reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witajcie dziewczyny :-)
Esiek -
serdecznie witam i od razu trzymam kciuki za zapłodnienie :tak: Odzywaj się.

Zula - cieszę się, że się dobrze bawiłaś :-)

Dziewczyny dzisiaj widziałam coś przed cudownego, fantastycznego, niesamowitego, pięknego, same zobaczcie: Wzruszające wideo: Bliźnięta po narodzinach nie przestają się przytulać. 'Nie wiedzą, że się urodziły'

Wzruszyłam się, aż łezka w oku mi się zakręciła, aż brak mi słów. Nie wiem na ile ruchy rękami tej pielęgniarki miały wpływ na zachowanie bliźniaków, ale mam to w nosie. Bardzo mi się ten filmik podoba :tak:

Powiem tak, od kilku lat mówię głośno, że pragnę bliźniaków. Mam nadzieję, że w końcu to sobie wygadam :tak::-):-D

reklama
Smutne wieści przeplatają się z radosnymi nowinami.

Dorotav, przytulam z całych sił i cieszę się, że masz już plan działania. To trzyma przy życiu, naprawdę.
A ja już dzisiaj życzę Ci spełnienia najskrytszego i największego marzenia. Ściskam urodzinowo.

Fusun, jeszcze raz gratuluje Ci z całego ♥.
Cieszę się ogromnie. A między naszymi dzieciaczkami będzie tylko 2 miesiące różnicy.

Gizas, ja plamienia miałam w 9dpt i w 11 dtp. Także bądź dobrej myśli.

lawendowy sen mi wyszla mutacja w genie c677T w uk. heterozygotycznym i mutacja genu A1298C w uk. heterozygotycznym - myslisz ze powinnam dostac zastrzyki clexane i zwiekszone dawki kw foliowego??? czy w jednym genie mutacja jest ok??? glupieje zaduzo nie moge znalesc w necie na ten temat do lekarza mam dopiero za dwa tygodnie a ja glupieje i nie wiem co dalej:( z gory dziekuje za odpowiedz

Mi mi,przede wszystkim powinnaś zbadać jeszcze poziom homocysteiny, bo przy tych mutacjach może być podwyższona, a co za tym idzie pewnie masz niedobór kwasu foliowego. Także acidum folicum 5 mg, jak najbardziej i prewenit intensiv na zbicie homocysteiny.
I obowiązowo zalecam wizytę u lekarza. genetyka bądź immunologa. Wtedy pewnie dostaniesz zalecenie do stosowania clexane.
Powiem Ci, że ja przez 7 miesięcy zbiłam homocysteinę z 16 do 6,9.

Ostatnia edycja:
Dorota jak bede brala leki to @ przyjdzie wtedy wszystko odstawie...nie ma sensu robic bety bo mam przeczucie ze :no:
Co do crio to ja szlam w kolejnym cyklu i jak teraz dosrane@ to ide w grudniu,bo mam jeszcze 2 mrozonkowce

Ostatnia edycja:
Dorotav - z okazji urodzin:

Życzę Ci uśmiechu, nawet gdy Cię spotyka smutek lub boleść,
Tęczy na niebie, która Ci przypomni, że i nad najciemniejszymi chmurami świeci słońce,
Pewności, że o Tobie ktoś myśli, kiedy ogarnia Cię samotność,
Przyjaciół, którzy Ci wskażą piękno potrzebne dla Twoich oczu,

Pewności w wątpliwościach, cierpliwości przy akceptacji rzeczywistości,
siły w przekazywaniu miłości,
oraz spełnienia tego największego marzenia...
:-)

wzrosła-tort-urodzinowy_2608933.jpg

Załączniki

• wzrosła-tort-urodzinowy_2608933.jpg
    wzrosła-tort-urodzinowy_2608933.jpg
    22,4 KB · Wyświetleń: 41
Nie wiem jak to możliwe po tak dużej dawce progesteronu ale dostałam @:no: Wczoraj nawet zwiększyłam kolejny raz i dodałam luteinę podjęzykową czyli biorę już 5*3 podjęzykowej i 3*2 duphaston. Myślałam że plamienie się wczoraj wieczorem skończyło, bo bielizna wieczorem i przez noc czysta ale przy porannej toalecie aż kapało do wc:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:i już jest czerwone. Tym razem to już przegięcie, dostawałam @ w dniu zalecanego badania bety przez klinikę ale nigdy aż tak wcześnie:eek: Przecież betę powinnam zbadać w środę. Dziś mój 11 dpt dwudniowego malucha. Nie mam już żadnych złudzeń. O 14 zrobię betę, jadę z koleżanką do Galerii to przy okazji podrzuci mnie do Diagnostyki ( powiedziałam wszystkim że betę robię w środę) dziś też nie powiem że jadę na betę tylko na kontrolę progesteronu, później zakupy, kabarety, kolacja i dopiero w domowym zaciszu sprawdzę wynik, bo nie wiem jak zareaguję na wynik(choć wiem jaki będzie to jednak co innego go zobaczyć na włsne oczy)

reklama
Do góry