reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

lawendowy homocysteine mam w normie 6,55 , wiec zbijac jej nie musze choc ponoc w heterozygocie tak jest ze homocysteina jest w normie w krwi, a moze byc podwyzszona w moczu lub po obciazeniu... poniewaz to jest uszkodzony jeden gen, ale to wyczytalam z neta... kw foliowy moze jeszcze zrobie badania na niego... choc mysle ze jesli jest tak czy tak uszkodzony ten gen to pewnie dostane kw fioliowy i tak jak ty zastrzyki z clexany bo przez cos sie nie zagniezdzaja zarodki:((( choc tez troche wybila mnie ta prawidlowa homocysteina jak bys cos wiedziala na ten temat przy heterozygocie to prosze o wypowiedz :))) co do genetyka to sie wybieram bo moj gin i tak nie pomoze

zula ja robilam ana1 i ana2 wyszly ujemne przy tym ponoc sie nie szczepi... a tak to jeszcze anty tpo. tg ujemne, kardiolipidowe ujemne i gladynowe dodatnie ale to juz dawno robilam... celiakia wykluczona tylko jakies uczulenie na gluten ale ponoc to nie przeciwcialo ktore odrzuca zarodek... no i to hamowanie ktore wyszlo 0% ale doszczepiania sie boje bo ponoc wynik tego hamowania moze sie pogorszyc juz sama nie wiem... ty mialas 4szczepionki od meza czy dawcy??? jak dobrze pamietam... a nk powiedzial mi lekarz ze nie mam robic wiec nie zrobilam i byc tu madry

reklama
Po dzisiejszej akcji porannej i czerwonej wkładce nie mam już żadnych złudzeń:no:betę robię żeby miec podkładkę pod czytse sumienie do odstawienia wszytskiego

Zula mogę jedynie mocno uściskać!!!
Giza czekamy na wynik bety !!! nie znam się na plamieniach bo nigdy ich nie miałam wczasie brania progesteronu !!
dorotav spełnienia tego najpiękniejszego marzenia !!! i innych równie ważnych!!
mimi i ja zastanawiam się czy nie wybrać się do immunologa, 4 trasnfery na 5 dniowych zarodkach i nie było implantacji !! :/

Witam dziewczyny !
Byłam wczoraj na wizycie , endo słabo przyrosło jest tylko 7,5 w 10dpt , mam teraz brać estrofem 3x1 i we wtorek kolejna wizyta. Nie martwię się jednak tym endo bo zawsze ładnie mi dorasta także myślę , że we wtorek będzie już konkretniej coś wiadomo.

dorota - Wszystkiego najlepszego Ci życzę , dużo zdrówka , szczęścia i spełnienia najskrytszych marzeń a zwłaszcza tego najważniejszego - pięknego bobaska:-).
Bardzo dobrze , że chcecie iść za ciosem i oby jak najszybciej można była podejść do kolejnej walki.

blueskaye - Ja bardzo dobrze Ciebie rozumiem bo sama do tych niecierpliwych należę. Na początku czekałam z betą do 14 dpt a teraz już w nawet w 9dpt byłam na badaniu. Jedynie co to raczej nie jestem za testami bo jak tu u nas bywało często testy się myliły i niepotrzebnie sobie tylko stresu narobisz. Pozdrawiam

Esiek
- Witam i trzymam kciuki za Twoje zarodeczki:-)

Giza - Nie wiem co się dzieje , faktycznie szybko @ przyszła mimo tych leków. Poczekajmy jednak do wyniku , mimo tego całego zamieszania życzę Ci miłego dnia i trzymam kciuki.

Dziewczyny , które miałyście crio na sztucznym cyklu tzn na estrofemie od 2dc , mam pytanie czy robiłyście przed crio badania progesteronu , estradiolu i LH? Ja chyba czegoś nie rozumiem bo chciałam zrobić te badania a lekarz powiedział , że nie ma sensu bo to cykl sztuczny. Ja myślałam , że mimo że jest to cykl sztuczny to chyba powinno się sprawdzić hormony , żeby w razie czego dać odpowiednie dawki leków:confused:. ??????????????

Czesc dziewczyny. Jestem nowa mam nadzieje, ze przyjmiecie mnie do swojego grona ;) Gratuluje Wszystkim ktorym sie udalo a za reszte trzymam kciuki. Jesli chodzi o mnie to jak wszystko dobrze pojdzie w styczniu podejde do zabiegu. Od nastepnej miesiaczki zaczynam wyciszemie tzn.gdzies ok polowy grudnia narszie moj m reperuje swoje zdtowko bo to po jego stronie jest problem ostatnie wyniki byly tak slabe ze lekarz postanowil poczekac do grudnia z cala procedurs ; (

Gizas - co ja mogę napisac innego jak dziewczyny, plamienie to wiadomo nie koniec choć podcina skrzydla. Zrob ta bete tak jak pisalas - w sumie juz nic nie ryzykujesz, nerwy i tak i tak poszargane :)

A moje 3 komórki się wszystkie zapłodniły, dzis rano o 09.00 miałam telefon z laboratorium. Jurto rano zadzwonią czy transfer jutro czy we wtorek, no a pozostałe dwie beda musialy dotrawc do czwartku zeby mi je zamrozili...

majka - witamy!

sham ja jestem po 5ciu nieudanych transferach zawsze 5cio dniowe zarodki klasy 2AA ponoc lepiej byc nie moze ani razu implantacji :(((((((

jo.m ja crio zawsze mialam na sztucznym cyklu i nigdy nie robilam badan lekarz stwierdzil ze nie ma sensu wiec nie robilam estrofen dostawalam i kontrolowal mi wielkosc endometrium

No.M. - Ja tez nie miałam badań do crio na estrofemie więc widocznie faktycznie nie ma potrzeby.

Gizas - bądź dzielna, to trudne ale najważniejsze to sie nie poddać, musisz wierzyć ze jeśli nie tym razem to kiedyś, trzymaj sie

Majka - witamy:)

reklama
Megi , mi mi - no to mi ulżyło, dzięki dziewczyny:-). Po prostu są to moje ostanie zarodki i chyba już świruje:eek:

Do góry