reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Niebajko
moze cos słodkiego ;) snikers zawsze pobudza hihi napewno zaraz wstanie
DorotaMie chciałabym pojsc w twoje ślady blizniaki to mi sie marzą .. Zdecydowaliśmy sie na wprowadzenie dwoch zarodkow... A co do mojej wizyty miałam na 11:00 i nadal czekamy w poczekalni...zawsze tak jest człowiek leci jak szalony zeby sie nie spóźnić a i tak czeka..;( dam znac po ...
Kate... Moja kolezanka tydzien temu w czwartek trafiła do szpitala i była tydz po terminie i dostała cos na wywołałanie ale i tak urodziła naturalnie bez cc w sobote wieczorem ale niunka nie chciała w ogole sie ułożyć na dol i tez nie miała skurczów takich mocnych ale jakos sie obeszło bez cc ;);)

@Edenlayn Fajnie, że to parka:) Wręcz cudownie bym powiedziała. Jak masz dzieciaczki ułożone? czy mają może łożyska obok siebie? Czy po dwóch stronach maciczki? No i..
co to jest weryfikacja łożyska? Czy masz z bliźniaki więcej badań niż mają dziewczyny w pojedynczych ciążach?
A propos twojego "czucia" płci ;) No więc ja też mam czucie - że dwa chłopy mi rosną. No a chciałabym choć jedną córeczkę;)

A wiec Dorotko moje szkraby maja lozyska obok siebie
0151104161906444.jpg

Badania poki co mam jeszcze tak jak w normanej ciazy. Moze pozniej to sie zmieni. Jestem w Niemczech, wiec tu system dziala troche inaczej niz w Polsce. A co do weryfikacji.. to Emi ma bo z tego co pamietam ma przodujace , wiec musi je czesciej kontrolowac, aby sie nie odkleilo. Dziewczyny czy mam racje ? Bo sama dokladnie nie jestem poinformowana w tym temacie , bo nigdy mnie nie dotyczyl .

Załączniki

• 0151104161906444.jpg
    0151104161906444.jpg
    24,3 KB · Wyświetleń: 129
Ksiezniczka wstala... bez szalu i energii ale cos sie przewalilo w brzuchu...
Zjadlam juz cale jedzenie na dzis do pracy plus ciastka przez ta wredote! Wrrr...
Zobaczymy czy wieczorem sie zaktywizuje...

Dorota:* 7 tydzien ♡♡

Kochana ja mam detektor tętna płodu :D hahaha
Najgorzej było 4/5 miesiac gdzie tr ruchy były mało wyczuwalne to tez miałam schize - traz ciezko nie czuc :D ale dwa razy sprawadzalam tętno jak księżniczka miała leniwy dzien :)

Teraz ma tak ze albo 3 razy dziennie trening bokserski slbo cały dzien po troszku joga ( ciagle przeciągnie :))

No dobra to będę się mniej stresować ewentualnym wywołaniem..ale od jutra. Na razie zagrzebałam się w pościeli, oglądam głupkowate seriale i nawet czasem łezka poleci. Jem kaszkę dla dzieci, bo mi źle...W ogóle marze żeby M z pracy wrócił i mnie psitulił.. Bo mam dzisiaj bardzo ale to bardzo zły dzień.. Jeszcze te skurcze, mam dzisiaj wszystkiego dość. Ehhh może gdybym się zdrzemnęła to byłoby mi lepiej... Dzisiaj będę smęcić... :-:)-(

Dorotka ty jest forum dla trójpaków, tam dziewczyny więcej wiedza https://www.babyboom.pl/forum/mamus...-i-f329/ciaza-blizniacza-34944/index4236.html - wiesz, forum dla elity:-p

A wiec Dorotko moje szkraby maja lozyska obok siebie
Zobacz załącznik 718949

Badania poki co mam jeszcze tak jak w normanej ciazy. Moze pozniej to sie zmieni. Jestem w Niemczech, wiec tu system dziala troche inaczej niz w Polsce. A co do weryfikacji.. to Emi ma bo z tego co pamietam ma przodujace , wiec musi je czesciej kontrolowac, aby sie nie odkleilo. Dziewczyny czy mam racje ? Bo sama dokladnie nie jestem poinformowana w tym temacie , bo nigdy mnie nie dotyczyl .

Na twoim USG widzę sówkę, po czym wnoszę, że dzieci uczone będą:) Moje też przytwierdziły się obok siebie, do prawej części macicy i się przytulają worka mi owodniowymi. Zaraz sobie przeczytam co to łożysko przodujące, bo oczywiście pojęcia nie mam bladego. Kochana, to ty w 5. miesiącu? Dużo przytyłaś? No i czy miałaś juz usg połówkowe?

@Kachna Tak wyczuwam z postów ze samopoczucie lepsze. W którym jesteś tygodniu?

Dziewczyny zapisałam się na 22 grudnia na test genetyczny Nifty. Któraś robiła? Wykazuje wady, a i płeć. Także ok. 4 stycznia będę oświecona w sprawie konkretów.

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny no wiec na 23.11 mam termin i wtedy wyznaczymy datę criotransferu od dzisiaj mam brac 2tabletki dziennie estriadolu...Ogolnie criotransfer kosztuje 800euro ale pani doktor sama powiedziała ze ze wzgledu na to ze przy kolejnej stymulacji przy najmniejszej dawce jestem znowu narażona na hiperstymulacje napisze do kasy chorych list ze to jest dla mojego zdrowia lepsze i prosi by rozpatrzyli ze opłacało by sie im gdyby pokryli mi koszty criotransferu niz gdybym miała znowu zaczynać nowy protokół to znowu moge miec hiperke i ze powinni brac pod uwage ze przy następnej moze sie skończyć wizyta w szpitalu ktora ponoc kosztuje około 600 euro za dzien ..Jajniki bardzo dobrze wyglądają po hiperstymulacji takze jak dobrze pojdzie to za 2 tyg transfer dzisiaj mam 8dc powiedziała ze jak przyjade 23.11 to prawdopodobnie 4-5 dni pozniej robimy transfer mam nadzieje ze to nie za pozno.... No ale zobaczymy...wiec tyle na dzisiaj;);). A jak u was dziewczyny??

Kate, aż sobie zwizualizowałam Ciebie zakopaną w pościeli i oglądającą głupie seriale :) mąż już wyprzytulał? ściskam Cię i trzymam kciuki, by z porodem poszło po Twojej myśli :*

pkati, czyli dobre wieści:) byłoby super, gdyby dofinansowali Ci to crio! niech się dobrze dzieje!

reklama
Hej dziewczyny no wiec na 23.11 mam termin i wtedy wyznaczymy datę criotransferu od dzisiaj mam brac 2tabletki dziennie estriadolu...Ogolnie criotransfer kosztuje 800euro ale pani doktor sama powiedziała ze ze wzgledu na to ze przy kolejnej stymulacji przy najmniejszej dawce jestem znowu narażona na hiperstymulacje napisze do kasy chorych list ze to jest dla mojego zdrowia lepsze i prosi by rozpatrzyli ze opłacało by sie im gdyby pokryli mi koszty criotransferu niz gdybym miała znowu zaczynać nowy protokół to znowu moge miec hiperke i ze powinni brac pod uwage ze przy następnej moze sie skończyć wizyta w szpitalu ktora ponoc kosztuje około 600 euro za dzien ..Jajniki bardzo dobrze wyglądają po hiperstymulacji takze jak dobrze pojdzie to za 2 tyg transfer dzisiaj mam 8dc powiedziała ze jak przyjade 23.11 to prawdopodobnie 4-5 dni pozniej robimy transfer mam nadzieje ze to nie za pozno.... No ale zobaczymy...wiec tyle na dzisiaj;);). A jak u was dziewczyny??

Ceny naprawde BOMBOWE w tej klinice.mam nadzieje,ze Wam sie uda.

Do góry