reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
I ja dołącze sie do życzeń , każda z nas marzy o tym aby miec przy sobie te wymarzone i wytęsknione dzieciątko i tego nam wlasnie wszystkim życzę , życzę rownież duzo cierpliwości , nadziei i ogromu miłości ! Wierze, ze kolejny rok Bedzie należał do nas .
Całuje [emoji173]️☃[emoji319]

Właśnie to jest fajne na tym forum, że daje sie nadzieje tym, ktore nadal walczą. Nie ma nic lepszego niż patrzeć na suwaczki tych, którym się udało, bo wtedy można uwierzyć, że mnie tez sie kiedyś uda!
Bez szczęśliwych zakończeń byłoby tu smutno a to nie o to chodzi. Potrzebne są rady i dobra energia ciężarówek i mamusiek

Monika1988 a można tak brać magnez bez konsultacji z lekarzem? Bo ja nie mam takiej możliwości obecnie zeby to skonsultować, a mam magnez z vit b6 125mg (czyli 3 razy dziennie bym brała). Te skurcze nie są jakies mocne, ale odczuwam i boje sie trochę.

Ostatnia edycja:
Monika1988 a można tak brać magnez bez konsultacji z lekarzem? Bo ja nie mam takiej możliwości obecnie zeby to skonsultować, a mam magnez z vit b6 125mg (czyli 3 razy dziennie bym brała). Te skurcze nie są jakies mocne, ale odczuwam i boje sie trochę.[/QUOTE]
Ja nie konsultowałam magnezu z lekarzem, ale możesz spokojnie brać sama na własną rękę bo nim sobie nie możesz zaszkodzić a tylko pomóc przy skurczach, ale mojej koleżance do ivf lekarz wspominał o magnezie, zapomniałam wczoraj dodać że magnez oczywiście z wit B6 żeby lepiej się wchłaniał. Oprócz tego to co lekarz mi zalecił: oczywiście kwas foliowy oraz wita D3- biorę 2000 j.m. dwa razy po jednej dziennie, wit C- biorę po 1000 mg także dwa razy dziennie po jednej, zwłaszcza w okresie wzmożonych przeziębień i zachorowań typowo zimowych. Pije także od jakiegoś czasu już przed transferem olej lniany- z polecenia dziewczyn z forum, możesz też o nim poczytać o wskazaniach dla kobiet w ciąży o kwasach omega itd.
Teraz u mnie w domu rodzinnym wszyscy chorzy, przeziębieni wiec ich unikam a zapobiegawczo pije napar z imbirem miodem i cytryno, a na noc najadłam się czosnku :p wszystko żeby nie zachorować w tych najważniejszych pierwszych tygodniach upragnionej ciąży :)
Może coś Ci się przyda z tego wszystkiego :)

Dziewczynyyyyy
śnił mi się dzisiaj test z II kreskami..
Wieczorem powiedziałam do M że chcę kupić test i zrobić go w drugi dzień Świąt, jak już będziemy po wszystkich rodzinnych zjazdach bo nie wytrzymam do poniedziałku. No i śniły mi się dwie tłuste krechyyy. Powiedzcie, że to znak!? :-D
A ogolnie to jakby mniej wszelkich objawów. Twarde, bolące piersi bolą coraz mniej..brzuch juz właściwie nie boli..czasem coś poczuję..i bądź tu mądry żeby wiedzieć, czy to dobrze, czy źle..
Przypomnicie mi co odczuwałyście w okolicach 9dpt? Chyba świruję trochę :/

Dziewczynyyyyy
śnił mi się dzisiaj test z II kreskami..
Wieczorem powiedziałam do M że chcę kupić test i zrobić go w drugi dzień Świąt, jak już będziemy po wszystkich rodzinnych zjazdach bo nie wytrzymam do poniedziałku. No i śniły mi się dwie tłuste krechyyy. Powiedzcie, że to znak!? :-D
A ogólnie to jakby mniej wszelkich objawów. Twarde, bolące piersi bolą coraz mniej..brzuch juz właściwie nie boli..czasem coś poczuję..i bądź tu mądry żeby wiedzieć, czy to dobrze, czy źle..
Przypomnicie mi co odczuwałyście w okolicach 9dpt? Chyba świruję trochę :/
Ja myślę we śnie wyprzedziłaś fakty z rzeczywistości :) Także to przepowiednia wielkiego szczęścia :) Ja do 11 dpt czułam bóle jajników i takie ciągnięcia jak na @, oczywiście brzuch napompowany, ale to były takie nachodzące bóle na jakiś czas, a potem mijały, nie tak jak na @ ze bolało 1-2 dni przed i potem aż do pierwszego drugiego dnia cyklu. Dziś jest 13 dpt i już od wczoraj nic mnie nie boli, uspokoiło się także myślę że organizm przyjął do wiadomości odmienny stan i już nie dokucza bólami :) Czyli tak ja u Ciebie, tylko w twoim przypadku już trochę wcześniej zaakceptował nowe życie w Tobie :)

heheh Monika oby było, jak mówisz :) :)
mnie też czasem zakłują jajniory i właśnie boli jak na @...mam wrażenie, że jak tylko pójdę do wc, to ją spotkam..no ale nie ma. I niech nie przychodzi franca!
Doooobraaa czas się ogarniać.

Spokoju i chwili wytchnienia w te Święta Kochane <3
Wesołych! :)

reklama
Najki ja miałam brak objawow do 6dpt kuly jajniki dość wyraźnie na zmiane piersi wogole nie bola do dIsiaj a od 6dpt takie tylko delikatne raz kiedys zaklucie jajnika ale nic konkretnego dopiero pozniej tak juz po 14 dp jakos takie ciągnięcia raz z jednej raz z drugiej str ... Ogolnie mi doskwiera brak apetytu i schudłam od transferu 3 kg mam nadzieje ze świąteczne raryratski pobudza moj żołądek do pracy ale zmuszam sie na wszystko co jem
Najki...sen sie spełni jutro bedziesz sikać ze szcescia ;))) dosłownie

Do góry