reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

sham - u mnie jest też zawsze to samo . tzn jakoś specjalnie brzuch mnie nie boli ale mam prawie cały czas ucisk na podbrzusze. Przy ostatnim transferze miałam podaną kroplówkę na rozkurczenie i jakoś lepiej się po niej czułam ale od czasu do czasu odczuwałam te uciski i brałam nospe forte. Też nie wiem czym to jest spowodowane dlatego teraz przed kolejnym crio faszeruję się już magnezem .

reklama
sham - jedz duzo magnezu. ja przy pierwszych 3 transferach nie mialam silnych boli ale mialam skurcze non stop i dupa blada. a teraz zmadrzalam i biore magnez i skurczy nie ma. i ostatnie 3 razy zaliczam jako udane (2 to prawie ciaze:)))

SHAM ale się cieszę!!! Kochana z całych sił trzymam za Was kciuki i mdlę się żebyś już za tydzień cieszyła się ciążą! miałaś blastka podanego? wszytko przebiegło bez komplikacji?miałaś na naturalnym crio? nawet nie wiedziałam że dziś będziesz miała transfer! :wściekła/y: ja relanium miałam 2 razy dziennie przez 6 dni także możesz spokojnie brać! jesteś na zwolnieniu? odpoczywaj Kochana
Fusun super informację zaciskam kciuki podchodzisz w Invikcie Gdańsk?
MagdaM witaj w gronie:-)
Solostar co za bzdura z tymi lekami!!!
Kiki jak sie dzis czujesz?
Kwiatuszek za ciebie &&& za 3 cyfrową:tak:

Lolitko mam kilka pomysłów (w sumie bardzo dużo, ale może nie będę się rozpisywać :-D )
- omlet z serkiem wiejskim i owocami
-omlet z pieczarkami i cebulką
- racuchy z: 1 jajko 25 gr maki sojowej, 25 gr maki pełnoziarnistej, starta cukinia (albo jabłko + cynamon, jeśli wolisz na
słodko), Można słodzić organiczną stewią.
- ryż brązowy zapiekany z jabłkami i cynamonem
- brązowy makaron z jogurtem lub twarogiem lub serkiem wiejskim i owocami.
- Fasolka w sosie pomidorowym
-koktajl z owoców i jogurtu lub kefiru lub maślanki
- Pieczywo pełnoziarniste maczane w rozbełtanym jajku i smażone na oliwie z oliwek
- Jajka faszerowane
-Pieczywo z humusem i warzywami.
- Zupy mleczne z brązowym ryżem lub brązowym makaronem
- Twaróg ze śliwkami (20 dag twarogu, 3 łyżki jogurtu, 20 dag śliwek. gałązka rozmarynu-nie wiem, czy można w ciąży, 1/2
cytryny, stewia organiczna, 2 łyżki sezamu)
- Sałatka caprese
- Pieczywo z wędzonym łososiem i warzywami
- Sałatka grecka
- Zupa jarzynowa
- Do pieczywa mam przepisy na pastę z cieciorki, z tofu, z pieczarek, na pastę warzywną.

Wędliny radzę jeść , ale własnej roboty, czyli pieczone lub gotowane piersi drobiowe bez skóry lub schab czy też polędwiczki wieprzowe albo pieczeń rzymską (oczywiście chude i ,,organiczne'').

Stewia organiczna nie podnosi indeksu. Np. cynamon utrzymuje cukier na niskim poziomie.
Starczy, czy jeszcze pomyśleć?

Fasun ale się cieszę ze już zaczełas stymulke, wiec ładnie raportuj nam o postępach
Sham teraz tańce tuptańce za maluszka, niech się wgryza:)
Kwiatek czekamy do wieczora na wysoką betke :)
Magda witaj wśród walczących i silnych przyszłych mamusiek:)
Solostar marsz do kliniki po receptę na leki i do apteki, oni nie mają prawa zmusić cie do kupna leków u nich, MZ nawet zabrania z tego co wiem.
A ja ostatnio coraz częściej myślę że jestem do niczego:( może dlatego że "stary" wyjechał i sama w domq siedze i za dużo rozmyślam:(
już bym chciała rozpocząć kolejną procedurę, ale wiem że muszę troszkę komóreczki podwitaminkować no i najważniejsze....Kasiora, aaaa i jeszcze czekam na odpowiedz z MZ w sprawie zmiany realizatora.

Miłego dnia dziewuszki :)

witajcie dziewczynki!!jak tam dzis samopoczucie??ja juz po wczorajszej punkcji-przeżyłam nawet bardzo sie nie stresowałam jak dobrze pójdzie to jutro transfer:-):-)solostar byłas wczoraj tez w invimedzie moze nawet sie minełyśmy??troche dziwne to z lekami ale ja jak przyjmowałam gonal.to też akurat brakło ale za jakieś pół godz.kurier dowiózł i wszystko było załatwione,pani D.mówiła że jeśli nie chce czekać to wypisze mi recepte i wybiore w aptece. A u jakiego doktora byłaś? a jesteś już zakwalifikowana?moze to przez to ze słyszałam jak w klinice mówili że w tym roku lista juz jest zamknieta no i od stycznia dopiero ruszaja kwalifikacje?pozdrawiam

reklama
Magda popunkcji bolał mnie brzuch, trzeba leżeć i wypoczywać :) za chwilę przed Toba transfer jedne z najprzyjemniejszych momentów !! ile masz zarodków??

genna dobrze, że przypomniałaś o programie chociaż przyznam się szczerze że pełna obaw jestem- mam nadzieje że pokaża również parę której się nie udało- aby to ukazało ból i cierpnie z jakim my się ścieramy.. aby to pozwoliłozrozumieć nasyzm bliskim że strata przez nas odczuwana jest jak najprawdziwsza strata dziecka

Do góry