reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziękuję Lolitka za wyczerpujące wytłumaczenie:-) to już mam do listy pytań do lekarza leki encorton i fragmin:sorry:
Czy któraś z Was może mi jeszcze podsunąć informację o lekach sprzed stymulacji, w jej trakcie jak i po transferze. Będę wdzięczna za każdą wskazówkę

oktavi - mam do ciebie pytanie zwiazane z twoja praca jako dietetyk. mialam napisac na privie ale moze czesc kobitek tez skorzysta z odpowiedzi wiec pisze na glownym

otoz chodzi mi o twoje porady dotyczace skonstruowania zdrowego sniadania. powiem ci ze nie mam pomyslu na to. najczesciej jem po prostu na wpol ugotowane ekologiczne platki owsiane, do tego garsc siemienia lnianego, sezamu, migdaly, pestki dynii, slonecznika (ja wogole jem garsciami rozne orzechy wiec tutaj to nic sie nie da dodac). wsio ekologiczne. wiem ze to zdrowe, ale naprawde jest to malo urozmaicone - jesc niemal codziennie to samo.
jako alternatywe jem bulki pelnoziarniste (ekologiczne) i tu sie pojawia problem. bulki owszem sa super ale co do tych bulek mogla bys doradzic. jak na razie to robie jajecznice z jajek ze szczypiorkiem, albo jem serek wiejski, albo ser zolty ALE..... nie chce jesc zbyt duzo sera bo tluszcze nasycone w nim wiec malo zdrowe. czasem jem z jakims pomidorem czy rzodkiewka ale to bardzie na lunch niz na sniadanie. ponadto, nie jadam wedlin bo to sama chemia .... kiedys jadlam miod ale teraz zeszlam na indexie glikemicznym to miod sie nie kwalifikuje

co wiec mozna oprocz platkow na mleku jesc jako zdrowe sniadania ale musi byc o niskiem albo srednim indexie glikemicznym - nic wysokiego. co bys doradzila?

martaczi - Ja pisałam o tym "punkcie widzenia" ale to raczej wynikło bardziej z mojego doświadczenia życiowego niż mądrości ale miło usłyszeć taki komplement:-). Wszystko jest dla ludzi. Niestety to co dla niektórych jest oczywiste dla Nas staraczek stało się ciężko dostępne ale za to nikt nie może powiedzieć że nie walczyłyśmy.

kwiatuszek - życzę mega wysokiej betki

Witam cieplutko...

Kochaniutkie czytam wszystkie wasze wypowiedzi i powiem krotko tak dzielnych babek ja wy to nigdzie nie ma - kobietki kazda z was jest tak dzielna ze az mi serce peka jak czytam ile kazda z was, nas musi przejsc... wierze ze kazdej zostanie to w koncu wynagrodzone

Lolitka dostalam twoja wiadomosc niestety nie mam zadnych lekow na zbyciu tu w Uk wszystko daja odliczone... ale zaciekawilo mnie ze bierzesz fragmin 5000 - bo ja wlasnie dostalam i to drugi raz po stymulacji z poczatku myslalam ze to na hiperke ale pozniej doczytalam ze zupelnie na co innego - wiem ze nie kazdy tutaj to dostaje a ja juz drugi raz - moze ze wzgledu na duza ilosc przebytych juz operacji albo cos.... a swoja droga okropny jest ten fragmin niby igla cienka a wbic nie idzie za cholere a boli jak nie wiem...

witajcie,

chcę się przyłączyć do Waszego grona. od dłuższego czasu podczytuję Wasz wątek. my z mężem jesteśmy na etapie oswojonej już myśli o ivf. w przyszłym mcu jedziemy do lekarza ustalić szczegóły i rozpocząć przygotowania.
życzę Wam wszystkim powodzenia.
pozdrawiam:-)

dziewczyny dzisiaj miałam transfer jednego mrożaka. po transferach boli mnie brzuch zawsze. ile moge nospy wziąć? już jedną wziełam kilka godzin temu, teraz znowu boli brzuch:/
na noc relanium biorę!!

szukam inf. w necie a temat bólu brzuchu po transferze i cholera natknełam się na swoj wlasny post sprzed 2 lat :/ o tym samym

Ostatnia edycja:
Kwiatuszeq - ja się nie udzielam, ale codziennie czytam i podziwiam, podziwiam Twoją cierpliwość:-) Ja po transferze 3-dniowych robiłam betę w 9 dniu. Jesteś niesamowita.

A ja wracam do gry od jutra - zaczynam stymulację

Pozdrawiam Was wszystkie, miłego wieczoru

reklama
Do góry