reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Fruit Powodem zmiany kliniki było to, że np miałam mieć transfer we wrześniu, okazało się, że M musi brać suplement przez 3 miesiące więc przesunął się na grudzień, ledwo się załapaliśmy bo klinika wyczerpała już refundację na dany rok. Kolejny transfer miał być w marcu, dzwonię w marcu umówić się i usłyszałam, żebym dzwoniła w lipcu bo refundacja na pierwsze pół roku już tez została wyczerpana. Ręce mi opadły.
Do pracy lekarzy natomiast nie mam zastrzeżeń.
Przed kwalifikacją mieliśmy badanie hormonów, M badanie nasienia DNA plemników.

reklama
Pytam dlatego, że ja tez kilka lat temu leczylam się w Mysłowicach ale zmuenilam klinikę teraz tez pkanuje zmienić i przychodzi mi do glowy myśl czy to czasem ze mną jest czasem cos nie tak że zmueniam te kliniki..... A powiedz polecilabys gyncentrum bo opinie sa różne wiadomo sa zwolennincy i przeciwnicy sle jakczytalsm opinie to odnioslam wrazenie ze duza czesc tych pozytywnych jest poprostu podstawiona

Ostatnia edycja:
Dobry :)
A ja sobie od rana ukladam liste pytan i badan do mojej kliniki i zarazem do kliniki ivf.

Moze Wy podsuniecie pomysly jakie badania sa wazne przed ivf?

W mojej klinice zapytam tez o przeciwciala przeciwplemnikowe no i ta nieszczesna rezerwe jajnikowa.

Uważam, że trzeba czuć, że wszyscy w klinice robią wszystko co w ich mocy żeby osiągną Twój sukces. Ja w Poznaniu tego nie czułam, wszystko działo się z przypadku i czułam, że marnują nam cenny czas i dlatego od razu zmieniliśmy na Białystok.

Jeera86 uważam, że histeroskopia jest bardzo ważna, żeby było wiadomo, że macica ma dobrą budowę. Ja miałam zrobionà jeszcze laoaroskopie i dzięki niej wyszło, że mam endomettioze. A nie miałam, żadnych objawów. Wszystko było jak w zegarku.

Kachna a powiedz mi ta histetoskopia idziesz do szpitala masz zabieg wychodzisz o normalnie funkcjonujemy czy wiaze sie to z dluzszym pobytem w szpitalu i zwolnieniem??

Fruit obecnie jestem w takim stanie, że już nic nie wiem. Gdzie lepiej. W poprzedniej klinice czułam, że nic się nie dzieje, cały czas czekanie...
W tej natomiast dzieje się sporo, bo masa badań, lubię swojego lekarza i mam do niego zaufanie, ale jeżeli chodzi o to co pisze kachna84, to nie wiem czy czuję coś takiego :(
Poleciłam koleżance gyncentrum chodziła dwa miesiące do mojego lekarza i dzisiaj ma właśnie wizytę pęcherzykową...
Ja natomiast nadal w czarnej du... :/

reklama
Do góry