reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hess, kciuki! Rozwalisz system tym razem :)

Martka, co za prostak z tego lekarza.... no niestety są buraki... 3mam kciuki za CIebie.. dasz radę.. :)

DZIEWCZYNY HELP... napisałam do endo po skierowanie na glukoze i insuline po obciążeniu i poprosiłam o recepty na tabletki (bo chyba muszę mieć co nie?) żeby zbadać prolaktynę i testosteron, bo kazał po obciążeniu..

A on mi odpisał, że wysyła skierowanie i, że: "proszę zrobić jedynie glukozę i insulinę po obciążeniu. Pozostałych badań proszę nie robić po obciążeniu glukozą. "

O kij mu chodzi? :p

Zapytałabym się go, ale nie chcę wyjść na głupią ;D Bo, albo nie wiem o co chodzi, albo wiem i to on się pomylił ;p

Ostatnia edycja:
reklama
Kochane a w którym dniu cyklu mialyscie robiony transfer przy mrozaczkach? We wtorek mam wizytę i siedzę jak na szpilkach☺bo tak myślę moja gin.z kliniki powiedziała że jak dobrze pójdzie to jeszcze pod koniec listopada będzie transfer ale we wtorek będę mieć wizytę u niej, to będzie mój 15dc a ok.27.11 będę mieć kolejny okres i ciągle się zastanawiam czy to odbędzie się teraz czy dopiero w grudniu. Jestem w gorącej wodzie kąpana☺☺za nim doczekam do tego wtorku może wy mi szybciej odpowiecie☺☺

Moniusia ja bym zrozumiala zeby zrobic glukoze z krwi na czczo, a co do insuliny n i e kumam:p

Magda u mnie transfer byl chyba w 17dc. Od drugiego dnia estrofem itd..

Kurde ja bym go zrozumiała tak, że mam zrobić właśnie te glukoza insulina z obciążeniem, bo na to mi wyśle skierowanie, a resztę jeśli by mi wysłał te recepty to to, że po prostu nie robić w ten dzień co będę robić glukozę. Ale on mi tak dziwnie napisał, że nie wiem czy mi wyśle te recepty.. :( Do niego nie ma numeru telefonu i strasznie cięzko się z nim dogadać, a nie uśmiecha mi się płacić 150 zł za to, że mi tylko wypisze receptę..

Moniusia pozostałe badania w innym dniu, nie w dniu kiedy bierzesz glukozę. A z ta insuliną to też nie kumam, przecież to jest chyba to badanie z glukozą? A prolaktynę chyba się bada również w wariancie po obciążeniu ale do tego są potrzebne tabletki. Ale nie wiem czy się od tych badań z obciążeniem - czyli po podaniu tabletki przy badaniu prolaktyny nie odchodzi? Jak coś pomieszałam to liczę, że skorygujecie.
Magda, u mnie lekarka coś wspomina o 18dc, a estrofem biorę od 2 dnia cyklu, ale to pewnie ze względu na wiek i niezbyt grube endometrium?

Tak, tak to jest łączne to to rozumiem. Kazał mi zrobić normalną i z obciązeniem. Jedynie nie wiem jak zrobić tą prolaktynę i testosteron z obciążeniem. Napisałam do koleżanki, która pracuje w przychodni, zobaczę co odpisze.

Ale chyba dobrze go rozumiem, że chodzi mu o to, żeby nie robić reszty badań w dniu kiedy będę robić glukozę.

Ostatnia edycja:
Moniusia , lekarz Ci zlecił te badania z obciążeniem? Ja miałam 2 x panel badań i szłam z marszu, niektóre robiłam w określonym dniu cyklu. Tak jak pisałam, prolaktyny z obciążeniem już chyba się nie robi? Albo w określonych przypadkach?

Kochana, on napisał tak za pierwszym razem:

Witam.

proszę o wykonanie oceny stężenia insuliny i glukozy na czczo oraz w 1 i 2 godzinie po obciażeniu 75g Glukozy+ prolaktyna+tesosteron, DHEAS, androstendion i 17OHprogestron + AMH.

Więc ja zrozumiałam, że tą prolaktynę i testosteron mam zrobić po obciążeniu.

reklama
Do góry