reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Oj tam oj tam.. Moj lekarz mi mowil ze 13% i co ???? :szok:2 babelki sa :-D
No mi taka opcja sie bardzo podoba i nie gardze blizniakami (ale jak by jeszcze parka byla to juz w ogóle ekstra by bylo :)Edenlayn Ty tez bylas w klinice "Am Gendarmenmarkt" i jakiego lekarza mialas? Moim jest Fr Geist albo Geiß w sumie nie zrozumialam dobrze ze stresu :) Ta babka musi nowa byc bo w prospektach tez jej nie ma. A co do lekow bralas u nich? Bo w sumie taka obcja mi sie podoba (u mnie ciezko nawet Bromocriptine bylo dostac) tylko ciekawe czy cena taka sama jak w aptece?

Ostatnia edycja:
reklama
Dorota - Gameta jest w Rzgowie (pod Łodzią), w Gdyni i teraz w Kielcach od 2 tygodni. Powiem tak - lekarze rewelacyjni, w dodatku szpital założył profesor, który uczestniczył przy pierwszym in vitro w Polsce, pracują tam też jego synowie (mili, konkretni) i ogólnie co do opieki i skuteczności nie mogę złego słowa powiedzieć. W dodatku w samym szpitalu jest czysto, idealny porządek, lekarz wychodził do pacjenta i dopiero w ten sposób zapraszał do gabinetu - z taką kulturą jak w Gamecie, jeszcze nigdzie się nie spotkałam, a przerobiłam trochę tych klinik, szpitali, przychodni. Tylko ta komunikacja przez recepcję ssie.

Anika - dobrze pamiętam, że Ty do dr Banach chodzisz, prawda? Powiedz jej jak wygląda sytuacja, na pewno zrozumie i obiecaj jej, że np. będziesz tylko pisać SMSy, żeby nie trafić na jakiś zabieg czy 'ostry' dyżur.
Ola, podpisuję się pod każdym Twoim zdaniem an temat kliniki. poza sposobem kontaktowania się, nie mam zastrzeżeń. porozmawiam z dr o tym nr telefonu. przecież nie zamierzam się z nią kontaktować w sprawie pierdół. może po ostatnich wydarzeniach da sie namówic..

czytam na innym watku, ze Ty już niemal rozpakowana :) ale numer :)

Kate, jak tam Przemysław Stanisław? :) no i jak jego mama? :)

KAchna, jak się czujesz?

No mi taka obcja sie bardzo podoba i nie gardze blizniakami (ale jak by jeszcze parka byla to juz w ogóle ekstra by bylo :)

Edenlayn Ty tez bylas w klinice "Am Dendarmenmarkt" i jakiego lekarza mialas? Moim jest Fr Geist albo Geiß w sumie nie zrozumialam dobrze ze stresu :) Ta babka musi nowa byc bo w prospektach tez jej nie ma.
A co do lekow bralas u nich? Bo w sumie taka obcja mi sie podoba (u mnie ciezko nawet Bromocriptine bylo dostac) tylko ciekawe czy cena taka sama jak w aptece?

Nie Dendarmenmarkt tylko Gendarmenmarkt :-D Jesli o to pytasz to tak . Ja bylam u Dr Sydow Home ° VivaNeo Kinderwunsch Zentren. A leki tylko do stymulacji Gonal f 900 i Cetotride i po transferze progesteron. I tylko tyle. No mialam to szczescie i mam parke.. choc na poczatku stwierdzono ze dwie dziewczynki :-D. a i lekarz to facet , bo przyjmuje jeszcze jego zona ale ona podobno nie zajmuje sie tam nieplodnoscia tylko juz ciazami, tak przynajmniej to zrozumialam.

Edanlayn tak chodzilo mi o Gendarmenmarkt tylko telefon postanowil go przechrzcic :) no ja w tej samej klinice tylko dr prowadzaca inna ;)

@edenlayn w jakim wieku masz te bąbelki? i jak się czułaś w ciąży?

poczatek 21 tc. Oj Dorotko u mnie bardzo ciezko bylo od 7 do 16 tyg. wymiotowalam jak kot. wrecz z lazienki nie wychodzilam. Nic nie jadlam a w lecie nawet w te upaly pic nie moglam bo wszystko zwracalam, na czopkach wyladowalam, bo prawie w klinice z odwodnienia trafilam, w ostatniej chwili postlam do lekarza. Dzieki nim zaczelam w koncu jakos normalnie funkcjonowac. Najgorzej bylo rano i wieczorami i do pozna w nocy. Teraz spokoj.. Ale jedno odeszlo przyszly kolejne dolegliwosci. Puchniecie stop:szok: Szok. Bo nawet w 9 miesiacu w innych ciazach nie mialam z tym problemow. No i bole w dolnych partiach miednicy. Najgorzej gdy wstaje z lozka z pozycji lezacej no i przy chodzeniu. Polozna powiedziala ze to nacisk na nerw i niestety nie minie az do porodu :-(. Brzuch juz wielki jakbym miala rodzic a to dopiero polowa ciazy . Wiec ucisk na zebra juz mam . Pozatym .. JESTEM SZCZESLIWA mimo wszystkich tych boli i dolegliwosci , I PRZERAZONA co bedzie dalej.. bo przeciez szkraby ciagle rosna ..

Ostatnia edycja:
Jeera. Super ! Ja bylam bardzo zadowolona z ich pomocy, mili, nigdy dlugo nie czekalam na swoja kolej, rzetelni , fachowi. Wszystko wytlumacza. Tylko taaaa muza :szok::-D:-D:-D:-D. Ciagle z M mielismy jej dosc bo to nie nasze klimaty hihi.
Zycze Ci naprawde szczescia tam, zeby rowniez tak szybko Ci pomogli jak mnie :):tak:

Edenlayn co do muzyki to ja potrafie zdzierzyc wszystko.... nawet te Bony M, Abby czy co tam leci.... ale ciszej tam poprostu to za glosno leci :( w mojej starej klinice byla muzyczka relaksacyjna - tak fajnie cichutko nie to co tam :(

Ja od piatku lece 5 dni z clo... i jak sie nie uda to startujemy z ivf po nowym roku ;)

Jeju musze isc sprzatac a mi sie nie chce :( dzis to wogole spalam prawie 16h!! Fakt czasem sie przebudzilam ale taka padnieta bylam pewnie i teraz jak bym sie polozyla to bym usnela :)

Taka pogoda niestety :-(. Mnie rano cory do szkoly nie chcialo sie zaprowadzic ale jakos wzielam sie wgarsc :-D. Teraz obiadek gotuje, za godzine jade znow po nia i do allergologa bo mamy wizyte, i kolejne z serii szczepienia odczulajace. Tez gdybym tylko weszla do sypialni teraz weszla to bym pewnie szybko nie wyszla :-D

A co do muzy w Klinice to widze zmiany, bo tam sam klasyk lecial :p Ale jakas relaksujaca nuta.

reklama
Dorotka wszystko będzie dobrze:-) szkraby pięknie się rozwijają, który to tc? już wymioty są?

anika ja nadal w dwupaku... jestem ciekawa jak mój człowiek. Dzisiaj nawet mi się śnił, no i był rudy :eek: bleeee.. A ty w gamecie jesteś tak?

Do góry