reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Fruit Powodem zmiany kliniki było to, że np miałam mieć transfer we wrześniu, okazało się, że M musi brać suplement przez 3 miesiące więc przesunął się na grudzień, ledwo się załapaliśmy bo klinika wyczerpała już refundację na dany rok. Kolejny transfer miał być w marcu, dzwonię w marcu umówić się i usłyszałam, żebym dzwoniła w lipcu bo refundacja na pierwsze pół roku już tez została wyczerpana. Ręce mi opadły.
Do pracy lekarzy natomiast nie mam zastrzeżeń.
Przed kwalifikacją mieliśmy badanie hormonów, M badanie nasienia DNA plemników.

reklama
Pytam dlatego, że ja tez kilka lat temu leczylam się w Mysłowicach ale zmuenilam klinikę teraz tez pkanuje zmienić i przychodzi mi do glowy myśl czy to czasem ze mną jest czasem cos nie tak że zmueniam te kliniki..... A powiedz polecilabys gyncentrum bo opinie sa różne wiadomo sa zwolennincy i przeciwnicy sle jakczytalsm opinie to odnioslam wrazenie ze duza czesc tych pozytywnych jest poprostu podstawiona

Ostatnia edycja:
Dobry :)
A ja sobie od rana ukladam liste pytan i badan do mojej kliniki i zarazem do kliniki ivf.

Moze Wy podsuniecie pomysly jakie badania sa wazne przed ivf?

W mojej klinice zapytam tez o przeciwciala przeciwplemnikowe no i ta nieszczesna rezerwe jajnikowa.

Uważam, że trzeba czuć, że wszyscy w klinice robią wszystko co w ich mocy żeby osiągną Twój sukces. Ja w Poznaniu tego nie czułam, wszystko działo się z przypadku i czułam, że marnują nam cenny czas i dlatego od razu zmieniliśmy na Białystok.

Jeera86 uważam, że histeroskopia jest bardzo ważna, żeby było wiadomo, że macica ma dobrą budowę. Ja miałam zrobionà jeszcze laoaroskopie i dzięki niej wyszło, że mam endomettioze. A nie miałam, żadnych objawów. Wszystko było jak w zegarku.

Kachna a powiedz mi ta histetoskopia idziesz do szpitala masz zabieg wychodzisz o normalnie funkcjonujemy czy wiaze sie to z dluzszym pobytem w szpitalu i zwolnieniem??

Fruit obecnie jestem w takim stanie, że już nic nie wiem. Gdzie lepiej. W poprzedniej klinice czułam, że nic się nie dzieje, cały czas czekanie...
W tej natomiast dzieje się sporo, bo masa badań, lubię swojego lekarza i mam do niego zaufanie, ale jeżeli chodzi o to co pisze kachna84, to nie wiem czy czuję coś takiego :(
Poleciłam koleżance gyncentrum chodziła dwa miesiące do mojego lekarza i dzisiaj ma właśnie wizytę pęcherzykową...
Ja natomiast nadal w czarnej du... :/

reklama
Do góry