reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Emi zabojczy ten Twój pępek ♡ tezmam gleboki i zaczal sie splycac. Myślałam, ze go nie stracę, ale jednak jest to możliwe:) hahahah:*

Stacy mysle, ze to kopniaczki byly:)))) ♡♡♡♡

Emi czyli kolezanka potwierdza to co sama wydedukowalam... kuźwa no:/ i co teraz? Zadzwonie w pon do gina. Glukometr mam sobie kupic? Aaaaa ?! Jest tu ktos kto wie, co i jak i pomoze?
Dziekuje Ci bardzo:)

Dzwon działaj zmienisz penwnie troszke diete i bedzie ok :)

No ja tez miałam głęboki! Tak teraz msm okazje obejrzeć dno pępka co zawsze mnie ciekawiło bo nie moznabylo go wygrzebac :D
Planuje se kupic takie nalepki jak na sutki hahahah bo obcisle mam bluzki i wystaje :p

reklama
Emi wygladasz rewelacyjnie !!!

A ja byłam dzisiaj u doktorka i dal mi slietowanie na badanie kariotypow i msm standardowo do Was pytanie jak dlugo czeka się na wynik bo dzwoniłam do labolatorium ale jak się potem okazało pracuja pn-pt :/

My czekaliśmy dosyć długo chyba 5 tygodni ale wyniki chyba były po 3 tygodniach ale trzeba było na wizycie je odebrać żeby lekarka nam je omówiła pomimo, że były ok. My robiliśmy na NFZ i inaczej nie chcieli wydać.

Niebajka a to druga z cukrzyca ciążowa
"Emenems wyniki wskazują na cukrzycę. Ale możesz uspokoić koleżankę, ja miałam dużo wyższe po krzywej a daję radę ogarnąć ją dietą. Nie jest to takie straszne jak się początkowo wydaje. :-)"

niebajka to nie cukrzyca tylko nie tolerancja cukru. Powinnaś dostać skierowanie od ginekologa na spotkanie z diabetologiem - organizują to szpitale. Rozdają wtedy glukometr i mówią o diecie. Badanie było z żyły? No i nie masz anemii megaloblastycznej? Każdą powtórzyć Ci wynik w 32tc i wtedy sprawdzą czy się unormowało, albo rozwinęło.

Kate juz wklikalam co to nietolerancja glukozy - zgadza sie:) nie kumalam tego ze wzroslo po 2 godzinach! wszystko bylo z zyly. Morfologii nie robilam dzisiaj, lekarz nie kazal, teraz żałuję :/ do tej pory co miesiac byla ok. Ostatnia hb 12,3. Hematokryt byl w dolnej, ale normie.
Lekarz poz tez to mi wystawi?
Czyli jestem po prostu na drodze do cykrzycy, tak? I jak sie ogarne to jej unikne? Troche kamien z serca.. dzieki.

niebajka z tą glukozą to spokojnie, dieta i nic strasznego się nie dzieje. Najgorsza dla dzieci jest hipoglikemia, czyli niskie cukry poniżej 60 a i tak ciężarne mają. Cukrzyca to cukry ok. 190-200 i powyżej po 1h itp.. to jest ta "niebezpieczna" cukrzyca. Co do cukru on nie rośnie po 2h tylko szczyt glukozy - najwyższa wartość była nie po 1h od wypicia. Tylko np. 1h 30min dlatego wartość jest wyższa od poprzedniej. Po ok. 2h30min mogłabyś mieć cukier niższy. i w normach o ile nie byłoby to po 3h:-pPo prostu szczyt nastąpił nie po 1h od wypicia tylko 30min później. Co nie jest dobre, ale to nie jest jeszcze cukrzyca.

reklama
Do góry