reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hess-my tez jak dzien i noc.Sytuacje rozladowuje fakt ,ze M czesto nie ma w domu i to czasami dlugo....wiec nie mamy sie okazji pozabijac:-)to sa dni kiedy cisnienie spada...Fakt faktem,ze zawsze mozemy na siebie liczyc i liczymy sie tez z 2 roznymi zdaniami ktore mamy.Ale tak to juz jest jak sie spotka 2 popaprancow.A my 4 lata po slubie i za tydzien bierzemy kolejny,odswierzamy:-) O my God !!! co to bedzie?;-)

Kate-to bylo tak obrazowo powiedziane,mam pytania ,ktore musze sobie najpierw przetlumaczyc ,bo nie kumam o co chodzi ,potem nastepuje AHA efekt:-)a okey, takich badan to jeszcze nie robilam...:baffled:wiec zaczne im odpowiedzi niedlugo malowac.M.nie ma w domu wiec na razie sama walcze.:eek:

W takim razie przyjmij ode mnie przedwczesne ale najszczersze życzenia ślubne dużo miłości, cierpliwości i maleńkiego cudu pod serduszkiem . Pięknego życia !!!!!!!:tak::tak::tak:

Nawiązując do Waszej konwersacji ja z mężem też zupełne przeciwieństwa jak i pod względem wyglądu ale również charakteru ja brunetka on blondyn, ja z natury spokojna małomówna a mżą temperamentna gaduła ;) Ale dzięki temu się jeszcze nie pozabijaliśmy :)

reklama
Kate_83 ja swojego czasu myślałam, że swojego M zatłukę gołymi rękami, a tak faktycznie to zrzuciłam go z łóżka z nerwów, bo kiedy ja potrzebowałam rozmawiać on głaskał mnie po głowie! Myślałam, że mi dziurę tam wygłaszcze ;) Wtedy wydawało mi się, że jestem z tym sama, ale teraz kiedy czytam sobie swój pamiętnik (tak, tak jestem taaaka staroświecka, że prowadzę pamiętnik) widzę to troszkę inaczej. Mogłam faktycznie być bardzo męcząca i teraz zanim zacznę fuczeć i drapać najpierw się zastanawiam czy jest powód :)
trzymam za ciebie kciuki, ja po czwartej nieudanej próbie, więc walczymy dalej.

Kate 83 ja tez jestem po dwóch nieudanych transferach nie możemy się poddawać musimy walczyć dalej nic nam nie pozostaje :-) żadna z nas się nie poddaje bez walki wiadomo jednym się udaje za pierwszym razem innym za 5 . Nie zawsze świeci słońce ale najważniejsze się nie poddac i wierzyc że kiedyś się na pewno uda :) Takżę głowa do góry !!!!!!!!!!!!!

annemarie - nie no, romantyzm jest, ale kiedyś było go więcej i jakby to powiedzieć......inny był, heheh. Śmieję się do męża, że po ślubie to nadal trzeba się starać, bo w przeciwnym razie znajdę sobie innego albo rozwiedziemy się ;-). Żeby nie było, ja też się staram :-)

Jakiś czas temu napisałam do MZ, czy pary które brały udział w programie 2013-2016 będą mogły wziąć udział w nowym programie (choć i tak zakładałam, że nie będą mogły, bo to przedłużenie jakby). No i miałam rację, nie można brać drugi raz udziału. Ale jeśli np. po 2 cyklu macie ciążę, urodzicie, to możecie jeszcze ten 1 cykl wykorzystać!! Tak to rozumiem.

Szanowna Pani,
Odpowiadając na przekazane drogą elektroniczną pismo w sprawie programu„Program – Leczenie Niepłodności Metodą Zapłodnienia Pozaustrojowego na lata 2013 – 2016”, Departament Matki i Dziecka uprzejmie informuje, że zgodnie z regulaminem para ma prawo skorzystać trzykrotnie ze zindywidualizowanej procedury wspomaganego rozrodu, czyli z trzech pełnych cykli. Jeden cykl obejmujeokres od momentu rozpoczęcia stymulacji do wykorzystania wszystkich wytworzonychzarodków. Oznacza to, że jeżeli zostały Państwu do wykorzystania cykle, nie zależnie od efektu leczenia (ciąża, bądź jej brak), mają Państwo prawo do skorzystania z nich. Z uwagi na to, że największe prawdopodobieństwo skutecznego leczenia osiągnięte zostanie przy zapewnieniu maksymalnie 3 cykli leczniczych, a szansa na urodzenie żywego dziecka jest znana tylko dla pierwszych trzech cykli leczenia, to w przypadku,gdy wykorzystali Państwo trzy pełne cykle, nie ma możliwości uczestnictwa w kolejnej edycji Programu.

Z poważaniem
Dagmara Korbasińska
Dyrektor Departamentu Matki i Dziecka

kate2, że tak Cię nazwę ;D nie ma co się załamywac.. ja też zero ciąży dwa podejścia komercyjnie.. Ale wiem, że się uda, no bo czemu ma się nie udać ;p

Hess, eh ;/ czyli komercja zostaje.

anne, taaak? tzn co wtedy cywilny, a teraz kościelny czy jak ;D? czy tak po prostu? ;D

oo.. dzisiaj piłam glukozkę, mi tam smakowało ;D Pani w lab. powiedziała, że mam zjechać winda, nie chodzić, a ja poleciałam do mamy do domu, później biegłam, bo zapomniałam skierowania ;D i mi nic ;p tak to jest jak ktoś uwielbia słodkie :p

Póki co mam wyniki prolaktyny: 10,06 ng/ml NORMA 5,18 - 26,53 -> 6 dzień cyklu

i testosteronu: 33,22 ng/dl NORMA 10,83-56,94

Chyba ok???

Ooo ciekawe czy byliby w stanie udzielić informacji...czy skoro program został przedłużony, a ja do czerwca 2016 nie zużyję trzeciej przysługującej procedury, to czy będę miała na nią szansę? Czy jak PiSiaki się dorwą do reform i je pozmieniają, mogę o tym tylko pomarzyć... ???

Dobry :)

Moniusia mi glukoza tez smakowala bo to byl taki soczek jagodowy chyba :)

Co do M tez czasem mam ochote mu tak poprostu jeb**c zeby sie nogami nakryl :) ale sie jakos opamietuje tylko nie wiem jak dlugo :) jak to się mowi "z chlopami zyc ciezko, ale i zabic szkoda" :)

monia szalona Ty :szok:
chyba OK ;) w normach się pieknie mieścisz

Kate czekamy na wieści po ostatnim spotkaniu przez brzuchol:))))
kachna i Ty daj znać co taaam:)

LISTOPAD:

12: kachna84 - wizyta kontrolna
12: kate - ostatnie usg :)

13: pkati - wizyta kontrolna przed crio
14: fruitofhope - wizyta kontrolna
16: DorotaMie - USG i dwa cudowne serduszka
17: martka83 - wizyta kontrolna po crio
19: emenems - weryfikacja łożyska
19: Hess - nowy start z nowym planem!:)))
20: Edenlayn - wizyta u położnej
23: emenems - kontrola u lekarza rodzinnego
23: annemarie - drapanko endo;)
24: annemarie - wizyta kontrolna przed kolejnym podejściem
25: emenems - wizyta u położnej
26: stacy - wizyta kontrolna i kolejne spotkanie z maluszkiem
27: moniusia - konsultacja u Profesora

GRUDZIEŃ:

03:
Edenlayn - USG połówkowe

yplocka1 - kolejne podejście, tym razem szczęśliwe

Ostatnia edycja: