reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

lilia - ja biore 160mg teraz. troche podwyzszylam ale naprawde nie chce doradzac ile trzeba bo zdania sa rozbiezne. powiem tylko tyle, ze w stanach, kanadzie i autralii gdzie jest on przepisywany bardzo standardowo przez wielu lekarzy - dawki jakie oni zalecaja to ok 600mg dziennie (sa lekarze co i 800mg przepisuja). nie ma jednak zadnych naprawde badan jakie dawki powinny byc stosowane. wiadomo jedyne ze do 600mg a nawet troche wiecej jest on bezpieczny. jedynie porzadne badania to na myszach, stad tez nie ma konkretnych wskazowek co do dawki dla ludzi

wazna jest tez forma q10 bo w zwyklej formie jest on mniej przyswajalny. najlepiej jest w ubiquinol - znacznie lepien przyswajalny wiec radza ze jak sie bierze go to wystarczy 300-400 mg, a jak to pierwsze (ubiquinone) to jest slabiej przyswajalny i wtedy trzeba brac wiecej (600mg). ale ta lepiej przyswajalna forma jest strasznie droga. wiec naprawde nie umiem ci doradzic bo zalezy od finansow i dostepnosci formy jaka masz w sklepie.

ja sama walcze ze soba ile mam kasy wydac na to, i w jakich dawkach brac. poki co stanelam na 160mg ale powazniej mysle ze jeszcze zwieksze.

reklama
Szyszka jaaaa :-D:-D:-D super wreszcie pozytywne informacje!!! gratuluję! powiedz jakiego miałaś zarodka podanego tzn wiem że blastusia ale jakiej klasy?
kwiatuszek weź tam się teściową nie przejmuj wredota jedna:wściekła/y:
Lilia co tam u Ciebie??? jakieś postępy?
Oktavi ja tez jeździłam na akupunkturę i bardzo sobie chwalę:tak:
Nat85 za wysoką piątkową betę&&&
Fusun na pewno się jeszcze gdzieś pochowały ale wiadomo że liczy się jakoś a nie ilość wystarczy jedna piękna dojrzała komórka więc głowa do góry no i super że już w piątek punkcja czyli 30 października transfer no i już 6 listopada masz potwierdzoną ciążę:tak:&&&
Gizas za owocną stymulację tez zaciskam:-D
Genna widzę, że się wzięłaś ostro za badania super trzymam kciuki żeby wszystkie były idealne i już &&& za środową wizytę ;-)
Jo.M no to ja Cię prześcignę w poniedziałek mam wizytę przed crio podadzą mi chyba 2 zarodki bo są słabej jakości :-(

Gizas to widze ze idziemy w łeb w łeb:-)ja dziś też 7dpt ale ja miałam jeden zarodeczek a kiedy idziesz na betke?ja dzis robiłam progesteron ale wynik dopiero po 15. masz jakieś ''objawy" bo mnie brzusio pobolewa juz od niedzieli prawie jak na @ ale mam nadzieje ze ta małpa nie przyjdzie:-)a ty szyszka też miałaś taki ból? a może jeszcze coś innego u siebie zaobserwowałaś??hope nie trzymaj nas w niepewności i leć na ta betke:tak:a serial na TLC spoko troche krótki a najlepsz w nim są te reklamy co 5min-masakra jakas.

Giza - Też masz już z górki . Trzymam kciuki. A progesteron 30 to chyba ok , ja miałam w 9dpt 29 i lekarz mówił że ok ale w sumie to nie wiem dokładnie. Możesz zadzwonić do kliniki i dopytaj jak coś to zmienią Ci dawki. ///////// martaczi - no to faktycznie mnie przegonisz . Czyli mam rozumieć że w poniedziałek masz już crio czy samą wizytę przed crio. A te zarodeczki to jakie są? //////////// Dziewczyny zapomniałam o tym filmie na TLC , kiedy są powtórki ? A była pokazana para z 1 odcinka ?

ejj Gizas to dopiero będzie podchodziła czy mi się coś pomieszało???:crazy:
Lili poproszę o wpisanie Fusuna na 25 na pick up i mnie na 28 wizytprzed crio:-D
Jo.M. to dopiero wizyta w 1dc bo zmniejszył mi tab anty do czwartku i wtedy w pon mam jechać to już pewnie będę miał @ czyli na stymulowanym cyklu crio powiedział że są gorszej jakości nie powiedział jakie poprzedni miałam podanego 2AA pewnie nie mam co liczyć na cuda powiedział że natną otoczki i nic więcej.

pytałam że jeśli sie teraz nie uda to chciałabym wykorzystać te komórki zamrożone mam 6 a on powiedział że chyba najpierw muszę wykorzystać jeszcze pozostałe 2 szanse refundowane przez MZ czyli kolejna procedura od nowa nie wiem co o tym myśleć :no:

Jo.M.a pary z pierwszego odcinka nie pokazali miejmy nadzieje ze w ostatnim odcinku pokaza wszyskie pary i ich zakończenia:-)a powtorka leci tez jakos na tygodniu popołudniową porą ale nie pamiętam dokładnie kiedy.

dziewczyny:*

cały czas nie dowierzam, a to uczucie po zobaczeniu wyniku faktycznie nie da się opisać. Jak szłam po niego cała się trzęsłam, a jak odwracałam kartkę z wynikiem to doznałam szoku i zaczęłam ryczeć - oczywiście ze szczęścia. Godzine się błąkałam po parku płacząc i śmiejąc się na przemian, w głos. Czekałam aż M wyjdzie z pracy żeby mu powiedzieć. Samemu mu się łezka w oku zakręciła,ale na razie chodzimy jak w letargu.
teraz się boję czy serduszko zacznie bić,w nocy niesamowicie się pocę od kliku dni, nie wiem czym to jest spowodowane.

życzę Wam wszystkim żebyście już niebawem zobaczyły taki wynik. Nigdy w życiuu nie czułam takiego szczęścia!:-):-):-)

powiedzcie mi czy oprócz kwasu foliowego mogę łykać magnez+b6, albo co w ogóle powinnam zażywać?
teraz odliczam do 7.11....

Ładna beta - gratuluję. Jak dobrze pamiętam miałaś blastusia? Ja też przy swoim w 14 dpt miałam 1162 betkę :-). Magnez spokojnie możesz łykać:-). Trzymam kciuki za usg serduszkowe

reklama
Do góry