reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

DoroteMie - moje AMH to 29. Lekarka proponuje krótki protokół, mówiła o użyciu w nim Menopuru, Gonapeptylu, Pregnylu, Clostylbegytu i chyba o Cetrotide?? Jakoś się już zakręciłam. Gonapeptyl ma być na końcu z Pregnylem, jako zastrzyk podwójnego zastosowania......
Tak czy siak i tak jeszcze będzie wizyta, więc dopytam dokładnie.

A Ty gdzie podchodzisz z KD? Jeśli wolno spytać, to ile Was to kosztuje? Długo czekaliście na dawczynię? Czy to z mrożonych komórek jajowych?

reklama
Dorota -A juz mi Cie brakowalo,stara armia wraca do walki,a gdzie Bety ????:-)

Eno, że w sobotę pyknęło 43 to nie znaczy, że taka stara :-D:-D:-D:-D
Witaj Dorotko moja kochana :-)

Kachna ale przywaliłaś:tak: Bombastycznie!!
Najkuś trzymam kciuki za betę &&&&&&&&&&&&&&

Na razie to tyle. Później doczytam resztę bo spadam na zebranie w przedszkolu. Pa - buziaki :-)

@Hess Podchodzę do KD w Invimed przy Rakowieckiej w Wawie. Zgłosiłam się, otrzymałam od razu hasło do katalogu dawczyń i od razu wybrałam dziewczynę. Były zdjęcia - niektóre dawczynie umieściły fotografie z dzieciństwa, moja miała fotę z dorosłości :) Stwierdziłam że fajna laska i że chciałabym się z taką zakumplować. Zależało mi na "genach intelektualnych" ;) i akurat okazało się, że dziewczyna wykłada, w dodatku pokrewny kierunek do tego, który ja sama studiowałam. Te same gabaryty, kolor włosów, oczu. Zagrało mi od razu.
Trzeba ci wiedzieć, że w Invimed są dawczynie ze Lwowa. To lepiej niż gdyby były z Polski - mniejsze prawdopodobieństwo, że dziecko dorośnie i pobierze się z bratem lub siostrą nie mając o tym bladego pojęcia.
W Invicta zgłosiłam się po dawczynię w czerwcu i do dzisiaj nie zaproponowali mi żadnej. A wyśrubowanych kryteriów jakoś specjalnie nie miałam. Invicta rekrutuje Polki.
W Invimed procedura kosztuje 15 tys. zł. W Invicta 19 tys. zł.
Od 1 listopada zmienia się prawo. Powstaje rejestr dawczyń i biorców. Fakt adopcji na zawsze pozostanie w papierach. Ja - załapałam się w ostatniej chwili. Z tego co mi dobrze wiadomo w listopadzie będzie przerwa w robieniu in vitro na jajeczkach dawczyń z racji zmiany procedur. Ale wybrac sobie dawczynię na pewno będzie można.
@Hess Gdybyś miała rezerwę 29 to obdzielilabys nas wszystkie na tym forum. 0,29 - tak? Gdybym miała w historii blastkę na pewno próbowałabym jeszcze na własnych jajeczkach. Przy niskiej rezerwie - na naturalnym cyklu.

Ostatnia edycja:
@Bety !!! Dzień Dobry :) Pyknęło??? :)))) Happy Birthday, Darling. Mi pyknie tyle w kwietniu ;) Patrzę w lustro i nie wierzę, bo przecież widzę dziewczyneczkę w ciemnym kucyczku. Ech...

@annamarie Gdzie Ty się podziewasz???

Zatem lepiej w 8ym niż w 7ym
oczywiście!!! ja nigdy nie potrafiłąm zrozumieć jak ktoś mówił, że 8 misiąc najgorszy, e właśnie 7 lepszy....jak to??? przecież każdy dzień, każdy tydzień więcej to lepiej dla maluszka...to chyba takie bardziej zabobonne jest ;)
to co mówił Ci lekarz jest ok. Najwyżej urodzisz wcześniej, dziecko będzie wcześniakiem ale poradzi sobie, przeżyje i będzie się rozwijać :) leż grzecznie bo każdy dzień na wagę złota ale nie ma też co przesadzać ;)

po tej wczorajszej wizycie w Novum jestem pozytywnie nastawiona,

Dziewczyny, a jak podchodzi się komercyjnie, to leki typu Menopur nadal są refundowane?? Prawda??
ja też jestem zadowolona z Twojej wizyty i podejścia lekarza :) jest konkret :)
ja miałam refundowane (gonal F) bo do 35rż jest refundowany więc się załapałam :)

najaczu noo więc wiesz, że nic nie wiesz..........kciuki do jutra!!! :)

@melissa Chyba nie zabobonne. Tez słyszałam że lepiej rodzic w 7mym bo w 8mym coś istotnego się tworzy tylko nie pamiętam co :D Skleroza, wiek itd... A z resztą ja sama urodziłam się w 8. miesiącu i ...poza plodnoscią raczej niczego mi nie brakuje ;D

@melissa Chyba nie zabobonne. Tez słyszałam że lepiej rodzic w 7mym bo w 8mym coś istotnego się tworzy tylko nie pamiętam co :D Skleroza, wiek itd... A z resztą ja sama urodziłam się w 8. miesiącu i ...poza plodnoscią raczej niczego mi nie brakuje ;D

W ósmym płuca się rozwijają. Ja jestem osobiście z 7 mc równiuteńko bo mama miała termin na 10.12 a ja dosłownie wyskoczyłam 10.10 :-D

Dorota nie znam specjalisty, ale poczytałam o tych stopniach referencyjności szpitali. No i naprawdę jestem w dobrych rękach, byleby udało się tam rodzić. Bo Orłowski się chwali III stopniem referencyjności, czyli jest wow :-) wśród szpitali. No ale karowa go bije po pyszczku:-p
co do Hess to ma dziewczyna AMH = 29 przez tak wysokie amh jest problem z owulacją. A jak już się rekrutują komóry to po 30sztuk i jest problem z dojrzałością bo estradiol rośnie i je niszczy.

AMH 29!!! ja piórkuję, Hess, jesteś okaz... czy z wiekiem sytuacja się nie poprawi?

@kate No wiem ze ufasz lekarzom. I super ze jesteś w dobrych rękach. Ja to zawsze muszę się wspierać szamaństwem rożnorakim a przynajmniej ziołami ;-)
Jak się dziś czujesz?

reklama
nooo ja tego nie jestem w stanie zrozumieć, choć nigdy jakoś skrupulatnie się temu nie przyglądałam ale skoro udowodnione jest, jeśli chodzi o przeżywalność wcześniaków, że większe szanse mają te urodzone po 32 tc niż te urodzone 29-32tc..... na rozum...im dojrzalsze tym lepsze :)

Do góry