reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Martka ja nie pomoge:( ale obstawialabym dalszy etap oczyszczania..:(

Dziewczyny mam wyniki glukozy. I po 2 godzinach mam wyzsze stezenie niz po godzinie?! To jest mozliwe?

Na czczo 76 md/dl (w normie)
Po godz 160 ( w normie)
Po 2 godz 173?!

Nie znam sie :/

reklama
Edenlayn cesarska to decyzja moja i lekarki, nigdy nie chciałam rodzić naturalnie. Jestem fizjoterapeutkà i chyba za dużo się napatrzylam na dzieci z MPD po niedotlenienu podczas przedluzajacego się porodu naturalnego, uszkodzeń splotu barokowego i wiele innych komplikacji. Caly czas w glowie mam tez blizniaki naszego medalisty Bąka. Mi się blizna szybko zagoi a dzieciom tego oszczedzę. Mam nadzieję, że będzie tak jak zaplanowaliśmy jeszcze szmat czasu przed nami.

Tak Kachna , ja to rozumiem, ja mialam juz 2 cc i pewnie teraz tez sie tak zakonczy , zwlaszcza ze ja rowniez tego chce bo boje sie o malenstwa. Jesli byloby jedno bylabym za naruralnym ale nie przy dwojce. Tylko dziwi mnie dlaczego juz zaplanowane 36 tc ? Ja bede dopiero rozmawiac o porodzie z doktorem dopiero przy polowkowym w 23tc. Bo dopiero taka mam u niego wizyte, narazie tylko terminy u poloznej mam. Taki tu system, ze lekarz jak sie dzieje i do usg, reszta sie polozna zajmuje.

Z tego co wiem to bliźniaki osiągają dojrzałość o 2 tygodnie wcześniej. Czyli 36 tydzień to tylko 2 tygodnie przed terminem ale na pewno jeśli uzna, że jeszcze nie będą dojrzałe a same się nie będą pchły to może się to jeszcze zmienić. Biorę różne scenariusze pod uwagę. Mam nadzieję, że będzie pozytywnie.

Zaczęłam od 54kg, te magiczne skróty to brzuch przez pępek cycki i pod cyckami :)
ImageUploadedByForum BabyBoom1447507629.050917.jpg

Puste linie to urlop[emoji23]

Dzis 64.3

Waze i mierze w kazdy czwartek

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1447507629.050917.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1447507629.050917.jpg
    38,5 KB · Wyświetleń: 83
Hahahahhah Hess :)
No w domu domu kiedys tam malejące dane zapisywałam :)

Mierze sie w talii bo wychodze z założenia ze jak zacznie malec to brzuch sie obniża :p taka sprytna jestem.

dziekuje oczywiscie za komplementy - ja np w trzecim trymestrze czuje sie super, wiecej dolało pod koniec drugiego jak brzuch wywalało i mała na nerkę uciskała - nie mam duszności, nic mi nie puchnie, plecy mnie nie bola tylko czasami ciągnie w kroczu ale coz - jak raz napisalm na styczniowkach ze cos spac mi sie chce i nie mam dzis na nic siły to jedna mnie podsumowała " a moze w ciazy ty jestes?" Hahah no moze:)

U mnie to wynika raczej z nieświadomości, nie wiem jaka mam szyjkę do konca nie wiem jsk dziecko leży, ogolnie mało wiem ale jak chodze do położnej co dwa tygodnie to ona mowi ze jest spoko.
No jak spoko ...:)

No i oczywiscie pracuje cały czas, cwicze ile moge nie przesadzam, brzuch az tak nie przeszkadza jak mi sie zdawało ze bedzie,jakos zakładanie butow czy skarpetek nie stanowi wyczynu.

reklama
Do góry