reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

fruit chyba blastki z 6doby, a te same zarodki to morule w 5dobie były:-p Bo zasada jest taka że zamraża się blastki w 6dobie. Moruli w 6dobie raczej nie....no chyba że to jakieś nowe podejście:-)
Co do cyklu, niby naturalne cykle mają minimalnie większy współczynnik implantacji, wiec dla tych paru procent warto się męczyć. Poza tym organizm w czasie receptywności endometrium wysyła paczki genów i inne cuda, które nie wiadomo czy się pojawiają na cyklu sztucznym... więc raczej to lepsze wyjście. Jakos cykl stymulowany to 25% a naturalny 30%. Tylko do cyklu naturalnego nie podejdzie pani, która naturalnie nie owuluje, wiec ten współczynnik może być większy, bo nie da się tego porównać:-p

reklama
Witam. Odebrałam wyniki swojej bety i... wynik 94,86... pierwszy raz w życiu widzę wynik powyżej 0,1. Tylko oczywiście jak to u mnie czy nie za wysoki ten wynik? Chociaż wiem, że każda z nas ma swoją urode, ale teraz kolejna beta do poniedziałku musi poczekać, bo w niedziele nie mam jak zrobić...
mam nadzieje, ze nasz fajter zostanie z nami :laugh2:

Ostatnia edycja:
kate, nie puchną, ale czuję się strasznie na żołądku i mam problemy ogólnie z trawieniem. Jako zabezpieczenie nigdy, teraz drugi raz w życiu biorę przy ivf ;) Gonapeptyl piąty wzięłam wczoraj ;) Ostatnio nic takiego się nie działo dlatego się dziwię:)

efcia, GRATULACJE!!! I nie drażnij kobieto ...:p bardzo Cię proszę :p

moniusia ja brałam 2 tygodnie gonapeptyl dzien w dzień i kiepsko się wyciszyła, A za drugim razem te same dawki i az za bardzo:-p za każdym razem organizm bardziej podatny jest.

efcia a który to dpt i ilu dniowych zarodków?

reklama
Hej dziewczyny, jestem nowa na forum, obecnie na zwolnieniu więc mam duużo wolnego czasu i chętnie popiszę :) Króciutko moja historia: w lutym kwalifikacja, w marcu stymulacja, w kwietniu crio i pierwsza ciąża :-) Radość krótka, w maju poronienie :crazy:. Maj- czerwiec: badania mające dać odp: "dlaczego?" Nie dały :no: W lipcu drugie crio i...... dziś zaczynam 12 tc. :happy: Kupa nerwów przez ciągłe plamienia/ krwawienia, w poniedziałek prenatalne. Mam nadzieje że w końcu będzie wszystko dobrze.

Do góry