reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny trzymam kciuki za was
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif

A ja sie wczoraj swietnie bawilam, byly tance, jedzenie, picie, pelen wypas :-D odstresowalam sie i jest mi od razu lepiej :biggrin2:byly robione tez fotki i wyszly super z tego co widzialam :happy2: he he nawet Bałkanica - Piersi leciala... zajebista piosenka a dzis kolejna impreza urodzinowa i kumpeli.... po imprezach dzialamy dalej z przygotowaniami do crio :-D

Giza musi sie udac...nie ma innej opcji !! :-D

reklama
No to trochę zagotowałam... Miałam podany zarodek 5-ciodnoiwy. I oprócz bety nie robiłam żadnych badań... Brałam 3x1 luteiny dopochwowe. I estrofem 3x1.
Wczoraj miałam jeszcze raz zrobić betę - miała spaść poniżej 10 wg lekarza, ale nie zdążyłam. Będę musiała w poniedziałek podejść do diagnostyki.

martaczi - po raz pierwszy w życiu nie wiem co mam robić. Mam zamrożone komórki - chciałam je wykorzystać. Ale równocześnie zakwalifikowaliśmy się do programu. Nie chciałabym mrozić zarodków.
Wg mojego ginekologa i endokrynologa powinnam odczekać 3-6 miesięcy, żeby podjąć nową próbę. Wg lekarza z kliniki - mogę podchodzić w kolejnym cyklu. Posłucham jednak większości :)
Mam zatem czas do stycznia na podjęcie decyzji - i czas na zwariowanie :( I coraz częściej myślę o psychologu/psychoterapeucie, ale panicznie boję się trafić na paprucha.
Do dupy to wszystko!

lawendowy sen mi wyszla mutacja w genie c677T w uk. heterozygotycznym i mutacja genu A1298C w uk. heterozygotycznym - myslisz ze powinnam dostac zastrzyki clexane i zwiekszone dawki kw foliowego??? czy w jednym genie mutacja jest ok??? glupieje zaduzo nie moge znalesc w necie na ten temat do lekarza mam dopiero za dwa tygodnie a ja glupieje i nie wiem co dalej:( z gory dziekuje za odpowiedz

zula przykro mi tule mocno... test na hamowanie wyszedl mi 0% doszczepiania sie boje a zdania na ten temat sa podzielone nie wiem co zrobic jeszcze sie nie konsultowalam z lekarzem WYNIK TESTU CYTOTOKSYCZNEGO NIE STWIERDZONO OBECNOSCI PRZECIWCIAL... jaki ty mialas wynik przed szczepieniem ???? jedynie co wiem to jak sa jakies inne przeciwciala to nie powinno sie szczepic z gory dziekuje za odpowiedz rece rozkladam i nie wiem co robic:(((((

olusia
kochana juz ci kiedys pisalam ze jestem po 5ciu nieudanych transferach na pieknych zarodkach z tego wzgledu robilam bad. immunologiczne i test hamowania choc duzo pisze o tym ze jesli sie nie bylo w ciazy nigdy to test hamowania wychodzi 0% wiec zglupiec mozna i sama nie wiem co robic dalej tylko muj gin co do mnie to rozklada rece wiec dlatego porobilam te badania

Fusun, gratuluję podwójnego szczęścia

Lindi, to nie robisz wcale bety ? miesiączka przyjdzie jak będziesz brała cały czas leki ?

blueskye, szkoda, że nikt nie potrafi przyśpieszyć czasu, ja już kilka razy pisałam, że na czas oczekiwania mogliby nas usypiać aż do dnia bety, wtedy zero nerwów, stresu.

GizaS, trzymam kciuki by plamienie okazało się implantacyjne. Od wczoraj wykopuję z siebie podkłady nowej siły do walki o szczęście

alternatywa, u mnie w klinice nie ma żadnych badań pomiędzy transferem a betą, ja zrobiłam w 4dpt progesteron i tsh, (PRG 400 !!) ale tylko dlatego bo dziewczyny na forum o tym pisały. Chyba tylko Invikta ma coś takiego jak weryfikację. W Twojej klinice nie ma psychologa ? może doktorek kogoś by polecił ?

Olusia, udanej kolejnej imprezy, baw się dobrze !

Wczorajszy dzień był ciężki, razem z mężem podjęliśmy od razu decyzję, że jak najszybciej idziemy po naszego mrozaczka, a nawet po dwa ;-) (oby się tylko dobrze rozmroziły) w poniedziałek dzwonię do doktorka, kiedy możemy zaczynać crio. Dziś jest już troszkę lepiej, wzięłam się za gotowanie i pieczenie, jutro moje urodzinki, więc z tej okazji upiekłam mega czekoladowy tort, pójdzie w biodra a szkoda że nie w cycki ;-) Tylko prezent się nie udał :-/
Dziewczyny po crio, kiedy Wy mogłyście do niego przystąpić ?

Dziewczynki jestem już:) wyjazd udany trochę zmęczona wróciłam ale dzisiaj kolejny sukces: mamy kierownika budowy do budowy naszego domku, który mamy zamiar zacząć budować od wiosny:)Chciałabym Wam wszystkim podziękować za wszystkie słowa i kciuki. Ja spokojnie przeszłam mój wynik. Naprawdę w 4 dpt poczułam, że moje kruszyny nie przeżyły więc miałam tydzień żeby się smucić a wynik był tylko formalnością:( Teraz z 3 cykle przerwy - muszę coś pomyśleć co zrobić bo na moją klinikę nie mam co myśleć, że mi pomogą. Może wezmę Visanne przez 2 cykle żeby wyciszyć endometriozę i gdzieś luty/marzec wrócę po pingwinki.Wszystkich postów nie nadrobiłam ale:Fusun: serdecznie ratuluję choć powiem Ci że ja też byłabym oszołomiona:)Lawendowy - powiedz Ty cały czas robisz sobie zastrzyki w brzuch? mnie po tych dwóch próbach to już brzuch cały bolał... Ile wcześniej zaczęłaś brać heparynę przy Twojej przypadłości?mimi - ja Ci powiem, że ja nie wiem jak to jest z tym mlr... u mnie wyników poniże 18% nie pokazują tylko jest napisane: brak hamowania - taki miałam. Też słyszałam o tym, że kobiety, które nie rodziły mają 0% - znam też wirtualnie dziewczynę, która miała 0% i donosiła ciążę na "żelaznym" zestawie... A jakich to przeciwciał nie masz?Cp dp szczepień to nie wolno się szczepić przy ANA a ja mam i learz nie szczepił i mi się baaardzo pogorszyły wynikiA i ja też jestem z Gyncentrum i jestem chętna na kawę:)

blueskye, szkoda, że nikt nie potrafi przyśpieszyć czasu, ja już kilka razy pisałam, że na czas oczekiwania mogliby nas usypiać aż do dnia bety, wtedy zero nerwów, stresu.

o tak..poszłabym na taką opcje..ile to by stresu zaoszczędziło..budzisz sie w dniu testu....a najlepiej jakby juz pobrali i obudzili na wynik ;)

reklama
Dziewczyny dziś oficjalnie mogę dołączyć do tego wątku, wcześniej pisalam w IUI i Zakwalifikowanych... Dziś miałam punkcję, pobrano 7 komórek, 3 na pewno byly dojrzale reszta się okażę. Teraz przeżywam męki czekając na jutrzejszy telefon z laboratorium odnośnie zapłodnień. Zastosowano u nas ICSI z powodu niepłodności idiopatycznej...To chyba tyle :)

Do góry