reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczynki! Ja tylko na chwilkę z informacja ze niestety odpadłam. Dziś przyszła @ z wielkimi skrzepami.... I ... rzeczami.... Nie chce sie zastanawiać co to było. No i dupa..... Przeryczane troche ..... Do obiegu wkroczymy gdzieś ok stycznia. Teraz na spokojnie.... Planujemy urlopik tygodniowy... Jeszcze nie wiemy gdzie..... Jakieś propozycje? Pozdrawiam!

reklama
Kate przy problemach z szyjka niestety boli :/ moje transfery tez do milych nie należały, a raczej sie ze soba nie cackam, bo.mi wstyd:D i pierwszy i drugi transfer lekarze sie glowili jak dojsc do macicy. Perły sie zdarzaja:p

Dziewczyny ph moczu 8,5? Za malo plynow pije czy co?

Kropka trzymaj sie i zbieraj sily:***

Wogole mam do was pytanie... U nas nie pokazują żadnych wyników badań... Wszystko maja w kompie. A ja sie zastanawiam nad tym ze jeżeli miałam kilka jajeczek... I tylko jedno było dojrzałe... To skąd wiadomo ze moze właśnie jest tu problem i np.... Mam owulacje ale jajeczka sa niedojrzałe? Jak to mozna śpr? Jakim badaniem?
No i jeszcze jedno... Czy ktoś moze wie czemu mój okres jest bardziej różowawy? [emoji34]

niebajka zrób posiew koniecznie, ph się zmienia od bakterii, dobrze wziąć witaminę C żeby zakwasić mocz. W femibionie jest chyba C 100mg, zobacz czy masz w witaminach la ciężarnych. No i nie jedz tej witaminy za dużo bo w ciąży nie wolno przesadzac z witaminami perełko:-p

anika mysle, że +/- 2h nie zmieni nic. Najważniejsza dawka to nocna, czyli przed snem, a potem rano. A nie powinno być 3x2 czyli 3 razy dziennie po 200mg - dwie luteiny po 100mg się domyślam?

kropka bo nafaszerowali Cię hormonami to teraz krew rozrzedzona, endometrium bardziej się złuszcza, bo narosło pewnie większe itp...A ile jajeczek było, ze tylko 1 dojrzała komórka? No i chyba musze cos wyjasnic. To ze masz 8 pęcherzyków, i po punkcji mówia ze pobrano 8 pęcherzyków. To nie znaczy, ze w każdym była komórka, oni pobierają płyn, a embriolog znajduje w tym płynie komórkę pod mikroskopem.Cześć komórek będzie niedojrzałych MI, głęboko niedojrzałych, lub zdegenerowanych GV, to jest prosta fizjologia. Szacuje się, że około 20% komórek odpada maksymalnie. Czyli z 4 pęcherzyków, 1 komórka to bardzo dobry wynik. Czasem zdarza się, ze komórek jest bardzo dużo niedojrzałych, winna może być stymulacja, złe leki lub skończona za wcześnie. Albo zaawansowane PCOS.

Ale wy sumiennie jestescie ... Az mi głupio, ja to miałam 3x100 i no rano po południu i wiecxorem ale czasami rano było o 6 a jak wolne to o 9:D
To samo z wieczorem , pare razy zapolnialam po południu ( jak miałam wolne, bo tak to po pracy) to brałam dwie na noc...ehhh :)

Dzieki Kate:) zrobie posiew po wizycie u gina jutro. Zobaczymy co jeszcze on powie, ale mam pojedyncze bakerie w moczu, wiec wypadałoby.

Emi ale my mialysmy po 3 dawki wiec luzno, mozna bylo sobie olac. Ja tez mialam 300 mg. A tutaj dawek dwie, wiec nerwica większa jak Kropkowi mozr czegos zabraknac;)

reklama
Kate dobrze wyjaśniła jak to jest z komórkami u mnie pobrano 24 ale 4 były puste a z tych 20 tylko 13 było dojrzałych do zapłodnienia ale dalej rozwijało się 11 a do piątej doby dotrwaly tylko 4 z tego 2 stały się blastocystami. Jestem teraz ciekawa czy obie są że mną

Do góry