reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

najki dwa dni wystarczy, jak już się przyssa to będzie dobrze:-p kiedy mówimy o źle zaimplantowanym zarodku, mamy na myśli sytuacje, gdy zarodek się zaczyna implantować a nie długo zamknie się okienko implantacyjne i stąd mamy poronienie. Zatem jeden dzień wystarczy:-p byleby skurczy nie było podczas i dzień po transferze. Bierzesz acesan? 2x1 czy w końcu odpuściłaś?

reklama
kurde z tymi skurczami to jest tak...że ja ich nie czuje :eek: albo ich nie ma?
Mam aktywne jelita i nie odróżniam kiedy to coś ściska i się kurczy w tych babskich sferach czy żołądkowych:sorry:
Nie biorę Acesanu - po tych przebojach odpuściłam. Ostatnio na wizycie jak dr badał endometrium powiedział, "przepiszemy Acesan" no i wspomnialam o tych bólach i biegunce ale zasugerowałam, że mogę znów spróbować bo nie mam 100% pewności czy to to mi zaszkodziło. Powiedział, że nie ma sensu, bo rzeczywiście Acesan może drażnić błonę żołądka i zwiększył mi estrofem do 3x1. Tyle.
Ale korci mnie czy ze 2-3 dni prze nie brać mimo wszystko...jak myślisz kate?
Mam nadzieję, że podadzą mi ten embryoglue i przykleją bobka na stałe :-p

Emi ty masz rezerwę 36latki i w twoim przypadku nie będzie skoków progesteronu. Jednak u takiej Hess co ma AMH = 25 będą ogromne skoki progesteronu. Dodatkowo, raczej nie miałaś indukowanej owulacji, wiec przysadka działa. W przypadku kobiet z indukowaną owulacją nie tylko prg jest problemem, on napędza powstawanie innych hormonów. Dodatkowo w przypadku problemów z łożyskiem, progesteron ogranicza skurcze co nie doprowadza do niedotlenienia dziecka, przy zagrażającym poronieniu hamuje czynność skurczową macicy...Nie wiem czy to powód do dumy, że zapominałaś brać leków, albo że brałaś ich mniej, czy cokolwiek innego. Bo po "owocach poznacie " jeżeli rozumiesz o co mi chodzi..

Najki możesz też mnie wpisać 5.10 będę miała wizytę u mojej lekarki. To będzie chyba 21 dzień po transferze myślicie, że będzie już coś ( kogoś ) widać

najki dziwny ten lekarz, zwiększył estradiol bo endometrium za wolno przyrasta(norma. każdy ma inaczej..). Ale im wyższy poziom estradiolu(E2) tym wiekcej skurczy, żeby je hamować dajemy większą dawkę prg i tu koło się zamyka, bo ukrwienie przez hormony może być dodatkowo gorsze... Powinien przepisac clexane. Jak zaczniesz brac acesan teraz i ciaza będzie się rozwijać to zrobisz, zrujnujesz sobie wątrobę? ja bym poszła do internisty po clexane. Ginekolog po dwóch poronieniach powinien wypisać bez problemu...

Najki, dopisz mnie na betę 7października - niby mogę wcześniej, a wg zaleceń mam zrobić 10, więc wybrałąm złoty środek :D :D
co do skurczów, to ja też już nie wiem, co mi tam w brzuchu gra :D

Kachna, myślę, że już może coś zobaczysz :)

Kropeczka, bardzo mi przykro :**

Kate, odpoczywasz? :) hahah, tez się uśmiałam z tych gabarytowcyh wyliczen! ja mam 168cm w dowodzie, a naturze chyba z dwa mniej :D a M tez gigantyczny nie jest, ale ponad 180 ma :) dziecko średniawe bedzie::) Annemarie, padłam, jak przeczytałam, ze od razu dwumiesięcznego Jana urodziłaś! :)

Oj niekoniecznie zapomnialam ale nikt nie mowil o zadnych konkretnych godzinach ani nic - no po południu sie zdarzyło nie wziac... Coz, ja nie mam duzego pojecia o moim PGR bo mi nikt go nie badał

anika dzisiaj wezmę nospę, progesteron dodatkowo i posprzątam mieszkanie bo nie mam sumienia mojego M prosić pracuje ostatnio 24h/dobe. A maluch się ucieszy z kołysania:-p Moja bratowa do mnie wydzwania (kochany babsztyl) i tak się przejęła tą szyjką, i tylko słyszę nie chodź, leż...A jak mówię, że leże, to słyszę, że za mało;-p Tylko ona panikuje bo moją ukochaną bratanice urodziła w 35tc i zdrowy dzieciak, nawet chodzi na zajęcia dla dzieci specjalnie zdolnych. Nie wiem po kim to ma, wszyscy mówią, że po cioci:-p No ale to mój pupilek:-p Dziwne to, że mojego tak zwanego brata nie lubie, a tą jego córę ubóstwiam. Szkoda, ze nie można tak wszystkich dzieci lubić - popatrzyć na dzieciaka przez pryzmat jego samego a nie "głupich" rodziców... Ty doskonale wiesz o co chodzi:-p a szczerze walczysz ze sobą, żeby nie mieć faworytów w klasie?:-p Czy się nie da..
Trzymam kciuki za kropka, statystyki są naprawdę dobre, bo 1 na 2 - 3 kobietki zachodzi w ciąże z takim zarodkiem. Ale jak wiadomo, statystyki swoje a życie swoje..

reklama
Emi ja wiem, że z jedej dawki nie będziemy panikować.. Ale czasem trafi się ktoś "dość wyluzowany" i stwierdzi, że spox będę brać jak mi się podob. A potem będzie placz, że mi się nie udaje. Bo przecież innym się udawalo. Tylko dziewczę, które ma 5 pęcherzyków ma inny estradiol niż dziwczę które ma ich 25 albo jak Hess 30. W pierszym przypadku suplementacja nawet nie jest potrzebna(jeżeli czynnik męski jest,ale nie wiemy jak wrażliwe receptory są). W przypadku 24 pęcherzyków ja brałam takie dawki progesteronu :szok:. No i jeżeli mowa o receptorach, u pani z PCOS lub prolaktyną za wysoką receptory mogą być "nadwrażliwe" wiec nawet 4 oocyty to jak 8. Bo w jajnikach co miesiąc, bez stymulacji poziom hormonów jest wyższy o 5x od "zdrowej kobiety". Panie z bardzo niską niską rezerwą skrajna tez musza brac prg.
A i jeszcze jedno nie ma znaczenia jaki sama masz poziom progesteronu, wazny jest poziom estradiolu, i tak dobiera się dawki prg. Bo każda z nas całkiem wysoki ten progesteron ma. W końcu jest hiperowulacja. Im więcej pecholi tym progesteron wyższy.

kachna no u mnie było podobnie 24 pęchole, z czego 1 pusty, reszta MI, chyba tylko 1-2 były GV. A dobrych było 17, z czego do tej pory nie wiem czy były kiepskie przez hiperkę czy po prostu mrożenie je dobiło. Bo z 15 oocytów odmroziły się tylko 2 komórki. No i z tej odmrożonej była ciaza, ale biochemiczna...:-(

Ostatnia edycja:
Do góry