reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
diewczyny :) a wiec dzisiaj 11dpt beta 252, czyli przyrost w ciągu 24h o około 50% ( wczoraj 170) a progesteron 8,5. Dzwoniłam do lekarza i powiedział ze progesteron nie jest miarodajny bo duphaston, który przyjmuje nie jest wykrywalny w surowicy. Kazał brać dalej duphaston a na wizytę przyjechać dopiero za 3 tygodnie.....
Jakoś późno ta wizyta, mam pytanie po jakim czasie wy miałyście pierwsze wizyty po pozytywnej becie?? Po jakim czasie pecherzyk, a po jakim serduszko??
Ja mialam pierwsze kilka dni od transferu. 12. Dpt beta
Tydzień od bety a 2.5 tyg od transferu pierwsze usg.
3,5 tyg od transferu kolejne usg i serduszko ❤

Ostatnia edycja:
Ja nie ale dziewczyny z niem .forum tak. Braly to krocej niz Gonal i w mniejszych dawkach ,przy takim samym efekcie koncowym (okolo 10 jajeczek) i mniejszej szanscie na przestymulowanie.Zawiera Folitropin alfa co jest sztucznym odpowiednikiem FSH ,jest to wyciag z komorek chomika chinskiego,a czyste FSH towyciag z moczu tzn,hormon.:rolleyes2: O jee,biedne chomiki

Annemarie dzięki ostatnia stymulacja była fatalna i obawiam się nowego leku zeby znów nie była dupa. A wiesz moze jakie dawki brały ?

Annemarie dzięki ostatnia stymulacja była fatalna i obawiam się nowego leku zeby znów nie była dupa. A wiesz moze jakie dawki brały ?

Zaczynaly od 150-222 I.E max braly 450 I.E .Bierze sie to od 5-20 dni kontrolujac na usg rozwoj jajeczek. Na podstawie USG zwieksza badz zmniejsza sie dawki(jak kazdego leku do stymulacji)Norma to okolo 10-12 dni.:-) :)

Wiecie nad czym sie zastanawiam:confused::confused::confused:gdzie sa te jajeczka zanim znajda sie w jajnikach.Biorac pod uwage ze rodzac sie dostajemy jakies 400.000 a tylko z 200-500 beda dzieci,to gdzie one kurna sa skladowane???

reklama
Dziewczyny mam pytanie jedno z tych przykrych , powiedzcie czy to normalne , ze boli mnie brzuch jak w czasie miesiączki ? Dzis cały dzien sporo bardzo ciemnych grubych skrzepów (dr twierdził ze sama sie oczyściłam) i ze jak BeTa spadnie to dostanę miesiączki , wczoraj BeTa 600) teraz zaczelam krwawić czysta krwią ? To normalne ? Podjade jutro do lab i zrobię bete i crp czy nie ma stanu zapalnego co ?

Ostatnia edycja:
Do góry