi przykro...
mimi - miałam wszystkie szczepienia od męża

reklama
Dorota cos o tym wiem.... ciagle slysze tylko o jednym od tesciowej ze wnuczka to i tamto, co chwile zdjecia i filmiki, telefony itp.... wiec bardzo rzadko ostatnio chodze do niej.. ja rozumiem ze sie cieszy bo ma do tego prawo ale nie zebym musiala to non stop wysluchiwac... a moze cos ze mna jest nie tak? hmmm:confused: - pewnie ze napisze jak bylo na wizycie jak sie tylko dowiem co i jak.... :-)

Do góry