reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

anika lekarz powiedział tak,żebyś nie "swirowała" jak @ się opóźni. Po tak mało zaawansowanej ciąży, raczej nie ma co się macica kurczyć itp.. Ale sam stres może spowodować opóźneinie cyklu. Bo głowa i macica to jedno ciało:-p Mogą tez ujawnić się torbiele, lub pojawić. ujawnić bo w ciąży często powstają i nie jest to nienormalne. Albo po poronieniu pojawiają się torbiele czynnościowe, które często się potrafią same wchłonąć. Zabieg w 8-9tc to coś zupełnie innego, endometriu musi się zagoić, hormony wrócić do normy. Jednak nie u każdej kobiety. Czasem po zabiegu organizm szybko wraca do normy. A czasem kobiety mają poważny problem z hormonami, nawet mlekotok może się pojawić. Bo organizm pomyśli, że dzieciątko jest na świecie. Ale tu mówimy o ciążach powyżej 8tc, gdzie faktycznie zarodek nadal w 8tc się rozwijał..Wszystko wróci do normy, grunt to nie nastawiać się że będzie inaczej:-p

reklama
Jestem właśnie na obciążeniu glukoza, jak ja tego nie cierpie, zaraz tu zasne :p niestey podejrzewam że będę miała cukrzyce, już badanie na czczo glukometrem wyszło 98 a z reguły miałam zawsze kolo 80.... Czuję że czeka mnie powrót na dietę :(

Hess, w ostatnich dniach się pilnowalam.... Wczoraj ostatni posilek zjadłam o 19, dziwię się bo akurat na czczo miałam zawsze bardzo dobry cukier .. ludze się tylko ze może pomiar glukometrem nie jest do końca miarodajny i z żyły wyjdzie inaczej.... Swoją drogą odstawiłam też metformine, może to też ma związek... Nic to, trzeba będzie być na diecie to będę, to dla mnie żadna nowość :p

DorotaMie - to był doktor "Pałka", tak tu o nim pisałyśmy zawsze, hehe. Domyślasz się kto?
Co do drzwi w kamienicy......pamiętaj, że są różne typy wózków, nie tylko takie obok siebie, ale też takie jeden za drugim ;-)

albo :-D:-D

Zobacz załącznik 717205

@Hess Hahahahahaha. Nie mogę przestać się śmiać z tego tramwaju :))) Mój ortodonta ma trojaczki.
Taki wózio z kolei nie zmieściłby się w mojej windzie. W kamienicy mamy przedpotopowe cudo 50cm/100cm.
Musiałabym sam wózek puszczać windą na dół, a sama gonić po schodach, co by na parterze nikt mi dzieci nie porwał;)
Ja jednak chciałabym po afrykańsku dzidzię w chuście. Może jest jakaś technika owijania dwóch sztuk? :)
Pałkę znam oczywiście :) W poprzednim cyklu robił mi transfer. Nawet niezłe miałam o nim zdanie wcześniej, kurczę.

Dziewczyny. Rany boskie
BETA HCG przyrosła mi przez ostatnie 48 H blisko trzykrotnie i 16 dni po zapłodnieniu (14dpt) wynosi
487,4

@Kate, czy to bliźniaki?

Dorota teraz tylko usg prawdę Ci powie. Na forum były już różne przypadki. Były bety jeszcze większe od waszych a transfer jednego zarodka był. No i jeden to chłopak a druga to baba:-p rzadko bo rzadko ale bety są wysokie tez z jednego zarodka. Ważne ze pięknie rośnie, czyli oba dobrze rokują, jeżeli są dwa ;-)

reklama
Do góry