reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Magda ja bylam pacjentka dr G w invimedzie. Udało sie za drugim transferem:)

Beti witaj i tu:*

Bety72 kibicuje w walce z kamykami! A pozniej wracasz po malenstwo:)))

Najki mna dr G tez fachowo sie zajal. Znalazl wodniaka, skierowal na operacje itd. Jajowody niesprawne, po operacji jednego brak. Konkret facet. Dostalam sie w istatniej chwili na rządowke bo od stycznia tego roku juz podobno nie kwalifikowali. Kontakt mailowy. Nie jest to klinika idealna, ale mi pomogli wiec.. nie mam co narzekac.

Hess slyszalam o tym gozdziku ale nie próbowałam. Współczuję bolu zeba:(

Dziewczyny bylam w czwartek na wizycie. Kurdupelka wazy 677g:)
Wierzga i fika, wszystko ok.
W przyszlym tyg powinnam miec usg i echo serduszka. Czekam na telefon od kardiolog.

reklama
Fruit ja juz bez brzucha ale wszystko to prawda. U mnie akurat tylki z pecherzem był spokój. W ostatnich 3 tyg naszlam woda tak ze zadne buty nie wchodzily. Miałam 11 kg na plusie plus 4 w pakiecie wody w ostatnim momencie. 3tyg po porodzie mam 1 kg na plusie.
Teraz jest inny ..balast...;) musisz wykonywać wszystko jedną ręką bo na drugiej wisi ci dziecko. A wcale nuw noszę i nie bujam. Ale jak jestem sama i muszę przygotować sobie cos do zjedzenia i zjeść a młody po cycu nie chce spac to jest hardcore.
Życzę wsztstkim najpierw tych cudownych niedogodnosci w ciąży a później jeszcze więcej sił i cierpliwości szczegolnie jesli chcecie karmić piersią. Nikt mi nie powiedział że to będzie takie trudne ... ale daje rade.
Przesyłam fluidki juz nie ciążowe ale synysiowe &&&&&&&&&&&

No proszę czyli jest jednak parę kobiteko, które odwiedziły invimed, ja od początku należę do Pani Doroty,udało się za pierwszym razem o teraz też do niej chodzę. Przyszłe mamusie jeśli chodzi o piers to trzeba być na początku cierpliwym, ja po cc przez 3 dni miałam niby mleczko ale malutko potem laktacjia tak się rozkręciła że mały miał problem z polykaniem mleczka,często mi się krztusil jak chciałam na moment odstawić to mleko sikalo po całym pokoju ☺☺mogłam wtedy chyba armię wykarmic,karmilam przez 8 miesięcy ale mój misio gdy posmakował innego jedzonka moim mleczkiem zaczal gardzic; ) i szczerze doradzę wam że codziennie na śniadanie jadłam tylko mleko (kasza manna,płatki owsiane itp.i mleczka miałam mnóstwo) także kobitki szybko brać się w garść walczyć nadal aż do skutku i wtedy będziemy mogły pisać już tylko o pieluchach.

A jeśli chodzi o ludzi którzy krytykuja ivf, są to ludzie bez serca...nie powinni wogole wyrażać swojego zdania, nie są w stanie zrozumieć nas,staram się nie czytać tego typu wypowiedzi bo czasami to bardzo boli,jak można obrażać dzieci i mówić że są inne...bez komentarza...

A jeśli chodzi o ludzi którzy krytykuja ivf, są to ludzie bez serca...nie powinni wogole wyrażać swojego zdania, nie są w stanie zrozumieć nas,staram się nie czytać tego typu wypowiedzi bo czasami to bardzo boli,jak można obrażać dzieci i mówić że są inne...bez komentarza...

Sa inne - sa owocem prawdziwej milosci i dojrzałości dwojga ludzi :)

Zastanawiam się czy PiS zmieni decyzję w sprawie przedłużenia ivf bo ostatnio oglądałam wypowiedź Dudy i mówił że od razu nie mogą tego zmienić,muszą zastanowić się bo niektóre pary nie wykorzystają do czerwca 2 pozostałych zarodków z refundacji a dalej musieli by płacić za zabiegi (a jakim prawem w końcu byli w programie ). Także zobaczymy, chyba że ta wypowiedź była tylko po to aby zamydlić oczy...

fruitof to będę Cię śledzić z telefonu bo idziemy z M na kolacje. Jak to stwierdził mój M, ze to może ostatni spokojny wieczór piątkowy :-D

kate czyżby to już ???:szok:
niepokojąco długo się nie odzywasz, siedzę jak na szpilkach i trzymam w razie "w" kciuki! :tak:;-)

reklama
Dorota,najki miałam wczoraj gosci :sorry: i sobie odpoczywalam od BB. Zostałam przegłosowana wczoraj z imieniem. Wszystkim podoba się Staś a nie Przemek, wiec zobaczymy co na to M. Bo może kolejność zmienimy... ale ja chce Przemka!! I co ze się mniej podoba.. Jeszcze Stefan byl podrzucony fuuuuuj...

Do góry