reklama
OlaSzy
Fanka BB :)
Dorota - Gameta jest w Rzgowie (pod Łodzią), w Gdyni i teraz w Kielcach od 2 tygodni. Powiem tak - lekarze rewelacyjni, w dodatku szpital założył profesor, który uczestniczył przy pierwszym in vitro w Polsce, pracują tam też jego synowie (mili, konkretni) i ogólnie co do opieki i skuteczności nie mogę złego słowa powiedzieć. W dodatku w samym szpitalu jest czysto, idealny porządek, lekarz wychodził do pacjenta i dopiero w ten sposób zapraszał do gabinetu - z taką kulturą jak w Gamecie, jeszcze nigdzie się nie spotkałam, a przerobiłam trochę tych klinik, szpitali, przychodni. Tylko ta komunikacja przez recepcję ssie.
Anika - dobrze pamiętam, że Ty do dr Banach chodzisz, prawda? Powiedz jej jak wygląda sytuacja, na pewno zrozumie i obiecaj jej, że np. będziesz tylko pisać SMSy, żeby nie trafić na jakiś zabieg czy 'ostry' dyżur.
Anika - dobrze pamiętam, że Ty do dr Banach chodzisz, prawda? Powiedz jej jak wygląda sytuacja, na pewno zrozumie i obiecaj jej, że np. będziesz tylko pisać SMSy, żeby nie trafić na jakiś zabieg czy 'ostry' dyżur.
Mi się wydawało ze zero humorów - po cxym moj maz ze stoickim spokojem posadził mnie przed kompem i włączył mi to
https://youtu.be/rYzmgZqk1yU
no właśnie jak mamy mieć obiektywny ogląd, siedząc w pralce?
G
gość_forum
Gość
Dorotamie nie sądze choć jestem typem człowieka z adhd ale wiem ile mam lat i jak bardzo zależało mi na tej ciąży,więc naprawdę się oszczędzałam ,choć lekarz mi nawet specjalnie nie kazał bo wszystko było KSIĄŻKOWO!!!!! po wszystkim powiedzieli mi że bardzo BARDZO!!!! dużo ciąz mnogich tak sie kończy nie chciałam i chyba nadal w to nie wieże że je straciłam (nic żadnych dosłownie żadnych dolegliwości,mdłości ,wymiotów,jakiś bóli nic dosłownie nic ) przyszło niespodziewanie i z nienacka cholera wie skąd i od czego bardzo Cię proszę uważaj nauczona moimi przestrogami!!!! WIEM ,ŻE MOŻESZ POWIEDZIEĆ ŻE TYLE BLIZNIAKÓW SIE RODZI i JEST OK........!!!!! ale każda ciaza jest inna jak to powtarza wam nieustannie Kate 7 po prostu z całego serca,Cie przestrzegam i B A R D Z O kibicuję
G
gość_forum
Gość
Dorka po prostu chcę aby Tobie sie udało w 100% tak mam ja wracam do prób po ślubie a ślub 5 grudnia sraczkę mam jak cholera!!!!! choć już miałam ślub kiedyś cywilny (15 Lat żyłam z mężem ale mnie zdradził i czas nowe ) teraz wreszcie biorę kościelny z moim nowym pużno ale co tam a zacznę chyba od 4 iui bo na in vitro to już sie raczej nie załapię przaez pieprzonych PISOWCÓW!!!!!! zabraknie mi czasu w maju 40 stka
annemarie
trojaczki ma???????
Niee,ale jedna po drugiej bo jej maz chcial syna...juz sie cgyba nie doczeka
Nikaaa
Witajcie.
Też jestem w trakcie ivf. Pierwszy transfer ze świeżych zarodków beta 9 dpt 14,64, 11 dpt 3,39 Następnie criotransfer 2 zarodeczków klasy 8AA beta 10dpt- 22,9, 12 dpt 84,63, 14 dpt 153,40 16dpt- 97,14, 17dpt 111,9 , usg z małym pęcherzykiem i tydzień później beta 25,24. Liże rany, ale 14.11 wizyta kontrolna i pewnie 21 kolejny transfer . Został mi jeden zarodeczek. Jeżeli sie nie uda to wszystko od nowa
Też jestem w trakcie ivf. Pierwszy transfer ze świeżych zarodków beta 9 dpt 14,64, 11 dpt 3,39 Następnie criotransfer 2 zarodeczków klasy 8AA beta 10dpt- 22,9, 12 dpt 84,63, 14 dpt 153,40 16dpt- 97,14, 17dpt 111,9 , usg z małym pęcherzykiem i tydzień później beta 25,24. Liże rany, ale 14.11 wizyta kontrolna i pewnie 21 kolejny transfer . Został mi jeden zarodeczek. Jeżeli sie nie uda to wszystko od nowa
Beti39 no niestety masz racje, ciąże mnogie to ciąże wysokiego ryzyka...albo poród przedwczesny, albo zakażenie, albo... My tez marzyliśmy o bliźniakach, ale ja bym cała ciąże świrowała.
anika nieprofesjonalna ta klinika, a co to za klinika? bo cos mi uciekło.. dla mnie to ewidentne wyłudzenie kasy - w końcu pójdziesz na wizytę zamiast bawić się w głuchy telefon..
kachna po pierwsze życzę Ci co najmniej 16kg, ale nie dlatego ze jestem wredna bo maluchy to ok. 3,5 x 2 = 7kg , łożysko 0,8kg, macica 1kg, krew 1,5kg, woda 1,5kg, piersi 0,5kg co daje ok. 12,5kg no i 3,5kg tłuszczyku bo rezerwę trzeba mieć żeby maluchy wykarmić to takie minimum moim zdaniem..u mnie rezerwa jest i to powyżej 3,5kg
miłego wieczoru seniority
anika nieprofesjonalna ta klinika, a co to za klinika? bo cos mi uciekło.. dla mnie to ewidentne wyłudzenie kasy - w końcu pójdziesz na wizytę zamiast bawić się w głuchy telefon..
kachna po pierwsze życzę Ci co najmniej 16kg, ale nie dlatego ze jestem wredna bo maluchy to ok. 3,5 x 2 = 7kg , łożysko 0,8kg, macica 1kg, krew 1,5kg, woda 1,5kg, piersi 0,5kg co daje ok. 12,5kg no i 3,5kg tłuszczyku bo rezerwę trzeba mieć żeby maluchy wykarmić to takie minimum moim zdaniem..u mnie rezerwa jest i to powyżej 3,5kg
miłego wieczoru seniority
reklama
Beti39 no niestety masz racje, ciąże mnogie to ciąże wysokiego ryzyka...albo poród przedwczesny, albo zakażenie, albo... My tez marzyliśmy o bliźniakach, ale ja bym cała ciąże świrowała.
Naprawdę????? :-O dlaczego zakażenie???
Podziel się: