reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ja też jestem, ale mnie nie ma :D.

Trzeba było objechać nieco cmentarzy w weekend.

DorotaMie - UUUU, już nie mogę się doczekać werdyktu ile masz Kropków :tak:

Ja dziś dzień zaczęłam od lekarza rodzinnego, by mi dał skierowania na badania, które zleciło mi Novum......po co mam tyle kasy płacić.??!! Dał, ale nie na wszystkie, ale tylko dlatego, że pozostałe i tak byłyby płatne. Więc pojutrze idę do Lux Medu i może wydębie brakujące badania od internisty. Mąż dostał, więc może i ja dostanę :-D Ale człowiek musi w życiu kombinować!!!

A jutro zaczynam dzień od dentystki...... jupi jajjej !!:baffled:

reklama
Cześć dziewczyny , proszę napiszcie co sądzicie o mojej becie bo mi się wydaje , że jest niska
icon_sad.gif
(

7 dpt - 30,75
to właściwie jest 6,5 dni po transferze ponieważ transfer 5 dniowej blastocysty był w poniedziałek o godzinie 19 a betę zrobiłam dziś o 7 rano.

P.S: Kate , nie mogę wysłać do Ciebie prywatnej wiadomości.

Dorota, ja też nie mogę się doczekać ;) dawaj szybko znać :)

agnieszka, na moje jest dobrze :))

KATE, jeśli jeszcze nie urodziłaś ;D ... albo inne dziewczyny:

Mam zrobić tą prolaktynę z obciążeniem, 17oh progesteron i testosteron - OBOJĘTNIE W JAKIE DNI CYKLU MOGĘ TO ZROBIĆ??? Bo jutro 3 dzień cyklu, ale wolałabym zrobić te badania później jak będę miała już skierowanie na glukozę..

Moniusia, ja nie wiem :/

Agnieszka, najważniejszy jest przyrost bety! trzymam kciuki, by za dwa dni wynik był proporcjonalnie wyższy :)

Kate, Anne?

Cześć
Pozdrawiam wszystkie, pochorowałam się, więc w łóżku leżę i się nie udzielam.
No i zaczęłam nowy cykl, mam nadzieje, że ten transferowy :)

Kurde to już nie wiem co robić...

Ale z "pozytywnych" wieści to to, że wiemy co jest przyczyną u M.. żylaki moszny.. będzie operowany laparoskopowo.. dr powiedział, że te witaminy co dają w klinikach to nie mają sensu w tym przypadku.. Przepisali też pregnyl.. ale nie rozmawiałam kiedy ma go brać czy teraz czy kiedy ..Bo dopiero wraca.

I czytam, że faktycznie bardzo negatywnie żylaki wpływają na płodność, a jeśli się podleczy to jeśli nie naturalnie to jest o wiele większa szansa przy ivf po operacji..
także chociaż to.. :)

reklama
moniusia po operacji parametry mogą tez się pogorszyć. Zróbcie depozyt na zapas.

agnieszka już opróżniłam skrzynkę :-p co do bety jest dobra, po prostu implantacja mogła być o dzień później. Wczoraj mogła być np. 15, czyli dwucyfrowa, czyli poprawnie. Ale wczoraj jeżeli 15 było we krwi, to w moczu dopiero się pojawiło hcg wczoraj (6dpt). Tak jak piszą dziewczyny ważny jest przyrost, w 10dpt powinna być trzycyfrowa, ale jak będzie 90 to tez dobrze rokuje:-)

Ja nadal w dwupaku:-) normalnie ciąża donoszona. Jednak cały czas się boje, czy przy porodzie nic się nie stanie, jakieś niedotlenienie czy coś....

Do góry