reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

zanetaanna - piękna fotka, wspaniały początek do rodzinnego albumu :)

martka83 - mnie lekarz kiedyś powiedział, że Lutinus lepiej się wchłania, więc można przyjmować np. dawkę 100, a że Luteina wchłania się troszkę gorzej, to należałoby przyjmować dawkę 150-200, by była ta sama wchłanialność. Ale ile w tym prawdy......tylko jeden mi tak powiedział, a zawsze dostawałam Luteinę, bo Lutinusa nie chciałam, bo drogi. Ja osobiście nie miałam żadnych uczuleń, podrażnień po niej.

A mnie od wczoraj wieczora dopadła chyba lekka hiperka, bo miałam mdłości, ciągle głodna chodziłam i lekko wzdęło mi brzuch. Mam nadzieję, że gorzej już nie będzie, bo jak przypomnę sobie 3 poprzednie hiperki......to robi mi się słabo. A tą teraz można bez problemu znieść.
Faszeruję się Dostinexem i dostałam zastrzyki przeciw zakrzepowe (wszystko za wczasu, więc jest nadzieja, no i sama stymulacja była łagodniejsza). No i standardowo, sutki mnie bolą po stymulacji, ale też nie aż tak bardzo.

reklama
AOK pokrywa zazwyczaj 100% kosztów leczenia , za dodatkowe opcje trzeba płacić samemu no i za ewentualne za criotransfer tez samemu sie płaci. Moje BKK Pfalz zrefundowalo nam 50%kosztow leczenia bo taki maja zapis w umówie ale kto wiedział podpisujac umowę z kasa chorych, ze będzie miał problem z płodnością...
Nam za same leki wyszło 2,500€ + koszty leczenia w klinice ok 3.000€ i to juz oczywiście po refundacji drugie tyle zapłaciła kasa chorych .
Można sie oczywiście przenieść do np AOK wiedząc ze oni pokrywają koszty leczenia , wtedy 3 miesiące trzeba odczekać i refundacja bedzie dla mnie te 3 miesiące to była wieczność dlatego zdecydowaliśmy , ze spróbujemy poradzić sobie w ten sposób i tak jak widać na załączonym obrazku wychodzi na to, ze to najpiękniejsza inwestycja [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Dziewczyny plamienie ustaje a te szare czarne plamienie to juz stara krew tak przytaknęła tez doktor.
Progesteron :60
Beta: 6450 jakos tak
Takze mam nadzieje ze bedzie ok i troche mnie uspokoiły te wyniki
Pani doktor pow ze jak dobrze znoszę to mam brac tak dalej jak biore i widzimy sie we wtorek

Hej cieżko mi jeszcze was wszystkich ogarnąć, tyle sie tu dzieje.

najki dzisiaj juz dobrze, ale wczoraj wieczorem miałam straszne duszności, słabo mi sie robiło,brzuch miałam wydęty. Dziś troszkę pobolewa ale jest ok. A jak ty sie czujesz?
może to objawy hiperki? Ty miałaś punkcję i transfer świeżego zarodka tak?
U mnie w sumie OK...trochę pobolewa momentami. Wczoraj mocniej, brałam no spę, dziś lekko, ratuję się magnezem. Jak będzie mocniej dokuczać to znów wezmę no spę.
Zmulona jestem po tym relanium :eek: Ono mnie nie relaksuje tylko usypia :oo2:

yplocka - no to super, że wszystkie :). U mnie początkowo miało być 6, bo teraz tylko tyle można, ale Pani Dr powiedziała, że można uzasadnić większą liczbę do zapłodnienia, bo to moje 4 in vitro. I poszło 12 do zapłodnienia.

Strasznie się zaczynam denerwować, że nie będę miała zarodków. To już by był 3 raz i chyba bym się poryczała już w gabinecie....

reklama
Jeera,my musimy za wszystko placic sami ze wzgledu na wiek ,skonczylam w styczniu 40 lat;-)ale suma sumarum jak to wszystko policzylismy ,to wychodzimy tak jakbysmy mieli 50 % refundowane. Nasza klinika na szczescie nie zdziera z ludzi ostatniego centa i dla tych co placa sami maja inne przeliczniki uslug.Kupuje leki we Francji i tez zaoszczedzam do 1000 €uro.A ja bylam(bede) w ciazy to juz i tak za wszystko placi KK,oprocz,tak jak Zaneta napisala dodatkowych badan.

Do góry