reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

rob jak najszybciej,zebys sie nie obudzila z reka w nocniku jak ja. gdybym to szybcuej zrobila,moze juz dawno mialabym drugie dziecko,zasadniczo jakies 7 lat sie bujalam,nie bez przyczyny ,ale sama na to nie wpadlam:happy:

reklama
Dziewczyny, powiedzcie mi, jak to jest z tym progesteronem? czy luteina 2x3 100mg, da taki sam efekt jak duphaston 3x1? zaraz się zafiksuję od tych liczb :(

Anika niestety ci nie pomoge nie wiem jak to wyglada z duphastonem ja biore zawsze ustrogestan bo tez mam uczulenie na luteine a lutinus drogi. Mam jeszcze zapas to mogla bym ci podeslac ale jest wekend to predko nie dojdzie :(

Czyżby nikt nie słyszał o podawaniu 1 dniowych zarodków do jajowodu ? Kate nawet Ty, to niemożliwe :)

inka26 to się zwie GIFT albo ZIFT, stara metoda niska skuteczność. ja ja nazywam metoda katolików, jak najbardziej po Bożemu. Bo nie ma selekcji zarodków i jest naturalnie, ale to nie znaczy dobrze...

Kate gift i zif to co innego gift po bozemu bo nie podaje sie zarodkow tylko plemniki i jajeczka do jajowidu a w Zift zarodki 1 dniowe czyli to samo co invitro tylko inaczej sie podaje. Troche juz o tym czytalam ale chcialabym pogadac z kims kto to mial ale chyba nikogo takiego tu nie ma. Informacji nie ma duzo, z tego co czytalam jest skuteczne w takich przypadkach jak moj.

Jak wpadniecie na jakis artykul z statystykami bede wdzieczna za podeslanie.

inka z artykułu wynika,że ryzyko ciąży pozamiacicznej po ivf to ok.2%, a po ZIFT 3,6% czyli 2x większe. Moim zdaniem takie sobie, ale to już jest realne ryzyko.
RESULTS:

Of 94,118 ART pregnancies, 2,009 (2.1%) were ectopic. Variation was observed by procedure type. In comparison with the ectopic rate (2.2%) among pregnancies conceived with in vitro fertilization and transcervical transfer of freshly fertilized embryos from the patient's oocytes (fresh, nondonor IVF-ET), the ectopic rate was significantly increased when zygote intrafallopian transfer (ZIFT) was used (3.6%) and significantly decreased when donor oocytes were used (1.4%) or when a gestational surrogate carried the pregnancy (0.9%). Among fresh nondonor IVF-ET procedures

edit: jednodniowy zarodek, to komórka z przedjadrzami i nic poza tym nie da się wybrać najlepszych zarodków to trochę loteria...

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, powiedzcie mi, jak to jest z tym progesteronem? czy luteina 2x3 100mg, da taki sam efekt jak duphaston 3x1? zaraz się zafiksuję od tych liczb :(

duphaston się lepiej wchłania niż luteina podjęzykowa. A dopochwowa działa miejscowo. Poszperam może cos znajde ale ciężko będzie...co pwiedział lekarz?
dlaczego lutinusa nie przepisał? maksymalna dawka 3x1. Który to dpt?

Ostatnia edycja:
Do góry