reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hess, kciuki! Rozwalisz system tym razem :)

Martka, co za prostak z tego lekarza.... no niestety są buraki... 3mam kciuki za CIebie.. dasz radę.. :)

DZIEWCZYNY HELP... napisałam do endo po skierowanie na glukoze i insuline po obciążeniu i poprosiłam o recepty na tabletki (bo chyba muszę mieć co nie?) żeby zbadać prolaktynę i testosteron, bo kazał po obciążeniu..

A on mi odpisał, że wysyła skierowanie i, że: "proszę zrobić jedynie glukozę i insulinę po obciążeniu. Pozostałych badań proszę nie robić po obciążeniu glukozą. "

O kij mu chodzi? :p

Zapytałabym się go, ale nie chcę wyjść na głupią ;D Bo, albo nie wiem o co chodzi, albo wiem i to on się pomylił ;p

Ostatnia edycja:
reklama
Kochane a w którym dniu cyklu mialyscie robiony transfer przy mrozaczkach? We wtorek mam wizytę i siedzę jak na szpilkach☺bo tak myślę moja gin.z kliniki powiedziała że jak dobrze pójdzie to jeszcze pod koniec listopada będzie transfer ale we wtorek będę mieć wizytę u niej, to będzie mój 15dc a ok.27.11 będę mieć kolejny okres i ciągle się zastanawiam czy to odbędzie się teraz czy dopiero w grudniu. Jestem w gorącej wodzie kąpana☺☺za nim doczekam do tego wtorku może wy mi szybciej odpowiecie☺☺

Moniusia ja bym zrozumiala zeby zrobic glukoze z krwi na czczo, a co do insuliny n i e kumam:p

Magda u mnie transfer byl chyba w 17dc. Od drugiego dnia estrofem itd..

Kurde ja bym go zrozumiała tak, że mam zrobić właśnie te glukoza insulina z obciążeniem, bo na to mi wyśle skierowanie, a resztę jeśli by mi wysłał te recepty to to, że po prostu nie robić w ten dzień co będę robić glukozę. Ale on mi tak dziwnie napisał, że nie wiem czy mi wyśle te recepty.. :( Do niego nie ma numeru telefonu i strasznie cięzko się z nim dogadać, a nie uśmiecha mi się płacić 150 zł za to, że mi tylko wypisze receptę..

Moniusia pozostałe badania w innym dniu, nie w dniu kiedy bierzesz glukozę. A z ta insuliną to też nie kumam, przecież to jest chyba to badanie z glukozą? A prolaktynę chyba się bada również w wariancie po obciążeniu ale do tego są potrzebne tabletki. Ale nie wiem czy się od tych badań z obciążeniem - czyli po podaniu tabletki przy badaniu prolaktyny nie odchodzi? Jak coś pomieszałam to liczę, że skorygujecie.
Magda, u mnie lekarka coś wspomina o 18dc, a estrofem biorę od 2 dnia cyklu, ale to pewnie ze względu na wiek i niezbyt grube endometrium?

Tak, tak to jest łączne to to rozumiem. Kazał mi zrobić normalną i z obciązeniem. Jedynie nie wiem jak zrobić tą prolaktynę i testosteron z obciążeniem. Napisałam do koleżanki, która pracuje w przychodni, zobaczę co odpisze.

Ale chyba dobrze go rozumiem, że chodzi mu o to, żeby nie robić reszty badań w dniu kiedy będę robić glukozę.

Ostatnia edycja:
Moniusia , lekarz Ci zlecił te badania z obciążeniem? Ja miałam 2 x panel badań i szłam z marszu, niektóre robiłam w określonym dniu cyklu. Tak jak pisałam, prolaktyny z obciążeniem już chyba się nie robi? Albo w określonych przypadkach?

Kochana, on napisał tak za pierwszym razem:

Witam.

proszę o wykonanie oceny stężenia insuliny i glukozy na czczo oraz w 1 i 2 godzinie po obciażeniu 75g Glukozy+ prolaktyna+tesosteron, DHEAS, androstendion i 17OHprogestron + AMH.

Więc ja zrozumiałam, że tą prolaktynę i testosteron mam zrobić po obciążeniu.

reklama
Do góry