reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

@kate_p7 Kochana. Nie daj się zwodzić:) Co drugi chłopiec to Staś dzisiaj. A Przemek przynajmniej nie tak popularnie. Zrobiłam nawet ranking imion i tabelki:) Imiona dziewczynek, chłopców, no i kombinacje dla parki mieszanej ;)
Mamy dodatkowe utrudnienia. Imiona muszą być tak samo pisane i po polsku i po włosku. Jest gimnastyka :)

reklama
moniusia ja dzień po tym jak beta spadła nie poszłam do pracy, dosłownie cały dzień przeryczałam i to mi bardzo pomogło. Zadzwoniłam do mamy i powiedziałam co i jak. Czyli tak naprawdę przyznałam się, do tego, że juz jestem po transferze. Wcześniej nie mówiłam rodzicom, bo chciałam im zrobić niespodziankę :/ Nie udało się, wiec póki co zastrzegłam im, że nie chcę o tym rozmawiać. Moja szwagierka na informację, że czwarty raz nam się nie udało, napisała "przykro mi' a potem poleciała litania o chorobach jej dzieci.
Wiecie co zauważyłam? Że ludzie dookoła też już jakby się przyzwyczaili do tego, że co chwilę próbujemy i nic z tego nie wychodzi, więc chyba dla nich już nie jest to jakaś "wielka sprawa".

Kate właśnie dlatego, że każdy przypadek jest inny i trzeba dopasować wszystko odpowiednio do problemu ja nigdy nie biorę niczego sama, bez wiedzy lekarza. Na pewno zapytam na wizycie lekarza co by polecił.

Witam,kiedyś należałam do tego chyba forum przy pierwszej ciąży po IVF. Teraz podchodzimy drugi raz w programie rządowym i szukam pomocy. Mam mieć robiony transfer 5dniowego zamrożongo zarodka na cyklu sztucznym na estrofemie. Podgląd przed transferem miałam miec ok.16dc, zarejestrowalam się na 16dc i teraz zastanawiam sie czy nie jest zapoxno, czy lepiej zarejestrowac się np na 12dc? wypada weekend akurat a 15dc nie możemy jechać i sama nie wiem jak zrobić...

Syllkaa ja miałam crio na cyklu po estrofemie w 18 dc a usg kontrolne miałam właśnie 12 dc, ale skoro masz tak wyznaczoną wizytę , to chyba lekarz wie co robi :)

moniusia trzeba odreagować !!!! Bo inaczej psychicznie można ześwirować nie warto emocji trzymać w sobie bo to do niczego dobrego nie prowadzi. Ja tez byłam załamana po ostatnim podejściu ale jak zaczęłam planować kolejną próbę to mi się zrobiło lżej i się z tym pogodziłam teraz żyje kolejna próbą :) Także kochana dużo siły do dalszej walki Ci życzę !!!!!!!!!

I dobrze zrobiłaś.. pewnie, że trzeba wierzyć i żyć kolejnymi próbami, no bo co innego możemy zrobić?! :) Tobie tez dużo siły;*

moniusia ja dzień po tym jak beta spadła nie poszłam do pracy, dosłownie cały dzień przeryczałam i to mi bardzo pomogło. Zadzwoniłam do mamy i powiedziałam co i jak. Czyli tak naprawdę przyznałam się, do tego, że juz jestem po transferze. Wcześniej nie mówiłam rodzicom, bo chciałam im zrobić niespodziankę :/ Nie udało się, wiec póki co zastrzegłam im, że nie chcę o tym rozmawiać. Moja szwagierka na informację, że czwarty raz nam się nie udało, napisała "przykro mi' a potem poleciała litania o chorobach jej dzieci.
Wiecie co zauważyłam? Że ludzie dookoła też już jakby się przyzwyczaili do tego, że co chwilę próbujemy i nic z tego nie wychodzi, więc chyba dla nich już nie jest to jakaś "wielka sprawa".

Oooo tak :)! Teksty typu: "U nikogo nie jest kolorowo", "Takie jest życie", "W każdej rodzinie są jakieś problemy", "Myślisz, że mi jest łatwo, też nie jest kolorowo przeciez mój nic nie robi, wraca z pracy i nie ma na nic siły, a ja sama z dziećmi, sama się domem zajmuje... nawet nie wiesz jakim ciężarem jest macierzyństwo" FAKTYCZNIE TRAGEDIA ;( ;( ;(
[*]
[*]
[*]
[*]
[*]
[*]
[*]
[*] ....... ;)))))) :angry: :angry: :angry:

kate,
czyli jeśli mam nie tak coś z tarczycą to jodu nie brać? Tzn. biorę tylko euthyrox, ale codziennie piję wodę z jodem, bo myślałam, że pomaga, a nie szkodzi :szok:

Ostatnia edycja:
Syllkaa ja miałam crio na cyklu po estrofemie w 18 dc a usg kontrolne miałam właśnie 12 dc, ale skoro masz tak wyznaczoną wizytę , to chyba lekarz wie co robi :)

źle napisałąm,dr kazal mi zrobic poglad ok 14dc a ja zarejestrowalam sie na 16dc. zastanawiam się czy nie przelozyc na 12dc,bo akurat 14dc to niedziela a w sobote i w poniedzialek maz nie moze wziasc urlopu a musi byc tez na wizycie papiery podpisac...

reklama
Do góry