reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Witajcie Dziewczyny!

Gratuluję pozytywnych betek!!!

Sama rzadko tu piszę, ale czytam Was na bieżąco. Byłam dziś na kolejnej wizycie, są dwa serduszka a "wzrost" bąbli odpowiada wiekowi ciąży:) Nadal boję się zapeszać, ale wiem jak taki wiadomości uskrzydlają tych, którzy podchodzą do czasami już kolejnych procedur, a efektu nie widać. Dlatego właśnie postanowiłam podzielić się z Wami dobrymi wiadomościami. Nie poddawajcie się!:)

Zuzia, ja podchodziłam na cyklu naturalnym, a estrofem brałam ale dopiero dzień przed transferem i biorę nadal (jestem w 8 tc).

Uprzejmie donoszę, że na usg prenatalnym nic nie budziło podejrzeń dr. No i kamień z serca :)))))
Przezierność karkowa 1,3 mm, kość nosowa widoczna, a nawet dwie. Mały Wielki Człowiek ma już 7,5 cm.
Ryzyko wystąpienia trisomii, jak u 15-latki
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif
Testy PAPP-A, niewskazane
yes2.gif.pagespeed.ce.odCVgD4k4B.gif

No i dr nie chciał zgadywać, kto u mnie mieszka, bo powiedział, że na tym etapie, to cuda wianki wychodzą.
Może na następnej wizycie (6.12) się okaże, czy to Mikołaj, czy Mikołajowa
wink2.gif.pagespeed.ce.fmosKM3Vqe.gif

Beta hcg w 9 dpt - 489

no to będziesz bliźniakową mamuśką, gratulacje:-)

Hej dziewczyny bylam na krwi wynik 122,5 w 10 dpt nie wierze !!!!!!!!!!!!!!!
gratulacje mamuśka

Dzwonili do mnie z labo i z komóreczkami nic się nie zmieniło, nie zapłdoniły się :-(No ale nie miałam złudzeń więc aż tak nie zabolało jak wczoraj. Dowiedziałam się tylko, że było to icsi. Ma dzwonić dzisiaj do mnie doktorek z info o lekach i dalszym postępowaniu.

Kasik :-( silna babka z ciebie, bierz witaminki i dasz rade

Lawendowy ale masz wstydliwe dziecko, nie chce się ujawnić: a może już nie chcecie wiedzieć co tam się kryje?

edit:
ja uciekam na kilka dni, coś choróbsko mnie bierze trzeba wyleżeć by mieć siłe do dalszej walki :)
miłego weekendu dziewuszki

Ostatnia edycja:
Genna, no teraz to dałaś popis :-D
Pewnie, że chcemy!!!!!! Ale doktorek nie chciał zgadywać, ciągnęłam go za język i nic.
Jak bym poznała dzisiaj płeć, to od jutra ruszałbym po sklepach w celu nabycia pierwszej rzeczy dla Malucha ;-)

Zuzia, ja podchodziłam na cyklu naturalnym, a estrofem brałam ale dopiero dzień przed transferem i biorę nadal (jestem w 8 tc).

Haocynka - gratuluje dwoch serduszek !!!! Masz racje trzeba pisac tutaj o dobrych wiesciach bo daja kopa do dalszej walki - zycze spokojnej ciazy - pewnie o parce marzysz?? Mam nadzieje ze marzenie sie spelni jakkolwiek pragniesz:) Tez myslalam zeby estrofen brac po tranferze ale teraz juz jestem tak wystraszona ze chyba nic nie bede brala....

Lawendowy Sen - gratuluje pozytywnych wiesci no i maluszka - 7,5 cm to juz spory dzieciaczek. Jestem ciekawa co tam sie chowa - jakies przeczucia???

Genna - chorobsko cie bierze to pod kolderke hihi duzo zroweczka zycze - mnie tez cos gardlo pobolewa...

Hoacynka gratuluję 2 serduszek, takich wiadomości nam tutaj potrzeba :-):tak::-)

Oddzwonił do mnie doktorek mówił, że embriolodzy nie widzieli żadnych nieprawidłowości w komórkach i nasieniu i właściwie nie wiadomo dlaczego się nie zapłodniły. Może gdyby było ich więcej to którejś by się udało
unhappy.gif.pagespeed.ce.n1XZpFA-3P.gif
Plan jest taki, że muszę minimum 1 cykl odczekać i po przerwie powtórka z rozrywki, czyli od 18 dc estrofem, pomiędzy 3 a 10 dc umówić się na wizytę, 3 dni przed wizytą odstawić estrofem, usg i większe dawki Menopuru 300 j przez 7 dni. Chce żeby było więcej pęcherzyków niż ostatnio. Odczekam chyba jednak 2 cykle bo znowu by mi stymulacja kończyła się w okresie okołoświątecznym i byłby problem. A tak zacznę w styczniu na spokojnie. Pytałam o syplementy diety i powiedział, że jak najbardziej L-karnityna, Koenzym Q10, DHEA. Na pewno nie zaszkodzi a może pomóc, zwłaszcza psychice
wink2.gif.pagespeed.ce.fmosKM3Vqe.gif
laugh.gif.pagespeed.ce.Ef0GmO-8PG.gif
Spróbuję suplementów, żeby nie siedzieć z założonymi rękami i nie mieć sobie nic do zarzucenia. Acha i jeszcze kazał brać luteinę przez 7 dni podjęzykową 2 x 1 i dzisiaj ostatnią tabletkę Unidoxu, który brałam od punkcji.

Ksik to super...widzisz jak fajnie Ci sie zacznie 2014...maszczas zeby poprawic parametry swojegoM...jogurciki,witaminki...troche dziwne ze nie zadzialalo ICSI...ale masz juz cel...a to sie liczy.

reklama
Lindi, no niby można zakupić unisex, ale ja cierpliwie czekam na poznanie płci. Filmiku dr niestety nie nagrał. Zapomniał włożyc płytę, a ja nie poprosiłam. Myślałam, że i z tej wizyty mi nakręci film. Zresztą zawsze tak robił :tak:

Zuzia, nie mam żydach przeczuć. Nie chcę gdybać, bo jeszcze się sprawdzi i będę musiała zmienić zawód. Chociaz na marginesie, wróżki dobrze zarabiają ;-)

Do góry