reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Emi zabojczy ten Twój pępek ♡ tezmam gleboki i zaczal sie splycac. Myślałam, ze go nie stracę, ale jednak jest to możliwe:) hahahah:*

Stacy mysle, ze to kopniaczki byly:)))) ♡♡♡♡

Emi czyli kolezanka potwierdza to co sama wydedukowalam... kuźwa no:/ i co teraz? Zadzwonie w pon do gina. Glukometr mam sobie kupic? Aaaaa ?! Jest tu ktos kto wie, co i jak i pomoze?
Dziekuje Ci bardzo:)

Dzwon działaj zmienisz penwnie troszke diete i bedzie ok :)

No ja tez miałam głęboki! Tak teraz msm okazje obejrzeć dno pępka co zawsze mnie ciekawiło bo nie moznabylo go wygrzebac :D
Planuje se kupic takie nalepki jak na sutki hahahah bo obcisle mam bluzki i wystaje :p

reklama
Emi wygladasz rewelacyjnie !!!

A ja byłam dzisiaj u doktorka i dal mi slietowanie na badanie kariotypow i msm standardowo do Was pytanie jak dlugo czeka się na wynik bo dzwoniłam do labolatorium ale jak się potem okazało pracuja pn-pt :/

My czekaliśmy dosyć długo chyba 5 tygodni ale wyniki chyba były po 3 tygodniach ale trzeba było na wizycie je odebrać żeby lekarka nam je omówiła pomimo, że były ok. My robiliśmy na NFZ i inaczej nie chcieli wydać.

Niebajka a to druga z cukrzyca ciążowa
"Emenems wyniki wskazują na cukrzycę. Ale możesz uspokoić koleżankę, ja miałam dużo wyższe po krzywej a daję radę ogarnąć ją dietą. Nie jest to takie straszne jak się początkowo wydaje. :-)"

niebajka to nie cukrzyca tylko nie tolerancja cukru. Powinnaś dostać skierowanie od ginekologa na spotkanie z diabetologiem - organizują to szpitale. Rozdają wtedy glukometr i mówią o diecie. Badanie było z żyły? No i nie masz anemii megaloblastycznej? Każdą powtórzyć Ci wynik w 32tc i wtedy sprawdzą czy się unormowało, albo rozwinęło.

Kate juz wklikalam co to nietolerancja glukozy - zgadza sie:) nie kumalam tego ze wzroslo po 2 godzinach! wszystko bylo z zyly. Morfologii nie robilam dzisiaj, lekarz nie kazal, teraz żałuję :/ do tej pory co miesiac byla ok. Ostatnia hb 12,3. Hematokryt byl w dolnej, ale normie.
Lekarz poz tez to mi wystawi?
Czyli jestem po prostu na drodze do cykrzycy, tak? I jak sie ogarne to jej unikne? Troche kamien z serca.. dzieki.

niebajka z tą glukozą to spokojnie, dieta i nic strasznego się nie dzieje. Najgorsza dla dzieci jest hipoglikemia, czyli niskie cukry poniżej 60 a i tak ciężarne mają. Cukrzyca to cukry ok. 190-200 i powyżej po 1h itp.. to jest ta "niebezpieczna" cukrzyca. Co do cukru on nie rośnie po 2h tylko szczyt glukozy - najwyższa wartość była nie po 1h od wypicia. Tylko np. 1h 30min dlatego wartość jest wyższa od poprzedniej. Po ok. 2h30min mogłabyś mieć cukier niższy. i w normach o ile nie byłoby to po 3h:-pPo prostu szczyt nastąpił nie po 1h od wypicia tylko 30min później. Co nie jest dobre, ale to nie jest jeszcze cukrzyca.

reklama
Do góry