reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Zuzia2011-a kiedy przystepujesz do crio?
Ja juz zadazylam napisac maila do doktora czy napewno dostane fraxiparine przy crio...i bedzie na100%...no to az mi lepiej ,bo przy synusiu dostalam i jak zrobilam terst7dpt to byl pozytywny.
Ja bede miala poczatkiem listopada...biore femibion natal...witaminy dla kobiet starajacych sie zajsc w ciaze.

Lindi - ja jesli wszystko pojdzie dobrze (co zadko sie zdarza) to bede podchodzic na poczatku grudnia. Z witamin narazie biore tylko tez witaminy dla starajacych sie:
http://www.amazon.co.uk/Natural-Hea...UTF8&qid=1382532364&sr=8-7&keywords=fertility
a z tym fragminem to sa jakies zalecenia czy wskazania zeby go brac czy poprostu kazdy moze go dostac??

reklama
Hope - dziekuje za odpowiedz o twoich lekach po transferze - teraz tylko od lekarza zalezy czy mi przepisze:) A z ta betka niezle siebie i nas tu trzymasz w niepewnosci;-) No poczekamy jeszcze do tego jutra. A swoja droga mam senstyment do slowa hope i w dodatku maly tattoo z haslem z twojej sygnaturki;-)

24Magda09 - ty juz tydzien po transferku trzymacie sie jakos??

Gizas -ha ha ja ci odpisuje o tym progesteronie bo tez pomyslalam ze juz po transferku a przeciez ty dopiero zaczynasz stymulke:) Piszesz ze w anglii nie dostajemy progesteronu - ja po stymulowanym mialam i to 2 x po 400.

Martaczi - oooo widze ze startujesz jeszcze w tym miesiacu:tak: Bardzo sie ciesze i powodzenia oczywiscie

OCTAVI - 6 duzych i 4 male to ladnie to teraz kiedy punkcja?? Ja widze z forum ze mniej komorek to czesto lepsza ich jakosc...

Zuzia a ja sie jakos trzymam myslalam ze bedzie lepiej tzn.myslałam ze nie bede tak o tym myśleć a jest gorzej niż zle,za bardzo sie nakręcam na to wszystko,boję sie najbardziej rozczarowania...

Zuzia, Lolitka prawdopodobny termin punkcji- środa, a transferu- następna sobota.
Z tym jedzeniem dużej ilości białka zwierzęcego podczas stymulki, czyli 2 jajek, nabiału, ryb, mięsa i na endo moreli, orzechów brazylijskich, olejów najlepszej jakości, pestek to chyba prawda. Zastosowałam.

Dziewczynki mój progesteron to 13,87ng/ml (7dpt) nie wiem czy jest dobry ale moja gin.odp ze jest ok wiec czekam nadal do betki a tak sie zastanawiam czy w 9dpt betka cos moze pokazac bo troszke mnie korci zrobic ja wczesniej,mogłam nie brac L4 i chodzic do pracy bo chyba zaczynam świrować:szok:

Lolitka to ja miałam 7 dpt dwóch trzydniowych maluchów niecałe 30 ng/ml progesteron

Dopisuję się do kalendarza

PAŹDZIERNIK:

25: hoacynka - wizyta w celu zobaczenia co z maluszkiem
25: Nat85 - wysoka beta!
25: Fusun - punkcja
28: 24magda09 - wysoka beta!
28:martaczi - wizyta przed udanym crio
28:GizaS - podglądanie wielu pęcherzyków
30: genna - wizyta u nowego "realizatora"
(data nieznana dokładna) Kinga_1 - udany transfer

LISTOPAD
5:genna- wizyta w poradni genetycznej (Łódź)
6:genna - kolejna wizyta u immunologa

lilia ja mialam wczoraj tak samo z moim mezem. powiedzial ze nie dosc ze to przezywamy i jezdzimy do katowic to nie bedzie jeszcze tego ogladac w tv. i tyle wspolnego ogladania . choc ten program wmiare mi sie podoba ale brakuje mi w nim emocji i pokazania jak my to przezywamy ten czas oczekiwania czy po negatywnym wyniku. zawsze zaraz po transwerze pokazuja jak kobietkom pobieraja krew i tyle... fajnie ze cos ruszylo z tym i ludzie sa choc troche uswiadamiani jak to jest zyc w nieplodnosci i zabiegom itp.
Ja jestem po wizycie. na usg ok . mam brac luteine od 16-24 dc i czekac na kolejny okres.
pozdrawiam i trzymam kciuki za was dziewczyny.

reklama
Zuzia a ja sie jakos trzymam myslalam ze bedzie lepiej tzn.myslałam ze nie bede tak o tym myśleć a jest gorzej niż zle,za bardzo sie nakręcam na to wszystko,boję sie najbardziej rozczarowania...

magda - Ehh to chyba zawsze tak jest i niezalezy od nas:) Przed transferkiem mowimy sobie eee nie bede sie przejmowac i tak to nic nie zmieni, z reszta i tak nie zabardzo wierze a pozniej jak juz wiesz ze malenstwo jest w tobie to snujesz na zmiane a to mysli o tym jaka to by byla radosc jakby sie udalo a za chwile myslisz o porazce - no i tak to juz jest. A co do testu w 9 dniu - ja to nie jestem zwolenniczka szybkich testow - betka w 9 dniu dla blastusia.

Zuzia, Lolitka prawdopodobny termin punkcji- środa, a transferu- następna sobota.
Z tym jedzeniem dużej ilości białka zwierzęcego podczas stymulki, czyli 2 jajek, nabiału, ryb, mięsa i na endo moreli, orzechów brazylijskich, olejów najlepszej jakości, pestek to chyba prawda. Zastosowałam.

Octavi - ooo do srody to jeszcze troche czasu - piszesz o diecie na komoreczki a co moge zrobic przed crio - bo to juz chyba bardziej cos tylko na endometrium czy jak???

Do góry