reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Najki nie martw sie, moze byc za wczesnie jeszcze!

Dzizas lutinus, luteina to niebo, a ziemia! Po tym lutinusie to wszystko mokre! no po prostu jakbym sikala, wkladka chwila i przesiakala. Luteina wygodniejsza, mniejsza, tansza, oby tylko dzialala tak samo

Kachna ale czad!!!!!! Gratulacje!!!!! :) Niesamowite! Też chciałam zawsze bliźniaki, ale teraz to poproszę o jednego maleńtaska, bo jeden jeszcze czeka :)

Kate witaj spowrotem :) Odpoczywaj dużo!

Bety moja gdzie się podziewasz?

U mnie bez zmian, czekam na środę o 14.00 wizyta. Pobolewa brzuch jak na @, piersi większe i bolą, przeziębienie mnie wzięło i chyba tyle haha :-D

Leżę w wyrku, a małż robi śniadanko z córcią :)

Miłego dnia! :*

reklama
Moniusia trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Za zaciążone i te w nadziei też &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
A ja zaraz wyjeżdżam, jutro pierwsze podglądanie jajec... I wrócę dopiero po pobraniu ale nie wiem kiedy to będzie. Nie wiem kiedy wrócę, tam nie mam dostępu do netu... tez proszę o kciuki.
To co teraz, po 1.11 jak jestem w procedurze to transferu mi nie zrobią?????????????

kate zostało 11 dni....dacie radę :) oby pod koniec mu się za bardzo nie spodobało ;) a bierzesz coś konkretnego na podtrzymanie?
powiedzieli ze progesteron się bierze do 34tc, bo potem to już nie pomoze. Dali nospe i tyle, ma najmniej efektów ubocznych. Ale tam były takie przypadki że chora wyszłam. Zwozili z całej Polski, kobiety bez dzieci czasem leżały. Po tych 5dniach, poród przedwczesny i dla mnie to pikuś...Jeden z lekarzy tak na luzie do mnie - najwyżej urodzi pani wcześniej, dziecko duże zdrowe.. Oni chyba już mają znieczulice. Albo po prostu musiało się cos zmienić w medycynie. Cały czas wszyscy się trzęsą, ze w 8 tygodniu to gorzej rodzić niż w 7ym. Z kolei w szpitalu mówili, że wszystko już jest wykształcone i nawet sterydów nie trzeba podawać. Zatem lepiej w 8ym niż w 7ym i bądź tu mądry :eek:Nie ważne 36/37 to już 9ty miesiąc a to już nie długo:-)

DorotaMie bierz dwa czlowieki:-) najwyżej bliźniaki będą ale szanse niskie:-p no chyba że to zależy od wieku embrionu a nie endometrium.

kropka
z tego co wiem, to gonapeptyl(długo protokół) jest stosowany samodzielnie do wyciszenia ognisk endometriozy. Długi protokół nie jest polecany przy PCOS, ale też nie ma reguł.

Hess nie ma jak Novum:-p trzymam kciuki.

sykatynka kd to komórka dawczyni.

najki miałaś iść w piątek na bete, wiec albo czekasz albo robisz sobie z mózgu kalafior robiąc testy:-p

kate_p7 - ale się u Ciebie dzieje!! Jednak wierzę, że ostatecznie wszystko będzie dobrze :tak:
Powiem Ci, że jakoś po tej wczorajszej wizycie w Novum jestem pozytywnie nastawiona, tzn jakby co do KD też byłam pozytywnie nastawiona, ale cieszę się, że spróbujemy z nową stymulacją, zupełnie inaczej. Oby to pomogło. I lekarka takie dobre wrażenie zrobiła na mnie, przynajmniej po I wizycie ;-)

Dziewczyny, a jak podchodzi się komercyjnie, to leki typu Menopur nadal są refundowane?? Prawda??

najki - Ty to lubisz się katować. Tak jak pisze kate, robisz sobie z mózgu kalafiora. Po co te sikańce?.....One prawdy Ci nie powiedzą. Robisz raz betę i koniec.....a tak.....nadal nic nie wiesz, bo zaczyna się gdybanie, że może za wcześnie, może za mało czuły, MOŻE....

Ja wieeem, ja to wszystko wieem.
Serio liczyłam że sie uda i marzyłam żeby wreszcie zobaczyć te cholerne 2 kreski..
Jeszcze nadzieje na jutro mam, tylko troche mniejsza.
Kate aj low ju...ryknełam śmiechem jak przeczytałam o kalafiorze:baffled:

Dziewczyny,

te z mutacjami, jaki brałyście kwas foliowy i wit. B6 i 12??? Chodzi mi o formę metylową. Może macie jakiś preparat 2w1 lub 3w1 ?? :D

Bo do tej pory brałam zwykły kwas foliowy, a jak mi wyszła mutacja, to i tak już była końcówka śpiewki, więc w ogóle odstawiłam wszystkie witaminy i inne specyfiki, brałam tylko na tarczycę i Siofor z dodatkami (wit. D3 i teraz jeszcze K2).
A skoro wracam niedługo do gry, to muszę zacząć brać odpowiednią formę witaminek :tak:

Hess kwas foliowy to dostaniesz 5mg (na receptę) w witaminach prenatalnych jest go tylko 800cmg. Radziłabym brac femibion już bo tam jest metylowany kwas foliowy a ponoć przy mutacji jest problem z wchłanianiem kwasu fol. Ja bym radziła wziąć (czasem) prevenit intensiv tam jest bardzo wysoka dawka B12, wiec ostrożnie:-p
Wiesz co do Novum ja mam bardzo dobre zdanie o tej klinice i jakby nie było znana w całej PL. No chyba nie dlatego ze budynek ma ładny:-p

najki tekst to chyba Hess, albo którejś z dziewczyn wiec zwracam prawa autorskie. Ale jest boski:-)

najki-dziewczyny juz wszystko napisaly na temat testu (wiedzialam ,ze nie wytrzymasz;-))
mozesz mnie wpisac na poniedzialek na kriotransfer;-)denjku:-)

reklama
Do góry