reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Najki nie martw sie, moze byc za wczesnie jeszcze!

Dzizas lutinus, luteina to niebo, a ziemia! Po tym lutinusie to wszystko mokre! no po prostu jakbym sikala, wkladka chwila i przesiakala. Luteina wygodniejsza, mniejsza, tansza, oby tylko dzialala tak samo

Kachna ale czad!!!!!! Gratulacje!!!!! :) Niesamowite! Też chciałam zawsze bliźniaki, ale teraz to poproszę o jednego maleńtaska, bo jeden jeszcze czeka :)

Kate witaj spowrotem :) Odpoczywaj dużo!

Bety moja gdzie się podziewasz?

U mnie bez zmian, czekam na środę o 14.00 wizyta. Pobolewa brzuch jak na @, piersi większe i bolą, przeziębienie mnie wzięło i chyba tyle haha :-D

Leżę w wyrku, a małż robi śniadanko z córcią :)

Miłego dnia! :*

reklama
Moniusia trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Za zaciążone i te w nadziei też &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
A ja zaraz wyjeżdżam, jutro pierwsze podglądanie jajec... I wrócę dopiero po pobraniu ale nie wiem kiedy to będzie. Nie wiem kiedy wrócę, tam nie mam dostępu do netu... tez proszę o kciuki.
To co teraz, po 1.11 jak jestem w procedurze to transferu mi nie zrobią?????????????

kate zostało 11 dni....dacie radę :) oby pod koniec mu się za bardzo nie spodobało ;) a bierzesz coś konkretnego na podtrzymanie?
powiedzieli ze progesteron się bierze do 34tc, bo potem to już nie pomoze. Dali nospe i tyle, ma najmniej efektów ubocznych. Ale tam były takie przypadki że chora wyszłam. Zwozili z całej Polski, kobiety bez dzieci czasem leżały. Po tych 5dniach, poród przedwczesny i dla mnie to pikuś...Jeden z lekarzy tak na luzie do mnie - najwyżej urodzi pani wcześniej, dziecko duże zdrowe.. Oni chyba już mają znieczulice. Albo po prostu musiało się cos zmienić w medycynie. Cały czas wszyscy się trzęsą, ze w 8 tygodniu to gorzej rodzić niż w 7ym. Z kolei w szpitalu mówili, że wszystko już jest wykształcone i nawet sterydów nie trzeba podawać. Zatem lepiej w 8ym niż w 7ym i bądź tu mądry :eek:Nie ważne 36/37 to już 9ty miesiąc a to już nie długo:-)

DorotaMie bierz dwa czlowieki:-) najwyżej bliźniaki będą ale szanse niskie:-p no chyba że to zależy od wieku embrionu a nie endometrium.

kropka
z tego co wiem, to gonapeptyl(długo protokół) jest stosowany samodzielnie do wyciszenia ognisk endometriozy. Długi protokół nie jest polecany przy PCOS, ale też nie ma reguł.

Hess nie ma jak Novum:-p trzymam kciuki.

sykatynka kd to komórka dawczyni.

najki miałaś iść w piątek na bete, wiec albo czekasz albo robisz sobie z mózgu kalafior robiąc testy:-p

kate_p7 - ale się u Ciebie dzieje!! Jednak wierzę, że ostatecznie wszystko będzie dobrze :tak:
Powiem Ci, że jakoś po tej wczorajszej wizycie w Novum jestem pozytywnie nastawiona, tzn jakby co do KD też byłam pozytywnie nastawiona, ale cieszę się, że spróbujemy z nową stymulacją, zupełnie inaczej. Oby to pomogło. I lekarka takie dobre wrażenie zrobiła na mnie, przynajmniej po I wizycie ;-)

Dziewczyny, a jak podchodzi się komercyjnie, to leki typu Menopur nadal są refundowane?? Prawda??

najki - Ty to lubisz się katować. Tak jak pisze kate, robisz sobie z mózgu kalafiora. Po co te sikańce?.....One prawdy Ci nie powiedzą. Robisz raz betę i koniec.....a tak.....nadal nic nie wiesz, bo zaczyna się gdybanie, że może za wcześnie, może za mało czuły, MOŻE....

Ja wieeem, ja to wszystko wieem.
Serio liczyłam że sie uda i marzyłam żeby wreszcie zobaczyć te cholerne 2 kreski..
Jeszcze nadzieje na jutro mam, tylko troche mniejsza.
Kate aj low ju...ryknełam śmiechem jak przeczytałam o kalafiorze:baffled:

Dziewczyny,

te z mutacjami, jaki brałyście kwas foliowy i wit. B6 i 12??? Chodzi mi o formę metylową. Może macie jakiś preparat 2w1 lub 3w1 ?? :D

Bo do tej pory brałam zwykły kwas foliowy, a jak mi wyszła mutacja, to i tak już była końcówka śpiewki, więc w ogóle odstawiłam wszystkie witaminy i inne specyfiki, brałam tylko na tarczycę i Siofor z dodatkami (wit. D3 i teraz jeszcze K2).
A skoro wracam niedługo do gry, to muszę zacząć brać odpowiednią formę witaminek :tak:

Hess kwas foliowy to dostaniesz 5mg (na receptę) w witaminach prenatalnych jest go tylko 800cmg. Radziłabym brac femibion już bo tam jest metylowany kwas foliowy a ponoć przy mutacji jest problem z wchłanianiem kwasu fol. Ja bym radziła wziąć (czasem) prevenit intensiv tam jest bardzo wysoka dawka B12, wiec ostrożnie:-p
Wiesz co do Novum ja mam bardzo dobre zdanie o tej klinice i jakby nie było znana w całej PL. No chyba nie dlatego ze budynek ma ładny:-p

najki tekst to chyba Hess, albo którejś z dziewczyn wiec zwracam prawa autorskie. Ale jest boski:-)

najki-dziewczyny juz wszystko napisaly na temat testu (wiedzialam ,ze nie wytrzymasz;-))
mozesz mnie wpisac na poniedzialek na kriotransfer;-)denjku:-)

reklama
Do góry