reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

rob jak najszybciej,zebys sie nie obudzila z reka w nocniku jak ja. gdybym to szybcuej zrobila,moze juz dawno mialabym drugie dziecko,zasadniczo jakies 7 lat sie bujalam,nie bez przyczyny ,ale sama na to nie wpadlam:happy:

reklama
Dziewczyny, powiedzcie mi, jak to jest z tym progesteronem? czy luteina 2x3 100mg, da taki sam efekt jak duphaston 3x1? zaraz się zafiksuję od tych liczb :(

Anika niestety ci nie pomoge nie wiem jak to wyglada z duphastonem ja biore zawsze ustrogestan bo tez mam uczulenie na luteine a lutinus drogi. Mam jeszcze zapas to mogla bym ci podeslac ale jest wekend to predko nie dojdzie :(

Czyżby nikt nie słyszał o podawaniu 1 dniowych zarodków do jajowodu ? Kate nawet Ty, to niemożliwe :)

inka26 to się zwie GIFT albo ZIFT, stara metoda niska skuteczność. ja ja nazywam metoda katolików, jak najbardziej po Bożemu. Bo nie ma selekcji zarodków i jest naturalnie, ale to nie znaczy dobrze...

Kate gift i zif to co innego gift po bozemu bo nie podaje sie zarodkow tylko plemniki i jajeczka do jajowidu a w Zift zarodki 1 dniowe czyli to samo co invitro tylko inaczej sie podaje. Troche juz o tym czytalam ale chcialabym pogadac z kims kto to mial ale chyba nikogo takiego tu nie ma. Informacji nie ma duzo, z tego co czytalam jest skuteczne w takich przypadkach jak moj.

Jak wpadniecie na jakis artykul z statystykami bede wdzieczna za podeslanie.

inka z artykułu wynika,że ryzyko ciąży pozamiacicznej po ivf to ok.2%, a po ZIFT 3,6% czyli 2x większe. Moim zdaniem takie sobie, ale to już jest realne ryzyko.
RESULTS:

Of 94,118 ART pregnancies, 2,009 (2.1%) were ectopic. Variation was observed by procedure type. In comparison with the ectopic rate (2.2%) among pregnancies conceived with in vitro fertilization and transcervical transfer of freshly fertilized embryos from the patient's oocytes (fresh, nondonor IVF-ET), the ectopic rate was significantly increased when zygote intrafallopian transfer (ZIFT) was used (3.6%) and significantly decreased when donor oocytes were used (1.4%) or when a gestational surrogate carried the pregnancy (0.9%). Among fresh nondonor IVF-ET procedures

edit: jednodniowy zarodek, to komórka z przedjadrzami i nic poza tym nie da się wybrać najlepszych zarodków to trochę loteria...

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny, powiedzcie mi, jak to jest z tym progesteronem? czy luteina 2x3 100mg, da taki sam efekt jak duphaston 3x1? zaraz się zafiksuję od tych liczb :(

duphaston się lepiej wchłania niż luteina podjęzykowa. A dopochwowa działa miejscowo. Poszperam może cos znajde ale ciężko będzie...co pwiedział lekarz?
dlaczego lutinusa nie przepisał? maksymalna dawka 3x1. Który to dpt?

Ostatnia edycja:
Do góry