reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
poczatek 21 tc. Oj Dorotko u mnie bardzo ciezko bylo od 7 do 16 tyg. wymiotowalam jak kot. wrecz z lazienki nie wychodzilam. Nic nie jadlam a w lecie nawet w te upaly pic nie moglam bo wszystko zwracalam, na czopkach wyladowalam, bo prawie w klinice z odwodnienia trafilam, w ostatniej chwili postlam do lekarza. Dzieki nim zaczelam w koncu jakos normalnie funkcjonowac. Najgorzej bylo rano i wieczorami i do pozna w nocy. Teraz spokoj.. Ale jedno odeszlo przyszly kolejne dolegliwosci. Puchniecie stop:szok: Szok. Bo nawet w 9 miesiacu w innych ciazach nie mialam z tym problemow. No i bole w dolnych partiach miednicy. Najgorzej gdy wstaje z lozka z pozycji lezacej no i przy chodzeniu. Polozna powiedziala ze to nacisk na nerw i niestety nie minie az do porodu :-(. Brzuch juz wielki jakbym miala rodzic a to dopiero polowa ciazy . Wiec ucisk na zebra juz mam . Pozatym .. JESTEM SZCZESLIWA mimo wszystkich tych boli i dolegliwosci , I PRZERAZONA co bedzie dalej.. bo przeciez szkraby ciagle rosna ..

@Edenlayn Z wielkością brzucha mam podobne doświadczenia, bo bąbelki mają może po centymetrze, a ja już mam 106 w biodrach. Otłuściłam się jakoś i opuchłam. Wcieram sobie w brzuch olejki na rozstępy Khadi i patrzę w przyszłość z przerażeniem rzeczywiście i z nadzieją, że w czerwcu zanadto nie przygrzeje. Bardzo Cię boli ten nerw? Współczuję strasznie.

@kate_p7 Jutro zaczynam 7tc. Dziś po raz pierwszy było mi rano niedobrze. Weszłam do kuchni, goszcząc u mamy, i zobaczyłam jak o 7.30 rano smaży sobie kiełbaski w głębokim tłuszczu. Tak mnie zemdliło, że objęłam sedesik. Ale nic nie poleciało jak zwykle. Na razie tylko odruch wymiotny.

anika nie ma takiej opcji, nie mamy w rodzinie nawet rudych. no chyba ze cos podmienili w klinice:-p Co do kliniki parę razy słyszała tę nazwę, ale jakoś zdanie takie sobie mam. Na pewno nie ma co porównywać jej do Novum:-p To pewnie klinika jak wiele innych - bierzemy tylko łatwe przypadki. A że wy jesteście easy, to i prawie się udało, może my tez nie jesteśmy tacy trudni skoro zaskoczyliśmy w Invikcie:-p

Dorotka szczęśliwa siódemka:-p może będzie Cię mdliło przez cały czas a wymioty sporadycznie. Ja miałam tak, że musiałam jeść co 1,5-2h i odpuszczało. Jak nie było możliwości jedzenia, to niestety kończyło się to nie fajnie..:-p no i brak kawy i herbaty. Ale to objaw zdrowej ciąży! dzień bez wymiotów to dzień stracony !:-D

kate_p7 - podobno sny interpretuje się odwrotnie, czyli skoro był rudy we śnie, to w realu będzie np. brunet ;-). Lubię brunetów, takich ciemnych facetów.......a za męża mam blondyna, hehe. Ale na usprawiedliwienie dodam, że jest ciemny blondyn, hihi. Choć on też sobie na opak wybrał, bo ja ciemna, a on lubi blondynki.

Hahahaa,jestem glupia jednak jak but ! Dostalismy papiery z UAM w Münster gdzie bedziemy pewno dalej dzialac,no wszystko fajnie...ale mam do wypelnienia 18 stron gdzie musze wszystko dokladnie wypisac,opisac i prawie narysowac. Myslalam ,ze juz duzo wiem,okazuje sie wrecz odwrotnie:-):-):-):-):-):-)ech czlowiek sie glupi rodzi i jeszcze glupszy umiera. :-D Kate napisz kiedys ,ze jestes w 3 paku i zrob lekka zamiesze na forum.
Hess przeciwienstwa sie przyciagaja,i bardzo dobrze funkcjonuja:tak:Ja tez mam czarna glowe i M ciemny blondyn.On mial ex blondynke a ja ex ciemnego przystojniaka i obydwoje jestesmy tego samego zdania...nigdy wiecej.:no:

anne UAM o co chodzi? :eek:narysować? ale co?

My z M oboje ciemni, wiec dziecko będzie ciemne... Mój naturalny kolor to jakiś kasztan/brazik, a M jest brunet czy tam szatyn. Wiec jasny blond i podobne do blondu odpadają.... włosy kręcone będą ioczy niebieskie. Pytanie tylko czy wysoki czy karypel będzie:-p

annemarie - nooo, ja z mężem jesteśmy wybitnymi przeciwieństwami, prawie we wszystkim (i nie mówię tu tylko o wyglądzie). Czasem to strasznie wkurza i przeszkadza, ale jakoś dajemy radę. Małżeństwem jesteśmy prawie 7,5 roku, a razem jesteśmy od prawie 13 lat.

Hess-my tez jak dzien i noc.Sytuacje rozladowuje fakt ,ze M czesto nie ma w domu i to czasami dlugo....wiec nie mamy sie okazji pozabijac:-)to sa dni kiedy cisnienie spada...Fakt faktem,ze zawsze mozemy na siebie liczyc i liczymy sie tez z 2 roznymi zdaniami ktore mamy.Ale tak to juz jest jak sie spotka 2 popaprancow.A my 4 lata po slubie i za tydzien bierzemy kolejny,odswierzamy:-) O my God !!! co to bedzie?;-)

Kate-to bylo tak obrazowo powiedziane,mam pytania ,ktore musze sobie najpierw przetlumaczyc ,bo nie kumam o co chodzi ,potem nastepuje AHA efekt:-)a okey, takich badan to jeszcze nie robilam...:baffled:wiec zaczne im odpowiedzi niedlugo malowac.M.nie ma w domu wiec na razie sama walcze.:eek:

reklama
Do góry