reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Sham - z tego co sie orientuje to jak Kiki napisala 3 razy dziennie po jednej tabletce nospy mozesz brac... trzymam kcuki zeby maluszek zamieszkal w tobie na kolejne prawie 9 miesiecy.

MagdaM33 - witaj wsrod najdzielniejszych kobietek i powodzenia :-)

Fusun - bardzo sie ciesze ze znowu wracasz do gry mam nadzieje ze to juz bedzie ostatni szczesliwy raz:tak:

reklama
Pytanie do ekspertow czyli do Was kobietki:-D

Jeszcze nie wiem kiedy i jak bede podchodzic do crio ale tak sie zastanawiam co moglabym zrobic zeby wspomoc ten proces i stad moje pytania - jak wiecie podchodze w uk a tutaj sluzba zdrowia masakra - bede probowac za wszelka cene aby podejsc na cyklu naturalnym ale nie wiem czy sie zgodza ale jesli jakims cudem mi sie uda to wynegocjowac to wtedy nie bedzie zadnego wspomagania tabletkami z tego co wiem nawet po transferze i tak sobie mysle ze lece za niedlugo do Polski i moze poszlabym do ginekologa i poprosila o cos:
- tylko tak - czy zapisze mi cos na tak dlugo (jesli by sie udalo to chyba musialabym brac do ktoregos tygodnia tak?),
- co to by mialo byc i czy zwykly gin bedzie mial o tym pojecie??
- wogole moze moglabym zrobic jakies badanie zeby wiedzial co powinien zapisac - tylko jakie?
Myslicie ze to ma wogole sens czy mam sie zdac na tych tutaj??

Doradzcie cos - ja jestem zielona bo tutaj nie ma tych wszystkich lekow wspomagaczy i metod dzialania

Dziewczyny ja się chyba załamię byłam dziś na wizycie trzeciej już w sprawie refundacji in vitro. Torbiel znikła wszystko ładnie pięknie tylko brak leków w klinice i mam się zgłosić w styczniu masakra jakaś! Więc doktorek mi zapisał antykoncepcje i muszę czekać a jak już tak chciałam zacząć stymulacje
xunhappy.gif.pagespeed.ic.QyObzRDnYh.webp
pozdrawiam wszystkie was dziewczynki
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif

Dziewczyny ja się chyba załamię byłam dziś na wizycie trzeciej już w sprawie refundacji in vitro. Torbiel znikła wszystko ładnie pięknie tylko brak leków w klinice i mam się zgłosić w styczniu masakra jakaś! Więc doktorek mi zapisał antykoncepcje i muszę czekać a jak już tak chciałam zacząć stymulacje
xunhappy.gif.pagespeed.ic.QyObzRDnYh.webp
pozdrawiam wszystkie was dziewczynki
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif

Solostar - wiem co czujesz ja tez kolejny raz przesuniety transfer w tym drugi z powodu hiperki - ehhh tyle czlowiek sie naczekal tyle wylanych lez a tu znowu karza czekac :-( No nic nie zrobimy musimy sie dostosowac chociaz serduszko peka...

Sham niech się zarodeczek zadomowi.
Fusun super :-D
Solostar a nie można kupić leków gdzie indziej, z Warszawy np. przywieźć?
Magda witaj, skąd jesteś i u kogo się leczysz?
Zuzia ja się za bardzo na tym nie znam, ale myślę, że progesteron czyli Duphaston, Lutinus lub Luteinę. Może Estrofem na endo, i acard na układ krwionośny? Kwas foliowy i wit. D ?

Lolitko z tym indeksem to jest tak, że liczy się średnią posiłku, czyli jeśli zjesz dużo białego sera z odrobiną miodu to i tak indeks będzie niski. Chyba że chcesz żeby KAŻDY produkt miał indeks do 50 ( musiałabyś zrezygnować całkowicie z niektórych bardzo odżywczych produktów, np. miodu czy suszonych moreli)... Jak wolisz? Pytam, żeby zrobić wstępną selekcję pomysłów.

solostar aż dziwne że leków nie mają, zapytaj się tak jak radzi Oktavi może z innej kliniki można ściągnać, jesli tylko to jest przeszkodą.

Mnie brzuch nadal boli dość mocno. czy jest sens dzwonienia do kliniki?? bo cóż oni mi mogą powiedzieć

Dziewczyny pięknego dnia Wam życzę :)

magda - witaj

fusun - kciuki za jajka zacisniete

zuzia - nie sadze zeby normalny lekarz ktory nie leczy plodnosci przepisal ci wspomagacze, bo nawet w klinice nie chca czasem przepisywac. ja tez w polsce nie mieszkam wiec po prostu pozostaje mi zawsze skupowac od dziewczyn leki. do crio mozesz sobie zafundowac encorton (ale brac od poczatku cyklu juz, a nie od transferu), clexane/fragmin, estrofem, progesteron (lutke lub dupka), acard.

solostar - bez jaj. jak w klinice nie ma lekow to bierz recepte i idz do apteki wykupowac. oni tak naprawde nie maja prawa sprzedawac lekow, apteki sa od tego. w zyciu bym sie nie zgodzila na odlozenie cyklu bo lekow nie ma :szok: ich sprawa ze nie maja, a ty idz wykup gdzies indziej

oktavi - wiem wiem ze srednia sie liczy. wiem ze to nie latwe bo tez nie sam index jest wazny ale ladunek tez. i ze kombinacja skladnikow zmienia ich index (tluszcze, bialka obnizaja) itd.... wole zeby skladniki same w sobie juz nie byly wysoko na liscie. owszem, raz w tygodniu jak zjem lyzke miodu to sie nic nie stanie ale ogolnie chce zeby bylo wsio niskie/srednie o ile to mozliwe. bede wdzieczna za porady

sham - klinika nic ci nie pomoze na bol brzucha. boli i tyle i trzeba sie nospa ratowac i magnezem.

lolitka wiem wiem, że nic się nie da zrobić, ale dopiero teraz uświadamiam sobie że tak jest zawsze- i może to przyczyna niepowodzeń!! za dużo skurczy- bo co innego może sygnalizować tak mocny ból !życie...

reklama
Czesc Dziewczyny,
Kiki, Kwiatuszeq, Fasun przykro mi że Was jeszcze tu widzę tak mocno Wam kibicowałam i podziwiam Waszą siłę do walki. Ja jeszcze nie wiem co zrobię, wiem co bym chciała ale nad mężem pracuję.
Mam prośbę do dziewczyn ktore miały stycznośc z kliniką Invicta w Warszawie o to żeby napisały mi swoje opinię do kogo warto tam isć i czy w ogóle. Byłam tam wczoraj na tej bezpłatnej konsultacji, bo jeśli zdecyduję się dalej walczyć to do Novum raczej chyba nie wrócę, nie po ostatnim ...

Do góry