reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Hess, tak komercyjnie też są refundowane :) sama byłam tym zdziwiona :)

ewix, kciuki również!!! Ja mam mega stresa ...

najki,
eh ;/ oby się mylił, tylko nie patrz na niego później, bo w błąd Cię może wprowadzić.. jak mnie :[[[[[[ Ja już na bank nie kupuję testu ^^

kate, o ja.. no, ale chociaż tyle. W sumie pytali się mnie czy to pierwsze podejście, ale też coś pytali z poronieniami czy były, bo jak były to się ponoć też nie należą tak to zrozumiałam. No i że powyżej jakiegoś wieku też są nierefundowane.

kate_p7 - ale się u Ciebie dzieje!! Jednak wierzę, że ostatecznie wszystko będzie dobrze :tak:
Powiem Ci, że jakoś po tej wczorajszej wizycie w Novum jestem pozytywnie nastawiona, tzn jakby co do KD też byłam pozytywnie nastawiona, ale cieszę się, że spróbujemy z nową stymulacją, zupełnie inaczej. Oby to pomogło. I lekarka takie dobre wrażenie zrobiła na mnie, przynajmniej po I wizycie ;-)

Dziewczyny, a jak podchodzi się komercyjnie, to leki typu Menopur nadal są refundowane?? Prawda??

najki - Ty to lubisz się katować. Tak jak pisze kate, robisz sobie z mózgu kalafiora. Po co te sikańce?.....One prawdy Ci nie powiedzą. Robisz raz betę i koniec.....a tak.....nadal nic nie wiesz, bo zaczyna się gdybanie, że może za wcześnie, może za mało czuły, MOŻE....

Hess mam jeszcze w lodówce całe opakowanie Menopuru, które kupiłam w refundowanej cenie (ta mniejsza dawka) - jedyne co, to otworzyłam pudełko, bo zastanawiałam się czy to to samo co ta większa dawka czy mam wszystko razem pomieszać, ale leki są w próżniowym opakowaniu - więc jak coś, chętnie Ci odsprzedam po tej niskiej cenie. Mi i tak się już nie przyda, a data przydatności jest chyba do połowy 2016.

Ech, faktycznie, doczytałam na MZ, że te leki wszystkie to refundacja do 3 cykli jest. Moja radość nieco już osłabła, no ale.......

Tak więc DZIEWCZYNY, jeśli Wam już leki (z refundacją) są nie potrzebne, a macie nie napoczęte i ważną datą do użycia to ja chętnie je odkupie (jak już zacznę leczenie i będę wiedziała jakie leki mam brać). ;-)

reklama
Hej! Mąż dziś oddał materiał do ostrzykania moich 8 adoptowanych komóreczek. Zażyczyłam sobie transfer dopiero w 5. dobie, czyli... proszę wpisać na wtorek transfer @najki test 9dpt ... to nie mogłaś już zrobić badań krwi? testy z tego co wiem mniej czułe są.

Dziewczyny, no nie wiem czy decydować się na dwie sztuki, bo znając moje szczęście to od razu będę mieć bliźniaki. A ja dwóch klonów kurczę nie chcę :-O Zobaczymy jak się embrioniki rozwiną. Może wszczepię sobie dwa ale o różnej morfologii np AA i BB ??...A jeden z kolei... boję się, że z implantacji będą nici. Kolejnych prób nie wydolę finansowo. Czekam na info jutro ile komóreczek się rozmroziło i ile udało się w ogóle zapłodnić.

@Kate_p7 a propos twoich problemów, poleciłabym ci kogoś... to lekarka medycyny tradycyjnej i chińskiej zarazem. Leczy ziołami. Znam ją od 20 lat i jest świetna. W sprawach ciążowych – rewelacyjna. Niejedna trudna ciąża znalazła się w jej rękach. Myślę, że będzie ci w stanie pomóc. Magda Wdowiak - znasz?

@Hess Jakie ty masz AMH, że od razu zaproponowali ci KD? Widzę w twoim opisie że dwukrotnie zarodkow nie było, ale był też jeden BB. Jaki teraz protokół. Krótki z antagonistą?

Do góry